Moj blog

8. november, 2019PREVEČ DRAGO ZAME

Drage sestre in bratje, nič ne more biti preveč drago za vas. Vi ste vredni vsega obilja, bogastva in blagoslovov tega sveta. Samo spoznati morate najprej, kje se nahaja vaše notranjo bogastvo in ga nato deliti. Zunanje bogastvo se mu bo pridružilo zaradi sile privlačnosti, la zaupati si morate. Zaupati sebi in Življenju.

Pred kakšnim mesecem so se v zelo kratkem časovnem razmahu name obrnile tri osebe z isto težavo: nimam denarja, zame je preveč drago, finančno ne zmorem … Vsem trem sem istočasno ponudila pomoč v smislu, »mi boš povrnila, ko in kolikor lahko«. Vse tri so odgovorile, da ne morejo sprejeti kaj takega in ko sem jim odvrnila, da so one tiste, ki si odganjajo bogastvo z njihovega življenja s takšnim ravnanjem, se je samo ena od treh zamislila. »Kaj sporočaš Življenju, če zavračaš njegove darove? Kako lahko hrepeniš po bogastvu in ga istočasno zavračaš? Zakaj se pritožuješ nad odgovorom Življenja, ko si ti v prvi vrsti tisti/tista, ki ne veš, kaj zares prosiš?«

Bogastvo je v prvi vrsti notranja drža v smislu, da se znotraj sebe počutimo blagoslovljeni, v miru in gotovi, da bo vedno vsaka naša potreba ali želja duše na tak ali drugačen način izpolnjena.

Poznam ljudi, ki nimajo veliko materialnih dobrin ne denarja, a izražajo neverjeten mir, dostojanstvo, gosposkost in eleganco ne glede na njihov družbeni položaj in še manj zaradi njihovega bančnega računa. Ti posamezniki so bogati, ob njih se zlahka začuti njihovo radodarnost, njihovo pomanjkanje strahu in njihovo zaupanje vase in v Življenje.

Nato so tu posamezniki, ki se kljub materialnemu bogastvu in denarju, ves čas počutijo v pomanjkanju, živijo ves čas zaprti, v strahu, da ne bodo imeli dovolj, da bodo izgubili to, kar imajo sedaj ali v prihodnosti, zase in za svoje bližnje. Bojijo se dati, kakor tudi zapraviti, bojijo se uživati v lastnem bogastvu in tu sem šele spregovorila o vseh tistih, ki so v resnici revni.

Bogastvo je močno povezano z zaupanjem v Življenje, s samosprejemanjem in z močjo naših želja. Biti bogat ne pomeni nujno, da imamo veliko denarja, temveč pomeni prejeti vedno točno tisto, kar potrebujemo in kar je res pomembno za nas.

Vzemimo primer, da si želimo obiskati tropske kraje. Ko pa zagledamo ceno takšnega potovanja, naša želja izplava neznano kam in si rečemo: »Zame je predrago.« Takšna misel takoj blokira vsakršno možnost za takšno potovanje in še globlje zasidra prepričanje o pomanjkanju, strahu, nezadostnosti, obupu.

Za mislijo «Zame je predrago«, se skrivajo naša globoka prepričanja, ki znova in znova sabotirajo našo notranjo naravo, ki hrepeni po rasti in sreči. Resnica je v takšni situaciji sledeča: «Če se odločim, da bom zapravila za nekaj, kar ni vezano na moje osnovno preživetje ( dodatno izobraževanje, alternativno zdravljenje, dolg, …) se bom morala posloviti tudi od svoje podobe žrtve, nesrečne in trpeče osebe, s katero sem živela do sedaj.« To v resnici sporočate Življenju vsakič, ko mu odgovorite: «Zame je preveč drago.«

Ko si nečesa resnično želimo in tega ne dosežemo, ni to nikoli zares vezano na denar, ki ga imamo na razpolago. Zelo pomembno pri tej misli je, da smo odkriti in da jo dobro razumemo. Za določene stvari si moramo pač zamisliti poseben program za prihranke, na dolgi ali krajši rok. Vsi vemo, da denar pride in gre, pomembno je, da kroži. Prepogosto se ne zavedamo niti, koliko denarja zapravimo za stvari, ki jih ne potrebujemo in se potem pritožujemo, ko ga nimamo za tisto, kar resnično potrebujemo.

