Moj blog

5. november, 2019VSE JE POPOLNO

Drage sestre in bratje, vse je popolno v očeh tistega, ki je dojel. A kdor še ne more dojeti, ostaja žrtev lastne napačne percepcije. Vse je popolno le takrat, ko znate zaznati popolnost samo tam, kjer resnično je.

Danes se bom dotaknila zelo občutljive in prevečkrat narobe interpretirane misli, ki pravi: »Vse je popolno«. Prav ta misel je na področju duhovne rasti ustvarila neizrekljivo škodo in je postala mantra mnogih neodgovornih in depresivnih posameznikov, ki jo neodgovorno delijo in širijo med druge.

Govoriti, da je svet popoln in da zaradi tega ni potrebno narediti ničesar, vodi posameznike v neaktivnost. Napačna interpretacije te misli sugerira, da je že vse tako, kot bi moralo biti; popolno. Pa vendar Univerzum ne more delovati brez stalnega dotoka energije in vseh aktivnosti, ki ustvarjajo spremembe v svetu in ki pripomorejo k našem razvoju kot posamezniki in naše duše.

Prava misel, da je vse popolno, se je porodila in razvila znotraj tistih, ki so v sebi dozoreli moč, da lahko gledajo na stvari brez nobene čustvene sodbe ali vpletenosti. Iz takšnega zornega kota je svet popoln. Pri tem je pomembno razumeti, da sočutje nikoli ne pomeni čustveno navezanost, temveč je vedno sila, ki deluje v smeri transformacije neravnovesja v ravnovesje. In tu se porodi popolnost. Preveč zapleteno?

Tisto, kar je resnično popolno, je mehanizem, kako se odvijajo stvari, ki vodijo naša življenja. Vzemimo primer, da za to, da se osvobodimo neke situacije, zbežimo stran od osebe, ki nam povzroča nesrečo in bolečino. Popolnost življenja nam bo nato prinesla enako količino nesreče in bolečine kot ogledalo, a le v drugačnih oblikah in situacijah, najsi bodi v ljudeh, dogodkih, krajih, času ali stvareh. To pomeni, da nam bo življenje, čeprav smo se osvobodili določene osebe, v drugih kontekstih prineslo tisto, česar sami nismo rešili. Vse dokler ne rešimo v sebi tega, kar povzroča nesrečo in bolečino. Resnično moder človek se mora v življenju naučiti zlomiti verige dogodkov, ki onesrečujejo njegovo življenje, ne pa ostati pasiven in upajoč. Obenem ne smem pozabiti popolnost mehanizma, ki nas vodi do tega spoznanja.

Pomanjkanje neke lastne, izoblikovane misli in brezglavo sprejemanje ideje »Vse je popolno« se kaže v osebni nagnjenosti posameznika, da se počuti »v redu«, pa čeprav ni srečen. V življenju pa je prav pomanjkanje sreče tista sila, ki nas vleče, da nekaj naredimo. Pomanjkanje lastnih misli in pripravljenost ostati v nekem položaju, kot da bi bile stvari popolne in ne zato, ker bi v resnici bile, predstavlja mrtvilo naši duši. Znati pogledati stvarem v obraz in jih znati videti za tisto, kar v resnici so, brez da bi bili ob tem preplavljenih od vseh čustev, je razumeti pravilno misel »Vse je popolno«.

Dojeti, KAKO je vse popolno, ne pomeni ostati pasivni. Mnogi pravijo, da je resničnost kot sanje in da lahko vse spremenimo, ko to hočemo, a nihče se ne zaveda, da če k tej misli ne dodamo akcije, se ne bo nič spremenilo. Kajti le neko čustvo, ki nastane ob nekem novem doživetju, ne bo spremenilo ničesar znotraj ali zunaj nas. Zato so mnogokrat samo mentalno razumljene stvari in čustveno napolnjeni dogodki ničelni pri našem duhovnem razvoju.

Nesmiselno je upati, da se bodo stvari spremenile same od sebe. To ni mogoče, ker Univerzum ne deluje po principu upanj in želja, temveč deluje na podlagi našega dela in energije, ki jo zahtevajo želene spremembe. Kdor živi od upanja, umre v brezupu; neaktivni posamezniki, a polni upanja, verjamejo, da je življenje kot sanje in se ne zavedajo, da si s tem ustvarjajo svojo največjo nočno moro.

Vse je popolno za tiste, ki so popolnost dojeli. A kot piše Svetem pismu; Svetloba se je lesketala v Temi, a Tema je ni doumela. Aktivnosti in sprememb se ne dosega z zapiranjem oči.


Toplo vabljeni na delavnico

MOJA KARMA

v nedeljo, 24. novembra 2019 ob 10h v prostorih kulturnega društva Lapis

Pravijo, da je človekova karma skupek posameznikovih dejanj, dobrih ali slabih. V resnici je karma tudi to in prav zaradi tega se prevečkrat posplošuje in izgublja njen pravi smisel :

KARMA SO NAŠE MISLI.

Kaj je v življenju res kazen in kaj je posledica naših misli? Kje se rodi seme za vsako našo dejanje, ki nato vpliva na obliko naše karme? Pridružite se nam na tem posebnem popotovanju k razumevanju in zdravljenju osebne karme.

Program:
10.00 – 10.45 Uvod v karmo, izvor, razlog, smisel
10.45 – 11.30 Seznanjanje z osebno karmo udeležencev
11.30 – 12.30 Prva karmična terapija z ogledalom
12.30 – 13.30 prosto za kosilo
13.30 – 14.30 Druga skupinska karmična terapija
14.30 – 15.30 Vodena regresija k izvoru karme
15.30. – 16.00 zaključki

Rok prijave in informacije je četrtek, 21. november na sepetalka.angelov@gmail.com

7 komentarjev

  1. Nina pravi:

    Hvala za novo resnico ?

  2. Zvezda pravi:

    Hvala ker deliš pravo znanje ❤

  3. Vera pravi:

    Neverjetno ampak resnično!
    Je treba delat ?

  4. Kati pravi:

    Neskončna hvala. Ta stavek sem ga narobe interpretirala zdaj razumem napako. Je res vse res ?

  5. Miha pravi:

    Vem, da se ponavljam a v vsakem blogu najdem del Vesolja, neskončne resnice izlite v tvoje roke. Hvala za vse, kar deliš iz svojih rok vsem nam.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.