Moj blog

1. september, 2020ANGELI IN ASTRALNI SVET

Drage sestre in bratje, Angeli smo ob vas, a astralni svet je tisti, v katerem nas lahko zaznate kot tisto, kar smo: energija, svetloba in barva. Smo ob vas ves čas, čeprav v drugi dimenziji, v kateri nevede živite tudi vi.

Ljudje zaznavamo z našimi petimi čuti fizični svet, zato mislimo, da je ta edini, ki obstaja. Ker nimamo razvitih duhovnih oči in duhovnih ušes, verjamemo, da je to edina in absolutna realnost, v kateri bivamo. A to ne drži. Vsi, čisto vsi, živimo istočasno tudi v astralnem svetu in spiritualnem svetu. A ker jih ne moremo zaznavati z našimi petimi čuti, jih popolnoma zanemarjamo, zanikamo in posledično izgubljamo.

Pri zaznavanju astralnega in spiritualnega sveta smo kot Hellen Keller, znana pisateljica in predavateljica, ki se je rodila gluha in slepa. Nimamo oči in nimamo ušes, da bi videli in slišali realnost, v katero ne moremo verjeti. To je pogosta težava izjemno materialnih ljudi, ki jih duhovnosti ne vidijo smisla, ker ni »praktična«. V resnici najdemo prav v duhovnosti največ praktične pomoči pri pravih življenjskih težavah in izzivih, a kako naj slepemu razložimo, kako izgleda rdeča barva, če je ni in je ne bo videl?

Ko odpremo svoje duhovne oči in ušesa, lahko prepoznamo vse tri svetove in vse entitete, ki bivajo v njih, tu mislim predvsem na Angele. O njih bom namreč pisala, a to ne izključuje dejstva, da ob njih soobstajajo tudi druge entitete.

Astralni svet spoznamo običajno po smrti. Kdor vstopi vanj pred smrtjo, ga najprej popolnoma zmedejo čisto drugačna pravila, ki veljajo v fizičnem svetu. V astralnem svetu nas najprej presenetijo zrcalne podobe in slike. Kar v fizičnem svetu vidimo kot število 345, se nam v astralnem pokaže kot 543. Naslednja izjemno pomembna lastnost tega sveta je, da čas teče nazaj. V njem smo že podoživeli našo prihodnost, ki se izteka v preteklost. V njem najprej doživimo posledico, nato vzrok. Od tod prihaja tudi človekova jasnovidnost. Še ena pomembna kvaliteta astralnega sveta je, da v njem vsaka misel in vsako čustvo postane … entiteta. Dobi svojo barvo in obliko, skratka oživi. Vse misli in čustva so vibracija, energija, istočasno barva.

Tu pridemo na najizrazitejše lastnosti astralnega sveta, kjer je vse »barva«: vse vibrira ves čas, kar se manifestira v barvah, ki so kot ognjene podobe. Vse te vibracije oz. barve se naslanjajo na stvari in od tu lahko vidimo in prepoznamo Angele, ki se izražajo v barvah. Prav zato pravimo, da je astralni svet, svet barv, ki nam govori prav preko barv.

Tu se bo marsikdo spomnil, da mnogi Angele najpogosteje zaznavajo preko barvnih podob. Hitro nam lahko postane jasno, zakaj v fizičnem svetu Angelov ne moremo videti in zakaj so določeni ljudje tako »občutljivi« na misli in občutke, ki obstanejo v nekem prostoru.

Kot sem že zgoraj napisala, misli in čustva dobijo v astralnem svetu svojo barvo in obliko, kar je za tiste, ki imajo bolj odprte duhovne čute, hitro jasno. Nekateri ljudje jih »napolnijo« z energijo, drugi jih »izpraznijo«. V nekaterih prostorih se počutijo dobro, drugi jih dušijo. Pomislite, če postanejo naše misli in čustva »živi« v astralnem svetu, nam vsaka laž, ki jo slišimo, rani naše astralno telo. Zapomnite si dobro, po smrti, vse, kar smo storili drugim, podoživimo sami. Vsaka laž ( da ne pišem o ostalem) povzroča rano na astralni ravni, zato je moralno življenje bistveno pri duhovnem napredovanju.

