Moj blog

10. december, 2019ČUTIM, DA …

Drage sestre in bratje, prevečkrat uporabljate »Čutim, da …« misleč, da sledite zares svojemu srcu. Bodite pozorni, komu in čemu zares sledite v življenju. Bodite odkriti do sebe, bodite pogumni pri vsem, kar počnete. Dovolite pravi kreativnosti, da vas vodi in našli boste stik z vašo pravo intuicijo.

»Čutim, da …« je ena najpogostejših fraz, ki jih slišim dnevno in s katero ljudje radi preoblečemo naš ego v našo intuicijo. Današnji blog namenjam temi, ki sem jo že večkrat obdelala, h kateri pa se je vedno dobro vračati in ozavestiti, kako lahko – s čisto dobrimi nameni- dovolimo egu, da nas vodi.

Dejstvo je, da nas vsa new age literatura in na novo odkrita znanja vabijo, da prisluhnemo svojemu srcu in ne toliko svojemu razumu/egu. A ta misel je na žalost našla čisto svojo pot in na ta način ustvarila podlago samo večjemu širjenju ega, namesto srca oz. kot bom v tem blogu pisala, intuicije.

Kar so različni stari zapisi vabili, je da izklopimo svoj razum do točke, ko lahko na svoje življenje gledamo z določeno odmaknjenostjo in nenavezanostjo. Samo takrat lahko prisluhnemo svojemu srcu in svoji intuiciji. Brez potrebne odmaknjenosti in brez tega, da si za to odmaknjenost ustvarimo svoj nov prostor, tega na žalost ne moremo narediti. Kot svoj prostor mislim na različne duhovne tehnike, ki nam širijo zavest in znotraj sebe ustvarjajo nov prostor miru, sproščenosti in modrosti. Samo mirno srce nas lahko vodi, sem zapisala kratek čas nazaj.

Težava je, ker si ljudje ne znajo ali pa tudi ne želijo ustvariti svojega notranjega duhovnega prostora (za to je pač potrebno delo!) in brez tega prostora si željo slediti svoji intuiciji in verjamejo, da ji sledijo, a v resnici sledijo še vedno samo svojemu ego.

Čas nazaj sem se obrnila na svojega Angela Varuha z vprašanjem, kaj naj naredim v zvezi z situacijo, v katero sem preveč čustveno vpeta, da bi jo lahko jasno videla. Angel mi je kot odgovor ponudil najslabšo, najbolj grozno in čustveno najbolj hladno odločitev. Ostala sem zelo slabo. V svojem srcu sem iskala vse razloge, zakaj tega ne bi smela narediti. »Čutila« sem, da »moram« narediti nasprotno od tega, kar mi je on svetoval in sem se odločila za »svoje srce«. Stvari so se sedaj odvile do točke, ko je jasno, kako pravilno bi bilo slediti Angelovem vodstvu, pa čeprav je takrat izgledalo, da bi s tistimi dejanji prizadela vse v svoji zgodbi. A moje srce je bilo šibko, nisem želela raniti (tudi to je ego!), nisem želela vzeti nekaj, kar ni mojega ( ego, preoblečen v srce!) … in sledila sem svojemu »srcu«. Ker sem čutila, da …

Čutila sem svoj ego in ga pomešala s svojim srcem. Slediti intuiciji pomeni vedno narediti nekaj, kar je izven naših okvirjev, medtem ko nam ego ponuja vedno na videz najlažjo in najpravičnejšo pot. Najlažjo in najpravičnejšo za nas.

Čutim, da … me potrebuje. Čutiš ali veš ali si ti tisti, ki potrebuje drugega?

Čutim, da … bi morala to storit. Čutiš ali si želiš?

Zanimivo je, da se ego in intuicija nahajata v telesu na isti točki, na področju šeste čakre, čisto pri tilniku. Tej točki pravimo tudi božja usta, saj prejemamo preko te točke v telo prano, življenjsko energijo. Zato je ego in intuicijo zelo lahko pomešati med sabo, sploh ker je to najlažja stvar, kar lahko naredimo.

Ko dobimo navdih, ki je pristen in prihaja resnično preko našega intuitivnega kanala, le-ta ni del naše cone udobja. Pravi navdih nas ne vodi k dejanjem, ki potrjujejo našo dobroto, temveč nas sili, da naredimo nekaj izven naših okvirjev, izven logike in izven čustvene navezanosti. To je pravo notranje vodstvo, ki mu ni niti najmanj lahko slediti. Pomislite, če bi bilo prav vse, kar smo naredili do sedaj, ne bi potrebovali intuicije.

Ne bodite šibki, ne bodite leni, ne domišljavi. Tudi tam se skriva vaš ego.

Ega ne boste našli v pogumnih dejanjih (ki potrebujejo pravo srce), ega ne boste našli v kreativnem delovanju ( ki potrebuje pravi navdih) in ega ne boste našli v vaši podzavesti (ker tam spi). Naj bo naslednjič merilo za to, da ocenite, ali vaši občutki izhajajo iz ega ali iz vaše intuicije, prav pogum in kreativnost, ki sta pravi komponenti višjega navdiha.


Vabljeni na delavnico

MITOLOGIJA VAŠE DUŠE, ZGODBA VAŠE DUŠE

Naše duše izhajajo iz različnih ozvezdij. In prav človek je vsakemu ozvezdju namenil svojo mitološko zgodbo. Z mitološkimi zgodbami je poskusil razložiti in osmisliti določene zemeljske pojave, a tudi povedati smisel reinkarnacije posamezne duše, ki je vezana na ozvezdje, s katerega prihaja.

Spoznajte mitološko zgodbo vaše duše.

Spoznajte na kateri točki zgodbe se nahajate v tem trenutku in kaj vas čaka v prihodnosti.
V nedeljo, 15. decembra ob 10h v Gorici, Kulturno društvo Lapis

Informacije in prijave do srede 11. decembra 2019 na sepetalka.angelov@gmail.com

7 komentarjev

  1. Vesna pravi:

    Zelo lepo in pravilno napisano. Opažam pri sebi in drugih, da mislimo da sledimo srcu sledimo pa temu, kr pišeš.
    Hvala za tvojo luč in odkritost s katero kažeš svojo veličino ?

  2. Tina pravi:

    Se prepoznam v tem blogu.
    Hvala za Luč ❤

  3. Sara pravi:

    Hvala ❤❤❤

  4. Zvezda pravi:

    Hvala, tvoji blogi so moja luč ?

  5. Gaja pravi:

    Hvala, ker tu najdem zmeraj ne glede na temo nekaj kar mi razjasni misli in odpre srce ?

  6. Teja pravi:

    Hvala za ta blog?.
    Predvsem za delitev sporočila v zadnjem odstaveku, ki mi je dal misliti… Tudi sama prevečkrat zamenjam ego in intuicijo.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.