Za prepričanjem, da si nečesa ne moremo privoščiti, se največkrat skriva šibka volja; mogoče si v resnici ne želimo tako zelo tistega, za kar smo se odločili, mogoče se znotraj nas manifestirajo določene blokade, ki nas zaustavljajo da pridemo do cilja. Da je nekaj predrago je samo enostavno in poceni opravičilo in dokler vztrajamo v takšnih reakcijah brez da bi se poglobili v vprašanje: «Kaj si resnično želim? Kaj lahko naredim, da lahko izpolnim to svojo željo? Katere so prave ovire med mano in izpolnitvijo moje želje in kaj lahko naredim, da jih premagam?«, bomo ostali “revni”.

Zanimivo je spoznanje Billa Gatesa, ki sem ga pred kratkim ujela: “Zares bogat je tisti, ki daruje, ko nima veliko. Zares reven je tisti, ki daruje, samo ko misli, da ima zase dovolj”.

Če je nekaj preveč drago za vas, je to zato, ker si tistega v resnici ne želite. Mogoče niste še pripravljeni za to, kajti s pomočjo Življenja, bi lahko zagotovo imeli vse, kar nosite v srcu.

14 komentarjev

 1. Marija pravi:

  Hvala 🧡

 2. Ninchy pravi:

  Odličen blog. Sama pri sebi opažam, da če si nekaj iz srca zaželim denar nekako “kar prileti iz neba” ali mi kaka bližnja oseba podari nek denar ali dobim neko nakazilo :)…tako kot praviš, če pa samo jamramo “nimam denarja, predrago je” potem sami sebi blokiramo. Je pa tudi tako, če si nekaj privoščimo kar si želimo, denar za ostale stvari kar ostaja, denar lepo kroži.:)Naša notranjost je naše bogastvo 🙂

 3. Tina pravi:

  Se zelo strinjam z napisanim. Je zelo pomembno razumeti, da nas je naše razmišljanje pripeljalo v situacijo ko rečemo da je predrago. Samo sprememba misli nas bo lahko rešila situacije ko je vse za nas predrago.
  Hvala bom delila dalje ta blog ker je napisan za vse tudi tiste, ki ne razmišljajo o sebi kot o duhovnem človeku ❤

 4. Kati pravi:

  Delimo dalje, da se bo čim več ljudi zamislilo kako zelo bogati so lahko!
  😇

 5. Vera pravi:

  Hvala za te precudovute bloge ki res pomagajo 💙

 6. Nataša pravi:

  Zares reven je tisti, ki ne sprejme angelske pomoči …
  Hvala Tebi 🙏

 7. Miha pravi:

  Kot vedno odlična predstavitev ene izmed tem našega vsakdanjega življenja – napisana na izjemno delikaten in povzdignjene način. Bravo.
  Dodal bi le, da tisti ki se najprej pritožujejo in nato nočejo sprejeti pomoči v večini IŠČEJO pozornost ker jim je všeč živeti v vlogi žrtve. Imajo izjemno velik ego, ki jim ne dovoli sprejeti pomoči ker bi to pomenilo, da so komu kaj dolžni – da so manj kot tisti, ki jim pomaga.
  Zavrniti pomoč s strani Angela (kot je napisala Nataša) še bolj jasno pove kako revni bodo ostali …

 8. Janko pravi:

  Spomnim se zgodbe, ko je mlad fantič bil žejen in je poprosil za nekaj, da bi se odžejal. Mlado dekle mu je ponudilo le kozarec toplega mleka, ker drugega ni imela.
  Čez mnogo let je hudo zbolela. Potrebna je bila težka in draga operacija. Operiral jo je priznani in znani zdravnik. Ni vedela, kako bo poplačana operacija in stroški zdravljenja… V roke je prejela kuverto z zdravnikovim podpisom in vsebino:
  POPLAČANO S SKODELICO TOPLEGA MLEKA.

 9. Jana pravi:

  Zelo lepo napisano, hvala za tudi vse bogate komentarje.

 10. Zvezda pravi:

  Se strinjam z vsem kar piše v tem blogu. Sami si ustvarjamo svoj svet s svojimi mislimi, besedami in dejanji. Kdor daje , je bogat v vseh smislih.
  Namaste 🙏💖

 11. Anja pravi:

  Po mojih izkušnjah je tudi tako. Kar velja je naša odločitev kam bomo denar usmerili.
  Hvala ♥️

 12. Vita pravi:

  Vsak daje koliko misli da zmore. Torej je misel tista, ki nam veleva kdo smo in koliko smo vredni.
  Se strinjam ko pišeš, da si največkrat v resnici ne želimo zates tistega za čemer hrepenimo.
  Vsi imamo neko določeno materialni zmožnost in ko ni v ozadju prave želje je najlažje reči: Zame je predrago ..
  Hvala za dober razmislek.

 13. Nikita pravi:

  Če je kaj kar me res navdihuje so to vaši zapisi ..n

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.