Po vsem tem lahko zelo hitro potegnemo črto ob ljudeh, ob katerih imamo dvome, ali res vidijo in čutijo Angele, umrle ter ostale entitete, o katerih nisem pisala. Zares čutijo in zaznava astralni svet ter njegova pravila? So vedno popolnoma odkriti in iskreni, da ne bi ranili astralnega telesa drugega? Vidijo prihodnost, kako se izliva v sedanjost ali samo drobne in nejasne slike?

Duhovna ušesa in duhovna očesa so razvita, kolikor je razvita duša posameznika. V tem življenju lahko z vztrajnostjo in potrpežljivostjo pridemo do tega, da jih lahko uporabimo, a vse najprej zavisi od nas in naše duhovne občutljivosti. Predvsem pa od tega koliko samokulture smo razvili z izkušnjami tega življenja.

Živimo tukaj in sedaj. Zavestno se odmikajmo od naših subjektivnih sodb, vzorcev, navad. To so prvi koraki v smer odpiranja duhovnih oči in povezovanja z Angeli.

18 komentarjev

  1. Sara pravi:

    Zelo zelo zelo zelo zanimivo. Nisem vedela ničmo astralnih svetovih, tvoja razlaga pa je zmeraj tako dobra in jasna. Hvala tudi za check out če vidim res Angele ?

  2. Tina pravi:

    Sicer sem pričakovala napoved za september danes, a sem čisto navdušena nad prebranim … duša si želi še, še znanja ?

  3. Vera pravi:

    Globoka hvaležnost za vse znanje in za angelski svet ?

  4. Mihaela pravi:

    Res dobro napisano kot osnova za razumevanje astralnega sveta in angelov v njem. Hvala za širjenje pomembnih in resničnih aspektov našega življenja.

  5. Kati pravi:

    Kompleksno ker ne poznam , a navdihujoče do konca. Angeli so realni, čeprav jih ne vidimo. Duhovne oči, duhovna ušesa potrebujemo zanje!
    ?????

  6. Miha pravi:

    Meni pa je tema bolj znana in lahko rečem, da si jo odločno predstavila glede na kompleksnost argumenta.
    Kogar zanima, si lahko veeč o tem prebere v delih Rudolfa Steinerja.
    Odličen blog.

  7. Hana pravi:

    Hvala Miha, hvala Šepetalka, hvala Angelom za svetlobo, ki jo občasno vidim ?

  8. Nina pravi:

    Hvala za to razlago, sadaj ima logiko marsikatera ‘lučka’, ki jo vidim. Hvala vsem ?

  9. Severin pravi:

    Zanimivo, poučno in kliče po poglobitvah.
    Angele zaznavamo z duhovnimi očmi in srcem.
    Hvala.

  10. Marija pravi:

    Zelo zanimivo…hvala 🙂

  11. Mitja pravi:

    Hvala še od mene.

  12. Deva pravi:

    Iskrenost je zdravilo, drži kot pribito.
    Hvala vsem ?

  13. Veronika pravi:

    Mislim, da so tudi v tem blogu postavljeni številni izzivi ki jih je treba prepoznati ?

  14. Eden pravi:

    Moram posebej pohvaliti ta blog, ker sem v njem marsikdaj našla povezave o katerih nisem nikoli pomislila ali našla povezave.
    Duša kliče po še …

  15. Nika pravi:

    Waw, čisto drugačen pogled imam sedaj na astralni in angelski svet …hvala ??

  16. Jove pravi:

    Waw … HVALA !

  17. NINA pravi:

    Hvala za nove informacije, zelo zanimivo ?☺️

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.