Moj blog

10. september, 2019VSAK DAN NAREDITE NEKAJ NOVEGA

Drage sestre in bratje, vsak dan lahko naredite nekaj novega in s tem pričnete razbijati vaše strahove, vaše notranje vzorce, nerazumljive reakcije in občutke. Vsak dan je nova priložnost, vsaka priložnost vam širi vašo zavest k temu, da resnično zaznate sebe in svet v katerem bivate.

Vsak dan se moramo soočiti z določenimi situacijami, ki postavljajo pod preizkušnjo naše notranje ravnotežje in naš notranji mir. Za to, da lahko samozavestno vzdržimo pod različnimi pritiski, ki nam jih ponuja življenje, potrebujemo veliko notranjo moč. Osebno sem se naučila gledati na vsako težko preizkušnjo kot na priložnost, da presežem svoje omejitve, da zrastem na ravni osebne zavesti in da razvijem občutek notranje sreče in zadovoljstva, ki nista vezana na zunanje pogoje. K temu mi je pomagala vaja, ki mi ni samo odprla misli, temveč čisto novi svet.

Danes vam bom predstavila vajo, ki resnično pomaga pri rušenju notranjih negativnih stanj in pri odkrivanju lastne vitalne energije, kreativnosti ter zaupanja vase in v življenje. Vaja je na videz zelo preprosta: Vsak dan zavestno izberite neko dejanje, ki vas bo prisililo, da izstopite iz vaše cone udobje.

Cono udobja predstavljajo vse situacije, ki so nam znane in blizu, ki nam dajejo občutek varnosti, zaščite, udobja. Cona udobja je lahko topel dom, klepet s prijateljem, ko smo slabe volje, otroci, kozarec vina ali vsakdanje navade.

Tu vam ponujam zanimiv izziv: naslednjič, ko vas bo nečesa strah ali boste slabe volje, ko boste brez motivacije, brez zaupanja vase, žalostni, jezni ali brez energije, takrat naredite nekaj, česar ne bi nikoli naredili v tistem stanju. Nekaj, kar vam je težko in ki vas znotraj zmede. A to ne sme biti stvar, ki vam bo dala občutek, da tekmujete s sabo in vašimi sposobnostmi, vaša odločitev vas ne sme notranje blokirati. Vaš cilj mora biti le preusmeriti vašo pozornost drugam, ravno tja, kjer čutite največje notranje upiranje.

Ta vaja je posebna izkušnja, ki nas pripelje do tega, da zares prisluhnemo sebi. A pozor, vaš cilj ne sme niti biti ta, da premagate neko negativno čustvo, ki ga težko prenašate v tistem trenutku. To se bo na koncu celo zgodilo, a bo le posledica vašega dejanja.

Vaš cilj je v resnici zlomiti vaše navade in vaš ukoreninjen način mišljenja in tako odkriti vso iluzijo, ki stoji za vašimi mislimi in navadami, vašimi notranjimi programi na nezavedni ravni, avtomatičnosti, omejenimi verovanji, sodbami in to, da se povežete z vašim globokim, pravim jazom. V takšnih trenutkih začnemo delati korake k temu, da odkrijemo naš neskončen potencial, da odkrijemo, da je lahko vse radost, ljubezen in energija, ki so nam vedno na voljo.

Za nekatere lahko pomeni izstopiti ven iz cone udobja vsakdanja telovadba, za druge ravno nasprotno – izpustiti kakšen dan telovadbe v tednu. Za nekatere je lahko to, da se zbudijo zgodaj, za druge, da spijo do pozne ure. Za nekatere je lahko preplezati goro, za druge ostati v tišini eno uro, naučiti se plesati, spremeniti pot v službo … vsa dejanja, ki jih čutimo kot »neudobna« nam pomagajo, da smo prisotni, pozorni, da živimo zavestno, da začutimo svobodo in da smo navdušeni.

Ko izstopimo iz svoje cone udobja in poiščemo nekaj, kar nam je neudobno, lahko najprej opazimo, da se počutimo izpostavljene, brez izkušenj, brez možnosti opore, brez opravičil … in prav v teh občutkih lahko odkrijemo njihovo lepoto in veličastnost.

4 komentarji

  1. Miha pravi:

    Dober nasvet, a niti malo lahka izvedba.
    Vse je res kar pišeš. Ko enkrat poskusiš nekaj novega ti je vedno žal, da tega nisi naredil že prej ,,,
    Hvala

  2. Sara pravi:

    Hvala za dragocene nasvete ?

  3. Veronika pravi:

    Zmeraj odlični nasveti za notranjo rast. HVALA ???

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.