Moj blog

15. oktober, 2019PRAVO SPREJEMANJE

Drage sestre in bratje, pravo sprejemanje je ključ do življenja brez bolečin. Sprejeti pomeni najprej zaupati. Šele ko popolnoma zaupate, lahko najdete svojo srečo. Upiranje je samo prelaganje odgovornosti drugim. A življenje, ki se mu upirate, je samo vaše.

Življenje nas neizogibno prej ali slej pripelje v situacije, ki nam predstavljajo bolečino. A obstaja način, kako prebresti takšne situacije brez da bi se morali soočiti tudi z bolečino: ključ je v sprejemanju in v pravem razumevanju tega dejanja. Današnji blog namenjam sprejemanju kot orodju in notranji drži, ki nam pomaga ujeti v življenju prave priložnosti in nam vliti moč, da sami previharimo življenjske viharje – brez bolečine kot nujne sestavine življenja. A začnimo najprej pri pravilnem razumevanju pojma sprejemanja.

Sprejeti pomeni reči Da namesto reči Ne. Ko posameznik sprejme, se odpre, namesto da se zapre. Ko posameznik sprejema, gre naprej, namesto da se upira. A sprejeti ne pomeni prenašati situacije, ki jo čutimo kot stagnacijo, kot nekaj, nad čemer nimamo moči. Prenašati neko krivično in napačno situacijo v resnici pomeni obupati.

Sprejeti tudi ni nek končni cilj, temveč je nekakšna notranja drža, energija, ki se odpira, ki se širi, ki deluje preko zaupanje. Zaupanje nad nečem, kar nas lahko tudi boli, kar nas moti oz. česar nočemo živeti – pa kljub vseeno zaupamo. Bistvo sprejemanja je torej zaupanje.

Budizem pravi, da se izvir nesreče ne nahaja toliko v stvareh, ki nam povzročijo bolečino, temveč našemu upiranju tem stvarem. V situaciji, ki mi povzroča bolečino ima dve izbiri: ali se ji uprem ali jo sprejmem. V prvem primeru bom trpela. V drugem primeru bom imela možnost, da se nečesa naučim: situaciji v tem primeru dovolim, da steče skozi mene, jaz pa lahko takrat v miru- ker ne reagiram direktno nanjo- zavestno poiščem rešitve za to, da lahko izstopim iz nje brez bolečine.

Recimo, da smo sedaj prispeli do točke, ko razumemo, da je naše zveze z izbrano osebo, konec. Bolj ko se bomo upirali koncu, bolj bomo trpeli. Bolj ko bomo iskali krivde, krivice, krivice … globlja bo ob tem postala naša rana. Prej, ko bomo situacijo sprejeli in se poskusili nekaj naučiti iz nje, več možnosti bomo imeli, da bomo lahko izstopili iz tega življenjskega obdobja brez globokih ran. Oziroma, takšen pristop nam daje možnost, da z višje perspektive vidimo, kaj smo naredili, prejeli in kako pretekla neravnovesja popraviti.

V zen budizmu je znan primer med bambusom in hrastom; bambus se lahko uvije in se ne zlomi, medtem ko se hrast, pa čeprav veliko močnejši od bambusa, ko se poskuša uviti, se zlomi. Ta pripoved spodbuja posameznike, da v življenjskih nevihtah ostanejo mirni in da se ne upirajo naravnemu toku dogodkov. Uči nas, da lahko zajahamo valove šele, ko se vanje potopimo. Ob tem lahko spoznamo, da je v vsaki situaciji, ne glede na njeno težavnost, najvažneje ohraniti stik s sabo in z življenjem.

Nikoli ne pozabite, da vsak Ne ustvarja ločitev in nas odklopi z najglobljo esenco Življenja. Upiranje situacijam samo časovno zamika naša spoznanja, naše življenjske lekcije. Kar ne naredimo danes, ostaja za nas jutri ali pa v nekem prihodnjem življenju. Zapomnite si, da nas Življenje najprej uči preko znamenj. Če znamenj ne znamo razbrati, nas vodi v določene situacije. Če tudi situacij ne znamo razumeti in se z njih učiti, nam pripelje življenjske izzive. In če tudi po življenjskih izzivih ne znamo razbrati sporočila Življenja, nam postavi zid. To so Življenjski odgovori na naše Ne-je.

