Moj blog

12. maj, 2020VPLIV PRETEKLOSTI V SEDANJOSTI

Drage sestre in bratje, vpliv vaše preteklosti v sedanjosti je neizbežen. Preteklost določa vašo sedanjost, a če je ne predelate na pravi način, bo tudi vaša prihodnost nič drugega kot zrcalo vsega, kar v preteklosti niste rešili.

Mnogi bi najraje izbrisali svojo preteklost in se lotili živeti iz ničelne točke v sedanjosti. Preteklost se jim zdi polna težav, grdih spominov, travm, neuspehov. Zdi se jim, da so se že dovolj ukvarjali s tem, kar je bilo. V sedanjosti pa lahko vse spremenijo, kajne?

Tako nas vsaj učijo razni motivatorji, zdravitelji, duhovni učitelji. Učijo nas, da moramo pozitivno projicirati svoje misli in slike v prihodnost, vnašati ljubezen v svoje življenje in živeti v sedanjosti. Vse to je res, a če se prej ne soočimo s svojo preteklostjo, ne bomo mogli nikoli upravljati svoje sedanjosti. Na to mnogi pozabljajo oz. mislijo, da če razumejo, zakaj se je nekaj zgodilo v preteklosti in jih zaznamovalo, je stvar urejena.

Veliko ljudi je prebralo veliko knjig in meni, da jim je vse jasno o tem, kako bi morali živeti, reagirati, misliti, … a potem se vedno nekje zatakne. Zatakne se tam, kjer nekaj ni razrešeno. Za vsakega izmed nas je zelo težko priti do lastnih nezavednih vzorcev, shem delovanja, šablonskega čustvovanja. Zato ostajajo najtežja področja posameznikovega vedno potlačena in neznana.

Nekoga, ki je v otroštvu doživel s strani staršev ali katere avtoritativne/tudi ljubljene osebe zavrnitev in tega v sebi ni predelal v času odrasle dobe, ga preganja v sedanjosti občutek nemoči in pomanjkanje samozavesti. Ni nujno, da nas je nekdo zavrnil namenoma, lahko je šlo samo za našo percepcijo, ki je ustvarila travmo zavrnitve. To travmo smo v sebi kot otroci elaborirali v kronično nesamozavest in občutek nemoči. To nam ob branju o takšnih tem postane hitro jasno – a z branjem ali polaganjem rok v zvezi s tem ne rešimo prav veliko.

Na žalost se je treba zavestno vrniti na »kraj zločina« in predelati situacijo. Situacija pa ni predelana vse dokler se v življenju ne osvobodimo občutka nemoči in nesamozavesti. Nima smisla premlevati stvari, govoriti o njih, če zares ne naredimo ničesar. Dokler ne premagamo -v tem primeru- situacij, v katerih pride na dan naša nesamozvest, se nismo osvobodili preteklosti.

Zato ne mislite, da če razumete, od kod izhaja vaš nesamozavest ali občutek nemoči, ste karkoli rešili. Naredili ste le prvi korak. Korak, ki vas bo peljal ven iz nevednosti, kajti nevednost je v resnici greh, ki ga grešimo zaradi svoje lahkomiselnosti, lenobe in napuha.

Lotimo se vsaj enkrat stvari pravilno, od tam, kjer smo. Poglejmo, katere so težave, ki jih v življenju imamo in poglejmo, kaj nas je vanje pripeljalo. Lotimo se odkrivanja sebe kot neskončnega potovanja in sebe zaznajmo kot neskončno bitje, ki se mora za svoj razvoj preobraziti.

Postanimo boljši zase in za druge.

12 komentarjev

  1. Nataša pravi:

    Imaš popolnoma prav. Preteklost ima svoje lovke, s katerimi upravlja našo sedanjost. Te lovke je treba presekati.
    Hvala ?

  2. Zvezda pravi:

    Se zelo strinjam z napisanim. Življenje moramo živeti dobro, to je dejstvo. Je pa otročje misliti, da je dovolj da ‘predelamo’ po svoje preteklost in ajd naprej.
    Hvala, ker zmeraj kažeš na področja, ki so res duhivna ?

  3. Vera pravi:

    Hvala za vso pomoč, ki jo dajes preko tvojih blogov.
    H V A L A

  4. Tina pravi:

    Hvala za modrost, katero deliš ☀️
    Jaz mislim, da pomaga razumeti ni pa to tudi vse. Mislim tudi, da je največji ‘catch’ v tem, da ne mislimo da vemo vse.
    Hvala ?

  5. Nina pravi:

    Hvala, ker pomagaš ZARES ?

  6. Luna pravi:

    Neskončna hvala ?

  7. Sara pravi:

    Preteklost določa sedanjost in jo bo določala dokler se tega ne zavemo … prihodnost gradimo v sedanjosti, a če je sedanjost vezana na preteklost, potem bo prihodnost produkt preteklosti – dokler je ne pozdravimo in se osbobodimo od nje.

    Hvala ?

  8. Petra pravi:

    Hvala, hvala, hvala

  9. Mitja pravi:

    Hvala, naj vam bo vaše delo poplačano.

  10. Jana pravi:

    Zelo me intrigira tema zavrnitve v otroštvu in njenih posledic, ki jo daješ kot primer. Idej za prihodnji blog?

  11. Nives pravi:

    Hvala za vse prečudovite bloge. V njih je posebna mešanica duhovnosti, znanja psihologije in angelskih vibracij.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.