Moj blog

14. februar, 2020SMISEL OSEBNEGA POSLANSTVA

Drage sestre in bratje, smisel osebnega poslanstva je v prepoznavanju in razumevanju vašega življenja. Samo tisti, ki pozna sebe in razume vso svojo pot do sedanjega trenutka, lahko razume svoje poslanstvo. Ni poslanstva brez razumevanja in poznavanja glavnega akterja – vas!

Zelo pogosto me ljudje sprašujejo, kateri je smisel njihovega življenja, katero je njihovo pravo poslanstvo. Ob ljubezni, zdravju in denarju je to najpogostejše vprašanje, ki mi ga zastavijo. »Zakaj sem tu? Kaj bi moral početi pa vem, da ne počnem?« Dejansko kaže to samospraševanje na globino posameznikov, ki vedo, da ne počnejo nič večjega ali pomembnejšega od svojih staršev oz. rodne družine, pa kljub temu nosijo v sebi dovolj razvito zavest in srce, ki jim pravi, da se vse ne more končati pri temu, da slepo ponavljajo, kar so počeli pred njimi ( ustvariti si dom, družino, potovati, se upokojiti, umreti). Kajti smisel življenja je v vseh možnih oblikah prav napredek in ne ponavljanje izživete zgodbe.

Kaj počnem boljšega, kar je počela moja mama? Kaj bi lahko ona naredila, da bi postala »večja« od njene? Kajti -želite ali ne- rojeni ste v določeni družini s točno določenim razlogom; vaša rojstna družina vam je ponudila najboljše pogoje, da opravite poslanstvo, ki ga v tej inkarnaciji imate. Govorim o enem poslanstvu kot o največji lekciji našega življenja, čeprav menim, da ima vsak izmed nas več poslanstev, ki se med seboj dopolnjujejo in ne izključujejo.

Če se vrnemo k iskanju lastnega poslanstva; našli ga bomo prav v naši zibelki, v našem otroštvu in v tem, ko bomo spoznali našo družino, vzorce, ki jih prenaša, dela, ki jih opravlja. To ne pomeni, da moramo početi isto, kar so počeli pred nami- ravno obratno! Prepoznati moramo njihove največje zmote, napake, kreposti, veličino, … negativno popraviti v pozitivno, dobro pa prenesti na višjo stopnjo. To zahteva od nas izjemno zavest in iskrenost pri prepoznavanju sebe in tistih, s katerimi smo čustveno vezani.

Če znamo narediti to, smo samo korak stran od našega poslanstva. Naše poslanstvo nam je jasno, kolikor nam je jasno, kdo smo. Kdor sebe pozna, se je raziskal, je znal slediti svojim notranjim impulzom, ta ve, katero je njegovo poslanstvo. Kdor tega še ni storil, se mu zdi njegovo poslanstvo skrivnost. A za to ne nosi nobene krivde. Izjemno težko je v današnjem svetu spoznati sebe. Vsi okrog nas nam od malih nog pripenjajo različne »nalepke«; ti si tak in tak, nisi tak in tak.

Pred kratkim sem govorila s starejšo gospo, ki je med drugim opravila veliko duhovnih šolanj. Pripovedovala mi je o svojih dveh vnukih, prvi je »dvojček« in je izredno zgovoren, drugi kot »rak« – so ga sama čustva. Kako naj odrasteta ti dva otroka, ko jim od majhnega pripenjajo različne nalepke in enega potrjujejo z drugim preko njunih razlik in ne recimo z medsebojnim sodelovanjem?

Tako smo bili vzgojeni v večini. Polni smo informacij o sebi, a brez nikakršnega stika s sabo. Sem res tako občutljiva, kot mi vse življenje govorijo? Ali so samo oni tako grozovito grobi in si to prikrivajo z mojo namišljeno preobčutljivostjo?

Sem, kar sem. A ne morem biti nekaj, kar nisem. Ko pride do tega, ne vem več, kdo sem ne kaj sem prišel na ta svet početi.

Naše poslanstvo je vezano na nas, na naše življenje, ki ga imamo ter možnosti, ki so nam dane. Prepoznali ga bomo, ko bomo spoznali sebe in svoje korenine. Ko bomo naredili vsaj korak više, kot so ga naredili naši starši, naši predniki.

Naše poslanstvo ni nobena skrivnost, kakor niso skrivnost naši darovi. Skrivnost bodo, dokler bomo mi sebi skrivnost. Sebe in lastne osebnosti se ne spoznava preko osebnostnih testov, niti preko naših dejanj. Oboje je pogojeno s strani naše vzgoje. Sebe lahko spoznamo samo z iskrenim opazovanjem in izpraševanjem. Preko te poti boste prišli naravnost do vašega poslanstva.


Vabljeni na delavnico

EVOLUCIJA DUŠE
v nedeljo, 23. februarja ob 10h v Gorici.

Delavnica je namenjena vsem, ki želite spoznati pot in razvoj vaše duše. Spoznali boste vaše najvišje in najnižje točke v življenju, k čemu lahko in morate strmeti ter kje je vaša točka moči, ki vas bo pripeljala do vaše izpolnitve.

Kje je moj maksimum?
Kje je moj cilj?

Prejmite vodstvo, da pridete do osebne izpopolnitve.
Prijave odprte do srede 19. februarja na sepetalka.angelov@gmail.com

7 komentarjev

  1. Vera pravi:

    Hvala za nov uvid ?

  2. Tina pravi:

    Hvala za močno spodbudo intolažbo ?

  3. Katja pravi:

    Hvala ta današnji blog. Tudi jaz bi rada poznala svoje poslanstvo … sebe ❤

  4. Jana pravi:

    Preprosto ČUDOVITO ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.