Moj blog

29. september, 2020ENERGIJE JESENI: POPOTOVANJE V NAŠO NOTRANJOST

Drage sestre in bratje, energije jeseni so energije, ki nas vabijo v vašo notranjost, k odkrivanju skritih kotičkov vaše duše, predvsem pa skritih in nerazumljenih čustev, ki vas blokirajo, da spoznate veličino vaše duše.

Zemlja spreminja svoje energije skozi letne čase. Poletje je na primer čas, ko so energije usmerjene navzven in v manifestacijo naših misli. V nasprotju s poletjem je tu jesen, ko se začnejo energije ob jesenskem enakonočju usmerjati navznoter, vse do zime, ko dosežejo njihov višek oz. cilj. Prav sedaj začenjajo zemeljske energije padati in se obenem zbirati na enem posebnem mestu ter nas s tem vabijo v meditacijo in k počitku.

Trenutne energijske spremembe nam ponujajo možnost, da reorganiziramo svoje notranje energije, spremenimo svoje ritme, upočasnimo svoje misli, se koncentriramo na samo nekaj konkretnih ciljev ter se gibljemo v miru v naravi, vse dokler nam vreme to dopušča. Pomislite, da morate znotraj sebe narediti tisto, kar morate tudi navzven: spremeniti garderobo, poiskati toplejša oblačila in spremeniti svojo prehrano.

Sedaj je prišel pravi čas za notranje čiščenje telesa in za spremembo v prehrani v smislu, da jemo vse, kar nam narava ponuja na naši zemlji: grozdje, jabolka, kostanj, orehi, … ter razumemo, da »superhrana«, ki prihaja z različnih koncev sveta, je samo ena izmed vab potrošniške družbe.

Jesen je čas prenove in sprememb, ne samo za Zemlji, temveč tudi za človeka. Z duhovnega vidika je jesen čas, ko mora posameznik prepoznati obilje kot naravno stanje človeka. Vse naše življenje je samo odsev naravnih ciklov: rast, trgatve, smrti, ponovnega rojstva, … obilje se nahaja čisto v vsakem ciklu življenja.

Spremembe letnih časov so pomembni ključi ciklov naših življenj, za mnoge antične kulture so prehodi letnih časov prinašali pomembna sporočila za človeštvo. Prav zato so obstajali za vsak letni čas posebni rituali, ki so služili kot »opomnik« novega cikla, ki se odpira.

Narava nam sedaj ponuja veliko svojih sadov, čeprav nas je poletje že zapustilo – torej zapustil nas je čas, ki nosi v sebi največje ibilje. Prav zato je sedaj pomembno, da usmerimo svojo zavest na obilje in ne na to, kar nam manjka. Jesen je čas, ko se moramo usmeriti na vse, kar imamo in ne na tisto, česar nimamo. To lahko na primer storimo z dnevnikom, v katerem izražamo našo hvaležnost do življenja.

Jesen je čas, ko moramo znotraj sebe ustvariti prostor, ki bo v prihodnosti služil kot plodna zemlja za naše načrte, sanje, poslanstvo. V zunanjem kaosu, ki si ga trenutno delimo čisto vsi, v vseh obveznostih, stresu ali napetosti si moramo vzeti čas zase, ki ga moramo prebiti v tišini. Samo na ta način bomo lahko slišali, kaj želi priti na dan znotraj nas.

Dnevi se krajšajo in noči daljšajo – prav zato se moramo prav sedaj soočiti s temino naše notranjosti ter se na ta način pripraviti za preporod notranje svetlobe, ki jo bomo lahko »našli« ob zimskem solsticiju. Usedimo se, meditirajmo, uživajmo ob lepotah narave, ki se nežno spreminja, v njenih toplih in pisanih barvah, s katerimi nas uči lekcijo o prihajajočem ponovnem rojstvu.

Eno izmed Angelskih vodstev, kako preživeti to jesen, je ohraniti vero ter se osvoboditi strahu. Za to, da ustvarite vaše notranje ravnovesje, se morate samo potopiti v vaša čustva, spoznati, kdo ste, predvsem pa spoznati, kdo niste. A če želite priti do tega, morate najprej povleči na dan vsa zakopana in nerazumljena čustva, ki vas vežejo na vašo preteklost – ki ne obstaja več! Spustite se v neznano z vero, da vas bo vaša Duša ujela in podprla z Angelsko pomočjo.

9 komentarjev

  1. Vesna pravi:

    Hvala za ta magični in metafizični opis jeseni ?

  2. Marija pravi:

    Hvala za čudoviti blog :.

  3. Jana pravi:

    Stvari, ki jih vem jih obarvaš z duhovnostjo in globino – tako postanejo nekaj čisto drugega in dobijo drug ponen. HVALA

  4. Zvezda pravi:

    Hvala, prelepo napisano ob pravem času in na pravem kraju ?

  5. Kati pravi:

    Jesen moj najljubši letni čas. Poln je miru in spokojnisti ?

  6. Teja pravi:

    Kako globoko napisano. Hvala ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.