Moj blog

18. februar, 2020POZITIVNA PLAT ŽIVLJENJA

Drage sestre in bratje, pozitivna plat življenja je tista resnična plat življenja, ki je edina, ki zares obstaja. Zares obstaja le ljubezen, le pogum, le potrpežljivost in strpnost. Vse ostalo je konstrukt misli, vašega ega.

Na življenje lahko gledamo iz dveh osnovnih perspektiv. Pri prvi verjamemo, da čudeži ne obstajajo in da je naše življenje le sosledje naključij. Pri drugi »znamo« prepoznati čudeže čisto v vsaki stvari, v vsaki osebi, v vsakem našem čustvu. Temu pravim Bivanje. Ti dve perspektivi vodijo do med seboj čisto različnih rezultatov in različnih življenj. Zato ni tako nepomembno, na katero stran se v življenju postavimo.

Če se odločimo in živimo svoje življenje vedoč, da nam vse okoli nas prinaša posebno sporočilo za nas – vse za to da lahko odrastemo in odkrijemo srečo znotraj sebe- bomo razvili do življenja pozitiven odnos in živeli ga bomo v vsej svoji polnosti. Pa čeprav bomo kdaj zabredli zaradi svoje naivnosti in vznesenosti.

Pomembno je razumeti, da ni nujno, da imamo samo pozitivne misli, če želimo imeti do življenja pozitiven odnos. Imeti do življenja pozitiven odnos v resnici pomeni, da znamo prepoznati pozitivno plat v vsem; v ljudeh, v stvareh in v vseh okoliščinah. Imeti pozitiven odnos do življenja pomeni, da vsak dan znova zavestno izberemo svoje misli in da pričakujemo od sebe in od življenja najboljše. Gre za pravo stanje duha.

Prav to nam pomaga razumeti, zakaj – četudi gojimo pozitivne misli – se le-te ne manifestirajo nato vedno v našem življenju. Samo pozitivne misli namreč niso dovolj, da lahko manifestiramo dobro v našem življenju. Potrebno je globlje razumevanje življenja – do tega pa lahko pridemo samo, če spremenimo svoj odnos in pogled na življenje. Za to je potrebno pravo in intenzivno delo na sebi in ne samo dobra volja.

Če želimo razviti pozitiven odnos do življenja, moramo najprej pričeti gojiti pozitivne misli, ki se nate preoblikujejo v kreativne misli in konstruktivne misli. Kreativne misli so tiste, ki povečujejo optimizem, motivacijo in nas napolnijo z novo energijo. Vse te tri nas lahko popeljejo do pravilnih dejanj, da lahko spremenimo svoje življenje. Ne moremo samo brezumno ponavljati pozitivne afirmacije in čakati, da se karkoli spremeni v našem življenju. Pozitivnim afirmacijam morajo nato slediti pozitivna dejanja, ki niso nič drugega kot plod znotraj sebe razvitih pozitivnih misli.

V pozitivnem duhovnem stanju živimo, ko smo navdahnjeni, ko verjamemo vase in v svoje sposobnosti, ko povečamo svojo samozavest in zaupanje vase, ko znamo prepoznati priložnosti, ki nam jih ponuja življenje, ko imamo moč, da gremo dalje, kljub oviram in težavam ter nenazadnje, ko znamo prepoznati lastni lepoto in edinstvenost. Šele takrat zares živimo v pozitivnem stanju duha.

Ko se naučimo gledati na pozitivno plat življenja, postane življenje polno svetlobe. Ta svetloba ni samo naša, temveč postane del vsega, kar nas obkroža.

Prav od tega trenutka dalje se lahko odločite, da postanete vi TA svetloba in žarite za svet okoli sebe. Z iskrenostjo in predanostjo.


Vabljeni na delavnico

EVOLUCIJA DUŠE
v nedeljo, 23. februarja ob 10h v Gorici.

Delavnica je namenjena vsem, ki želite spoznati pot in razvoj vaše duše. Spoznali boste vaše najvišje in najnižje točke v življenju, k čemu lahko in morate strmeti ter kje je vaša točka moči, ki vas bo pripeljala do vaše izpolnitve.

Kje je moj maksimum?
Kje je moj cilj?

Prejmite vodstvo, da pridete do osebne izpopolnitve.
Prijave odprte do srede 19. februarja na sepetalka.angelov@gmail.com

10 komentarjev

  1. Tina pravi:

    Hvala za današnji zapis. Prevečkrat se predajam pesimizmu in na ta način izgubljam življenje.
    ??❤

  2. Vera pravi:

    Vse je res. Mi sami vsako jutro odločimo, kdo smo in kam gremo.
    HVALA ❤?

  3. Hana pravi:

    Preprosto HVALA. Sem v obdobju, ko me “zanaša” v negativo in brez tebe bi pozabila, da si negativo ustvarjam za prihodnost.

  4. Miha pravi:

    Hvala tudi z moje strani.
    Hvala, ker spominjaš na TUKAJ in SEDAJ.

  5. Marija pravi:

    Hvala za danasnji zapis. ?

  6. Jana pravi:

    Ni je lahko zmeraj najti, a ko jo najdeš : najdeš res pravo življenje.
    Namaste ?

  7. Kati pravi:

    Vse kar si napisala je takooo zelo res …. hvala, ker res pomagaš ?

  8. Zvezda pravi:

    Hvala, potrebujem pozitivno plat življenja in nič drugega ?

  9. Marjetka pravi:

    HVALA!!! Težko je to negativnost izbiti iz sebe, si pripisati vrednost. Znajo biti dnevi, ko to sploh ni težko. Veš in se zavedaš, da si doprinesel k lepšemu in boljšemu na tem svetu. Kako se pobrati, ko temu ni tako? No, včasih grem in gledam v nebo, opazujem oblake, ki me vedno znova prevzamejo. A potem se prikrade misel – a misliš kaj delat (koristnega), ali samo čas zapravljat?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.