Moj blog

24. januar, 2020JE ANGELSKA POMOČ RES ZASTONJSKA?

Drage sestre in bratje, Angelska pomoč je zastonjska, ko pod »zastonjsko« razumete, da zanjo ne prosimo denarnega poplačila. A vse v tem svetu je energija, ki kroži in se spreminja, zato ne smete razmišljati, da ko sodelujte z nami, ni neke Izmenjave.

To vprašanje sem si zastavila nekaj časa nazaj, ko sem naletela na različne komentarje in ljudi, ki vztrajno trdijo, da je angelska pomoč zastonjska. Naravno je, da v to verjamejo predvsem tisti, ki nimajo pravega stika z Angelskim svetom in so si mentalno ustvarili neke predstave, ki pa na žalost nimajo ne duhovne, niti intelektualne podlage.

Zavedam se, da stopam s to svojo trditvijo določenim osebnim predstavam na žulj, pa vendar se mi zdi prav, da vsak pri sebi predela to temo, ki je ključnega pomena za pravo razumevanje zdravljenja, osebne moči, psihične podpore in prostega pretoka ljubezni skozi naše življenje.

Kot vsi vemo, so Angeli bitja svetlobe, nimajo fizičnega telesa s katerim bi bivali v našem materialnem svetu. Zato ne poznajo ne denarja, ne materialnih dobrin. Zato jih tudi ne moremo poplačati ne z denarjem, ne z materialnimi dobrinami. Kar pa ne pomeni, da med nami in njimi ni neke izmenjave. Resnično je zelo plitvo razmišljanje, da veljajo ista pravila v drugačnih svetovih oz. da če je v našem svetu sredstvo izmenjave denar, to velja tudi v višjih svetovih, v katerih bivajo Angeli.

Zelo enostavno je razumeti, da vam sredi puščave kupček denarja ne pomaga veliko, tam potrebujete nekaj drugega, recimo vodo, pokrivala in tople obleke za mrzlo noč. Angele ne morete poplačati z denarjem, temveč z energijo, ki jo imate, za katero se ne zavedate, da jo imate; energijo, ki jo izgubljate v vsakdanjih stvareh in v nevednosti, energijo, ki vam je v tem življenju dana, a jo zanemarjate, ker je ne vidite in prepoznate.

Ko sem se začela povezovati z Angeli, sem opazila, da sem bila na koncu vsake »seanse«, žejna. Sledil je tudi padec telesne temperature, kar jasno govori, da se je z energetskega vidika, nekaj spremenilo v mojem telesu.

Vsakič torej, ko vam Angeli pomagajo, jim poplačate na način, ki ga ne poznate in ga zato težko ovrednotite. Vsakič, ko dopustite, da vam Angeli pomagajo, jim dovolite, da se dodatno povzdignejo, da se tudi sami dodatno razvijejo, da se približajo njihovi duhovni izpopolnitvi, ki ni ista od naše.

Recimo s tem ko sledimo angelskemu vodstvu, ki nas v prvi vrsti vodi k ljubezni, strpnosti in spoštovanju drugega, k skrbi za svet, … tudi sami prispevamo v skledico, ki pomaga vsem nam k duhovni izpopolnitvi. Ali niso naša dejanja, ki so navdahnjena s strani Angelov, tudi neke vrste poplačilo za njihovo pomoč?

Ne moremo si misliti, da lahko samo sprejemamo Angelsko pomoč in hkrati ves čas mislimo le na sebe, na svoje trenutne kaprice in izrabljamo druge ljudi kot predmete brez čustev …. To ne obstaja oz. kdor misli, da lahko to počne, ne prejema angelske pomoči, temveč drugo, ki jo bo drago poplačal po odhodu s tega sveta.

Iz tega vsega sledi, da tudi božje darove ne moremo razumeti kot nekaj, kar bi morali nato deliti brezpogojno. Pred kratkim se je name obrnil mladenič, ki je užaljeno trdil, da kdor ima dar, da lahko prejema angelsko vodstvo, mora ta dar zastonjsko deliti z vsemi. Zakaj bi to veljalo samo za točno ta dar, medtem ko se tem isto mislečim ljudem zdi, da je treba božji dar kot je recimo čudovit glas, kot ga je imel Pavarotti ali Michelangelove stvaritve, po drugi strani plačati. Od česa naj živijo ljudje z božjimi darovi v materialnem svetu, če ne smejo zanje vprašati za kakršno koli materialno izmenjavo?