Po drugi strani reči Da ne pomeni, da se nujno strinjamo z nečem. Prav zato je tako pomembno razumeti, da se sprejemanje nanaša na notranje vzgibe, kot notranja drža. Največji izziv sprejemanja je sprejeti in se istočasno usmeriti drugam, kamor me vodi moj notranji glas. Torej najti ravnotežje med tem, kar želimo in temu, čemur se ne upremo.


Vabljeni na delavnico

Notranji stik: ZGRADITI SEBE
kjer se bomo na različne duhovne načine naučili zgraditi sebe v osebo, ki smo si vedno želeli postati, predvsem pa spoznati, da se je ta oseba ves čas nahajala znotraj nas – kot naša najbolj pristna narava. Naučili se bomo magije bivanja, a ne tiste pravljične in izmišljene, temveč tiste realne, kozmične, ki poganja vse naše Bivanje.

Delavnica bo potekala v nedeljo, 20. oktobra od 10-16h v Kulturnem društvu Lapis, Gorica

Program:
10.00 – 10.30 Uvod v delavnico in predstavitev dela
10.30 – 11.30 STOPNIČKA 1 – Magija besed : duhovna tehnika spoznavanja moči besed in programiranja besed za kvalitetnejše življenje in izražanje sebe
11.30 – 12.30 STOPNIČKA 2 – Gledališka terapija : duhovna terapija, ki vodi k osebnem odkrivanju pravega jaza brez maske. Spoznavanje pravega jaza kot najvišji izraz sebe.
12.30 – 13.00 prosto za kosilo
13.15 – 14.15 STOPNIČKA 3 – Osebno notranje vodstvo in vizijo sebe preko vodene meditacije s pomočjo Angelov
14.15 – 15.15 STOPNIČKA 4 Kreacija sebe: povzetek pridobljenih spoznanj in znanj

Prijave odprte do 17. oktobra na sepetalka.angelov@gmail.com.

12 komentarjev

  1. Vera pravi:

    Ponovno lahko samo napišem HVALA.
    Izjemno jasno in resnično ?

  2. Utrinek pravi:

    Hvala za današnje angelsko sporočilo.Pisano mi je na kožo.

  3. Sara pravi:

    Tudi jaz bom napisala kot vsi najprej HVALA ker je vsak tvoj zapis nekakšen steber v mojem življenju. Sedaj ne govorim samo o duhovnem življenju ampak o celem življenju.
    Moje življenje je bilo vedno prazno brez ljubezni in podpore. V drugih sem iskala potrditev in priznanje in to na zelo plehek način.
    Tvoje besede, učenje, blogi so mi odprli nov svet in novo percepcijo sebe.
    Iz srca hvala, iz srca ZAHVALA ker si res LUČ ?

  4. Tina pravi:

    ❤❤❤?❤❤❤

  5. Vita pravi:

    Hvala za še en blog ki zgleda v tem trenutku pisan meni osebno. Upiranje, upiranje in nerazumevanje kaj je pravo prepuščanje … H V A L A

  6. Kati pravi:

    Neskončna hvala

  7. Nataša pravi:

    Po mojem obstajajo v življenju dve poti ali vztrajaš ali obupaš. Tu ptepohnam predajanje in upiranje … hvala!

  8. Tujka pravi:

    Neskončna hvala ?

  9. Zvezda pravi:

    Hvala za pravo učenje ?

  10. Nika pravi:

    Navdušena in hvaležna tudi jaz ?
    Sprejeti življenje pomeni res zaupati – najprej vase in nato v ves Kozmos. Pomeni postati ponosen na to, ker si upogljiv bambus in ne veličastni hrast.
    Magično ?❤❤❤❤

  11. Anemone pravi:

    Ob tem blogu se počutim klicana, da se predam in da neham vztrajati v nečem kar je znotraj mene že zdavnaj mrtvo, a ta moj neskončni ego in neobvladljiv strah me blokirata da se predam in da postanem končno SREČNA.
    Blagoslov tebi, ki DELIŠ ??

  12. Teja pravi:

    Ko sem prvič preletela blog se mi je zdela zelo lahka tema, v smislu, da to že vse vem. Potem pa sem blog večkrat prebrala, in komaj po nekaj branjih dojela vse globoke misli, ki jih vsebuje.
    Jaz še niti blizu nisem taki drži in sprejemanju. Čaka me še veliko dela. Hvala?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.