Moj blog

26. november, 2019TRIJE ZNAKI DUHOVNEGA PREBUJENJA

Drage sestre in bratje, trije znaki duhovnega prebujenja so tisti, ki vam bodo potrdili, da hodite po pravi poti. Preberite jih natančno ter o njih natančno premislite, v kolikšni meri soobstajajo v vas. Bodite pri tem odkriti do sebe, kajti le odkritost vas bo pripeljala do duhovnega prebujenja.

Zadnje čase se mi zdi, da čisto povsod naletim na članke na temo o duhovnem prebujenju, ki na nesmiseln način povezujejo duhovno prebujenje z banalnostmi, kot so recimo: Se ponoči zbujate med 3. in 5. uro? To naj bi bil znak vašega duhovnega prebujenja, ipd.

Današnji blog namenjam trem pravim znakom duhovnega prebujenja, ki se lahko zgodi le, ko zavestno stopimo na svojo duhovno pot, vse ostalo so le znamenja, preko katerih iščejo Angeli vašo pozornost, da se ustavite in zamislite, kdo ste in čigavo življenje živite.

Za to, da bom čim bolj nazorno predstavila, kaj je duhovno prebujenje, ga bom primerjala z našim hranjenjem. Začnimo na začetku. Najprej smo lačni. Z duhovnega vidika se to kaže kot želja po vedno večjem duhovnem delu. Recimo, da ste začeli redno meditirati ali izvajati zavestno jogo. Prvi znak duhovnega prebujenja je ta, da si želite vedno več meditacije in vedno več globokih asan, preko katere čutite pretok energij in jih zavestno usmerjate. Torej prvi pravi znak duhovnega prebujenja ne more biti drugačen kot vaša »lakota« po duhovnosti. Vsak dan si želite bolj vključiti duhovnost v vaše življenje, saj postane za vas kot hrana brez katere ne morete več živeti.

Drugi znak duhovnega prebujenja lahko povežemo z zadovoljstvom, ki ga občutimo, ko smo se najedli. V tej fazi čutimo notranji mir in vseobsežno sprejetost, ne glede na to, kaj se dogaja okoli nas. Kar naenkrat nas ne prizadenejo več nič; ne ljudje, ne situacije, popolnoma nič. Naš odgovor na vse postane mir in skladna tišina. Notranji mir. Duhovno prebujeni ljudje doživljajo svet preko svoje zavesti in ne več preko nihajočih čustev in nezavednih reakcij. Torej drugi pravi znak duhovnega prebujenja je notranji mir in zadovoljstvo s svojim življenjem.

Zadnji znak duhovnega prebujenja je vezan na zadnji del prehranjevalnega cikla; torej energija, moč, pripravljenost iti dalje, ki jo dobimo, ko prebavimo zaužito hrano. Znotraj duhovno prebujenega posameznika se poveča notranja moč in energija, ki jo širi nato v svoje okolje. S svojimi dejanji in besedami širi duhovnost na čisto svoj način v svet; tako zdravi sebe, zdravi ljudi okoli sebe in zdravi Zemljo. Vse, kar počne, deli, ker je v sebi našel neusahljiv vir energije in moči. To je tretji znak pravega duhovnega prebujenja.

Duhovnost zahteva od nas najprej odkritost. Dokler ne bomo odkriti do sebe, ne bomo nikoli zares duhovni. Za to so tudi opisani znaki tisti resnični in ne izmišljeni, da ste zares duhovno prebujeni. Sama menim, da če ste izpolnili že prvi pogoj, torej da ne morete živeti več brez vaših in pravih duhovnih praks, ste milijone let pred vsemi, … ki se zbujajo ponoči in mislijo, da so zaradi tega duhovno prebujeni.

Če ste se »zaljubili« v duhovnost, ste na pravi poti. Vse ostalo bo sledilo.

10 komentarjev

 1. Marija pravi:

  Hvala 🧡

 2. Nika pravi:

  Hvala za tri prave znake duhovnega prebujenja.
  Me je segrelo v srcu ko sem brala ta blog 💜

 3. Miha pravi:

  Zelo, ampak zelo zanimivo pisanje!
  Človeka segreje in stisne obenem. Je res. Duhovno se lahko človek prebudi z delom in ne s fantaziranjem.
  Hvala, ker spodbujaš, pomagaš, širiš našo zavest ….

 4. Veronika pravi:

  Odličen blog za vse ki iščejo RESNICO …
  HVALA 💜💜💜

 5. Tina pravi:

  Najprej hvala za tvojo iskrenost, katera ne pomaga dušicam ki sanjajo o duhovnem prebujenju. Tudi jaz se dostikrat srečam s takšnimi temami in takoj ko jih preberem tudi pozabim kaj sem prebrala. Treba je priznati, da je postala duhovnost biznis. Vse se prodaja – vse za denar.
  Lepo je prebrati, da če vidimo vsak dan neko število da se duhovno prebujamo. A kot si čudovito napisala, se nič ne zgodi če ne delamo za to.
  Verjetno današnji blog ne bo všeč tistim, ki so razsvetljeni zato ker ne jejo mesa in ker obiskujejo tečaj joge, da pokažejo njihovo novo opravo in podlogo z mandalo …
  Hvala tudi ker lahko zmeraj izrazim kar čutim ❤

 6. Nataša pravi:

  Naj najprej napišem HVALA za perfekten blog. Zelo lušna je primerjava s hranjenjem, pravzaprav genijalna.
  Se strinjam s Tino, da verjetno današnji zapis ne bo povšečen čisto vsem. Je pa odlično ogledalo za avtokorekcijo, po kateri kliče naša duša.
  Hvala še enkrat tebi in vsem, ki so te tri prave znake duhovnega prebujenja s potrebno skromnostjo prepoznali v sebi ( oz. vsaj enega!)
  Namaste 🙏

 7. Pinka pravi:

  Hvala iz srca 💖

 8. Kati pravi:

  Duhovno prebujenje je prebujenje zavesti.
  Hvala za to, ker vedno pišeš resnico.

 9. Nina pravi:

  Hvala 😇❤
  Lepo je verjeti, da se duhovno prebujamo ker beremo neko knjigo, ker najdemo ptičje pero pred vhodom vrat, ker vsakič, ko pogledamo na uro je 22:22 ali 11:11.
  Se strinjam, da so to angelska znamenja, drugo je prebujnje.

 10. Vera pravi:

  Hvala iz srca ♥

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.