In tu bom napisala čisto osebno spoznanje, ki izhaja iz moje skromne in omejene življenjske perspektive. Mnogi ne potrebujejo angelskega vodstva. Mnogi ga niti nočejo, niso nanj pripravljeni, ker so preveč navezni na zunanji svet, na svojo identiteto in svoje udobje. V resnici ne čutijo notranjega duhovnega klica. V Angelih iščejo samo tolažbo, osmišljenje njihovega življenja ali nečesa, kar jim bi še bolj okrepilo njihov ego. Takšni ljudje na žalost niso pripravljeni na Angelski svet in zato je zanje boljše, da se zaustavijo ob misli, da mora biti angelska pomoč vedno zastonjska.

Angelska pomoč je neomejena, brezpogojna in večna. Je zastonjska v smislu, da zanjo ne vprašajo denarja, ker naravno tega ne morejo. A vse naše Vesolje deluje na podlagi Univerzalnih zakonov, ki pravijo, da energija kroži in spreminja obliko, a brez telesa, na katerega deluje neka sila, tudi to telo se ne more »odzvati« z enako veliko ( a spremenjeno!) silo.

Vzemite si potreben čas in premislite, kako so v naprej pripravljene predstave in stereotipi nekaj, česar nismo nikoli v resnici pravilno predelali.

10 komentarjev

  1. Nina pravi:

    Ti bom prva čestitala za pogum, da tako odkrito in jasno pišeš o tej temi. Res čudovito napisano!
    Si zadela v polno z vsemi primerjavami; energija spreminja obliko in se izmenjuje, a kdor ne zmore in noče razumeti ….
    Potem so tu te ideje, da je vse duhovno brezplačno – pa kaj še! Da si lahko v Indiji prejel duhovno vodstvo duovnega učitelja si že pred 5000 leti moral za to plačati … ni vsaka duša tukaj za to, da razume.
    Neskončna hvala, si mi zelo pomagala tudi pri mojih osebnih blokadah in razumevanju, kako določene stvari “sprejemamo in razumemo” kot svete, o njih pa nismo niti malo razmislili!

  2. Miha pravi:

    Se podpišem po vsem zapisanim.
    Res HVALA ker res SVETIŠ v vse smeri

  3. Vera pravi:

    Odlično in kot zmeraj s srcem ❤
    Izmenjava mora biti ?? z VSE ?

  4. Hana pravi:

    O tem sem se veliko pogovarjala in je kot praviš v blogu, lahko je modrovati na podlagi nekih v naprej pripravljenih prepričanjih in brez pravih argumentov z neko trmo.
    Se ne bi mogla bolj strinjati.
    Je zanimivo to, da si po kanalizaciji žejna in da ti pade temperatura – sem nekje že brala. Gre za “izmenjavo”.

  5. Anja pravi:

    Se strinjam, denar je sredstvo izmenjave, ampak ko opazujem kako se kvaliteta mojega življenja spreminja na bolje, je pa angelska pomoč – posredna ali neposredna – neprecenljiva. Živimo v svetu, kjer se stvari vrednotijo z denarjem, ampak kvalitetno življenje nima cene. Tako da je meni ta informacija pravzaprav v uteho, misel da lahko ‘poplačam’ to pomoč…
    Hvala tebi in angelom.

  6. Sara pravi:

    Sem zelo vesela da si obdelala tudi to temo.
    Sem vesela tudi komentarjev ker v njih vidim, kako se eneegija širi, daje in prejema.
    Hvala za vse ?

  7. Tujka pravi:

    Navdihuje me misel, da z dobrimi dejanji spreminjamo svet in tudi s tem poplačamo dobro, ki ga prejemamo.
    Hvala za odlično vodstvo.
    Nekatere stvari so neprecenljive in je zato “izmenjava” samo simbolična

  8. Nika pravi:

    Zanimivo, si me prepričala ?

  9. Gaja pravi:

    Denar je samo oblika energije, ki Angelom ni dostopna ?
    Obstajajo la druge oblike in sem prepričana, da izmenjava mora biti.
    Mislim tudi, da je molitev in vera neke vrste energija ki jo oni čutijo.Hvala, čudovit blog in spodbudni komemtarji ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.