Moj blog

17. januar, 2020ANGELSKA MENTALNA DIETA

Drage sestre in bratje, Angelska mentalna dieta predstavlja skupek izbranih misli in afirmacij, ki lahko spremenijo vaše telo in vaše življenje. Vzemite si dnevno čas zanje, kot si vzamete čas za hrano in njeno pripravo. Izberite vedno z ljubeznijo vse vaše misli, kot vso hrano, ki jo zauživate.

Kar jemo, to postanemo. Naše celice se hranijo z živili, ki jih zauživamo in te postanejo v dokaj hitrem času gradivo našega telesa. Zato je izjemnega pomena, s kakšno hrano se prehranjujemo – kvalitetna hrana predstavlja kvaliteten gradbeni material in obratno. Ob tem pa ne bi smeli zanemariti niti, kako je ta hrana pripravljena, kdo jo pripravlja in s kakšnim srcem jo pripravlja. Jezna kuharica bo svojo jezo pustila v svojem delu in vsak, ki bo to njeno hrano zaužil, bo zaužil tudi njeno jezo. Prav zato ima molitev izjemno globok pomen pred vsako jedjo, saj poskuša zbrano energijo očistiti in blagosloviti. To je čudovita priložnost, da povabite vašega Angela Varuha k energetskemu čiščenju hrane.

Ker sta duša in telo eno, predstavlja tudi prana, ki jo zauživamo z energetskega vidika, gradbeni material našega subtilnega telesa. Ni fizičnega telesa brez subtilnega telesa, zato ne bi smeli nikoli zanemarjati tega svojega vidika, pa čeprav navidezno »nevidenega«. Hrana in prana uravnavata delovanje našega fizičnega telesa in zato je dobro, da imamo v našem življenju zdravo osebno dieto, kakor tudi mentalno dieto, ki pomaga prostemu pretoku prane v naše telo. Ob tem vam lahko pomagajo tudi vaši Angeli. V današnjem blogu vam bom razložila, kako.

Zanimivo je dejstvo, da se vsakih dvanajst let naše telo popolnoma prenovi. Naša koža se popolnoma zamenja vsake dve leti, medtem ko potrebuje okostje za to deset let. Če se naše telo ves čas spreminja – zakaj se potem ne bi mogli tudi mi spremeniti z njim? Težava je v tem, ker se na novo nastale celice ugnezdijo v stare sheme, ki smo jih ustvarili v preteklosti. Vse naše kronične bolezni, mentalne ali fizične, imajo globoke korenine v naši podzavesti. A če uspemo spremeniti naše mentalne sheme, se bodo nove celice prilagodile njim in ne starim. In takrat se nam bo zdelo, da se je zgodil čudež.

Vsak dan se moramo odločiti, kaj bomo jedli, organizirati in pripraviti našo hrano. Koliko časa v primerjavi s tem porabite za to, da se odločate, katere misli boste imeli, kako jih boste organizirali in kako »pripravili«? Podobno kot si določamo jedilnik in nakup hrane, bi morali usmerjati in določati svoje misli. Temu pravim mentalna dieta in če pokličete k sebi Angele pri tem, ji lahko rečete tudi Angelska mentalna dieta. Naše misli so osnovni razlog za ravnovesje ali neravnovesje ne samo v našem umu, temveč tudi v našem telesu. Zato je nujno, da vključimo vidik pozitivnih afirmacij v naše duhovne prakse.

K spreminjanju miselnih shem lahko zelo pomagajo afirmacije, če jih izvajamo pravilno. O tem sem pisala v številnih blogih; najpomembneje ni samo redno ponavljanje afirmacij, temveč da verjamemo vanje in »začutimo«, da že s samo izgovorjavo manifestiramo želeno spremembo. Danes vam bom predstavila eno boljših tehnik afirmacij, ki jo lahko kot Angelsko mentalno dieto umestite v vaš osebni program podiranja miselnih shem.

Usedite se v smeri proti severu ali vzhodu. Prikličite k sebi svojega Angela varuha in ga prosite, da vas napolni z mirom in koncentracijo, da bodo lahko nove afirmacije prejele moč in mesto v vašem telesu in duši.

Zaprite oči in se osredotočite na področje podaljšane hrbtenjače. Prav na to mesto povabite vašega Angela Varuha in si predstavljate, kako vam pomaga usmerjati prano vzdolž vaše hrbtenice ( prana priteka v naše telo preko podaljšane hrbtenjače). Hrbet mora biti raven, prsa navzven in trebuh rahlo stisnjen. Popolnoma se morate sprostiti. Dihajte globoko in to ponovite trikrat.

Sprostite svojo telo in se ne premikajte. Spraznite svoje nemirne misli in odklopite se od kakršnega koli zaznavanja telesa, zvokov, temperature, …

Napolnite se nato s predanostjo in voljo – začutite predanost na področju srca in voljo na točki med obema očesoma. Odklopite se od vsakršnega občutka nezaupanja, skrbi, anksioznosti. V miru občutite, kako lahko tekoče delujejo univerzalni zakoni, če se jim ne zaprete zaradi nezaupanja ali dvomov. Vera in koncentracija so orodji, s katerimi lahko spremenimo vse. Nato se ustavite ob misli, da so vsa fizična in mentalna stanja minljiva in ozdravljiva in da je misel, da obstaja nekaj kroničnega, samo iluzija. Ves čas je vaš Angel ob vas oz. za vašim vratom in vam pomaga pri poglabljanju ter usmerjanju afirmacij, da najdejo pravo mesto v vašem fizičnem in subtilnem telesu.

Nato lahko pričnete z ritmičnim ponavljanjem izbranih afirmacij: najprej na glas, nato vedno bolj po tiho, dokler afirmacije ne šepetate. Po tem si afirmacijo ponavljajte samo v mislih, dokler lahko obstanete koncentrirani: v stanju popolne zavesti in brez vstopa drugih misli.

Ko čutite, da je koncentracija pošla, zaključite prakso, se zahvalite vašemu Angelu varuhu in si vzemite še nekaj trenutkov, da zaznate, kaj je predhodno delo prineslo v vaše telo in vaše misli. Angelska mentalna dieta lahko prinese čudeže v vaše življenje, samo če ste ji pripravljeni slediti in jo znate razumeti kot hrano za vašo dušo.

8 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Hvala. Potrebujem točno to dieto.
    Hvala za vse znanje, ki ga deliš.

  2. Tina pravi:

    Spet en dober in praktičen razmislek – pomoč❤
    Hvala ?

  3. Sara pravi:

    Hvala, bom poskusila ?

  4. Marija pravi:

    Hvala za vse… 🙂

  5. Nika pravi:

    Sem zjutraj poskusila in lahko rečem da je na koncu občutek BOŽANSKI ❤❤❤❤
    HVALA, HVALA, HVALA

  6. Kati pravi:

    Perfektno, sem tudi jaz poskusla in občutek prerojenosti ♥ hvala ♥

  7. Teja pravi:

    Hvala?. Res dobrodošlo znanje☺

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.