Moj blog

6. avgust, 2019POVEZAVE DUŠ

Drage sestre in bratje, obstajajo različne povezave duš. V prvo skupino lahko postavimo duše, ki vam v to inkarnacijo prinašajo pozitivno karmo. V drugi so tiste, katerim morate poplačati vašo negativno karmo. In v tretji so tiste, s katerimi nimate nobene karme, če ne obljubo iz drugih dimenzij, da si boste pomagali vrniti na pravo  Continue Reading »

Ste v tem življenju kdaj začutili neko »posebno« in edinstveno povezavo z neko neznano osebo, medtem ko ste se recimo s svojimi družinskimi člani od vedno počutili »oddaljeni«, pa čeprav je med vami krvna vez? Mnogokrat se zgodi, da srečamo v življenju osebo, ki jo takoj začutimo blizu sebe, kot bi jo poznali od vedno. Po drugi strani pa se nam zdi, da moramo gojiti različne »družbeno prisiljene« odnose, v katerih se ves čas počutimo »oddaljene«, »izgubljene«, »nerazumljene«. Lahko gre za odnose vezane na našo družino, sosede ali kraj, v katerem smo odrasli in ga nikoli zares zapustili. Veliko na videz pomembnih in krvnih odnosov nima nekega dolgotrajnega smisla v našem življenju, a v naši družbi in globoko ukoreninjeni tradiciji zveni ta misel skoraj bogokletna.

A ko enkrat spoznamo osebo, ob kateri se takoj počutimo »doma«, ob kateri se prebudi del nas, ki je do takrat »spal«, smo gotovo srečali dušo, s katero smo povezani že od prejšnjih življenj in takrat zares začutimo, kako globok smisel ima lahko nek odnos. Ob takšni osebi postane svet drugačen, nov in boljši, ob njej želimo tudi mi postati boljši in nenazadnje razumeti sebe boljše. To so tisti odnosi, ki nas bogatijo in ki nam v tem življenju predstavljajo dar oz. pozitivno karmo. V njih nam je veliko dano in vse, kar nam je »odvzeto«, je v skladu z našim srcem. Počutimo se srečni in izbrani.

Na nasprotnem polu obstajajo tudi duše, s katerimi moramo v tem življenju poravnati nek dolg v obliki negativne karme in prav za te odnose je potrebna posebna moč, da znamo razumeti in ujeti trenutek, ko smo svoje odplačali in prekiniti z njim. Velikokrat je ta točka prav trenutek, ko razumemo, da razen težkega spoznanja, nam oseba pred nami ne more več ponuditi ničesar, če ne trpljenja in preizkušanja naše potrpežljivosti v času. Na žalost se mnogokrat takšne povezave združijo ravno v partnerski odnos in v najslabšem primeru predstavljajo te duše partnerja, s katerim smo si ustvarili družino. In tako si že v tem življenju ustvarimo novo karmo z dušo, ki je prišla samo po svoje «povračilo« v tem življenju, a mi smo s svojo nevednostjo ustvarili novo karmo, nov dolg do nas in kolo se bo ponovno pognalo.

Potem so tu prav nenavadne povezave duš, ki se »srečajo« in spoznajo samo zato, da si druga drugi pomagajo premakniti na pravo življenjsko pot, kjer bodo srečale svoje duše dvojčice oz. svojo usodo. Tudi v teh primerih se ljudje pogosto zmotijo in razumejo takšna srečanja kot nekaj pomembnega in trajnega. Mnoge ljubezenske zveze, ki se v določenem roku zaključijo, sodijo v to skupino. K tem osebam nas nekaj vleče. To silo lahko razumemo kot privlačnost ali usodo, a resnica je, da je njihov namen zelo kratkotrajen in da je njihov smisel ta, da nas kot magnet istega pola odbijejo daleč proč in v pravo smer, ker smo se preveč oddaljili od naše usode. To so recimo tiste zveze, ki nam prav njihov razpad odpre nova vrata in nove priložnosti v našem življenju.

V to skupino sodijo recimo odnosi s šefi služb, ki smo jih vzeli, ker nam ni ostalo nič drugega in ker je šlo le za prehodno službo, ki bo zapolnila luknjo do tiste, katere si želimo. Če se znamo v tistem življenjskem obdobju osredotočiti na naš cilj in gledati na svoje delo kot na nekaj prehodnega, nam bo prav to delo pomagalo se premakniti do tistega pravega. Prav tisti šef nam bo pomagal jasneje videti, kaj si želimo in česa si ne želimo ( lahko tudi na zelo negativen in težak način). A takoj ko se bomo začeli zapletati v delo in v tamkajšnje medosebne odnose, bomo izgubili možnost »odbojne« energije, ki nas bi potegnila v pravo smer. In tako bomo začeli ustvarjati novo karmo misleč, da tam imamo nekaj za »odplačati – pridobiti«. V resnici nas nič ne povezuje ne z delom ne šefom, mi sami začnemo tkati vezi, ki so nepotrebne. Tudi v tem primeru je za takšno mišljenje največkrat največji krivec naša slaba samopodoba. Obstanemo v delu, ki nas ni vredno, kakor lahko tudi obstanemo v zvezi, ki nas ni vredna.

Zgodi se tudi, da se lahko takšni odnosi manifestirajo v družini. Z osebo nimamo nič »skupnega«, a ne znamo si priznati nesmisla, mogoče zaradi naše vzgoje ali mogoče zaradi zanikanja možnosti, da obstajajo tudi takšni odnosi.

Vzemite si čas in presodite, v katero skupino bi postavili najpomembnejše odnose v vašem življenju. Za tiste, ki vam predstavljajo dar, izkažite hvaležnost. Za tiste, ki od vas čakajo na neko energetsko povračilo slabe karme, presodite, koliko imate resnično še za odplačati. Nato so še tisti, ki predstavljajo za vas samo »odbojni moment« in pojdite dalje. Vsi ti odnosi imajo pomembno vlogo v vašem življenju. Naj imajo še tisto pravo.

Čas je, da ozavestite vaše odnose.

7 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Hvala za prečudovit bolg.
    V prvo skupino bi lahko postavila malo ljudi, a vsi po svoje so bili dar.
    V drugi jih je bilo in je veliko. Kot pišeš je zelo pomembno vedeti, KDAJ je plačilo zaključeno,
    Za tretjo skupino nisem vedela in me zelo veseli, da jo poznam zdaj. Z večino ljudi ne čutim neke smiselne povezave, pa vendar sem bila ali sem nekoč z njimi nekaj ‘imela’. Po mojem gre za tiste zveze, ki te pustijo na koncu praznega …
    Hvala

  2. Tina pravi:

    Hvala za ta blog. Hvala za premislek. Hvala ker odpiras zavest.

  3. Vera pravi:

    Zanimivo in res.
    Res da so neki odnosi od začetka iztrošeni in nesmiselni. Kako res…

  4. Miha pravi:

    Res obstajajo različne povezave duš in mnogokrat si je težko priznati, da pač z nekterimi je smisel zelo kratkotrajen. Zato ga tudi izgubijo smisel ?
    Po drugi strani – vsi odnosi, ki so nam v dar so poslani z Nebes in jih je treba negovati v času.
    Hvala tudi z moje strani.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.