Moj blog

12. julij, 2019IZ PEKLA V NEBESA

Drage sestre in bratje, iz pekla v nebesa lahko pridete s pravim vodstvom, predvsem pa s pravimi dejanji. Ko bodo vsa vaša dejanja preplavljena s prijaznostjo, sočutjem, radostjo in nenavezanostjo, boste ustvarili Raj na Zemlji.

Morda zveni zelo visokoleteče, a danes vam bo z angelskim navdihom nakazala, kako ustvariti Nebesa na Zemlji. Vaša osebna Nebesa, ki jih boste kreirali s svojimi ravnanji in s svojo zavestjo in to tako, da boste vnesli (ali izboljšali) štiri angelske maksime, ki ustvarjajo srečo in blagostanje.

Pravijo, da se je naša duša »rodila« v Nebesih in iz prvotnega (blago)stanja, padla v drugo obliko bivanja, ki ji rečemo tudi Pekel. Ob tem ni niti najmanj pomembno, ali sploh verjamemo v Pekel in Nebesa, saj zadostuje kratek stik s svetom, ki nas obkroža, da vidimo, kako daleč smo od izvornega Raja.

Pa vendarle obstaja način, kako živeti tudi tukaj kot v angelskem Raju ali drugače povedano, kako si ustvariti Raj na Zemlji. Za to, da prinesemo Nebesa na Zemljo, ne potrebujemo čudeža, temveč 4 življenjske postavke, ki jim moramo dosledno slediti in jih gojiti.

To so v resnici same angelske lastnosti, ki pa ustvarjajo boljši svet za vse: ljubeča prijaznost, sočutje, radost in nenavezanost. Gotova sem, da kdor neguje ta stanja duha in jih redno prakticira, lahko najde Raj na Zemlji. Zemljo pa s svojimi dejanji napolni z ljubeznijo. S pravo ljubeznijo.

Se vam zdi res tako težko?

Kdorkoli se lahko na ta način vrne nazaj v svoj Raj, vse, kar potrebuje, je le prava zavest. Govorim o Raju, od koder ne more biti nihče izgnan, vse dokler s srcem sledi zgoraj navedenim maksimam.

A poglejmo sedaj pobliže prvi dve maksimi. Prva je prijaznost, ki pa pravi, da moramo biti najprej prijazni s sabo. Naučiti se moramo biti vedno prijazni s sabo in nato v vsaki situaciji, v kateri se znajdemo, odreagirati s prijaznostjo. Kot pravi Dalai Lama «Bodi prijazen, če je mogoče. Vedno je mogoče biti prijazen.« Razlog, zakaj se nam ne zdi to vedno mogoče, je pravzaprav družba, ki je pozabila na vrednost, ki jo ima prijaznost v našem življenju in nas zato ni naučila, da jo gojimo. Pa vendar je prijaznost ena najpomembnejših vrednot, ki jih je kdaj koli imelo človeštvo.

Prijaznosti do sebe se lahko naučimo preko ljubečih afirmacij, ki jih vključimo v svojo meditacijo. Ko se dovolj umirite in v stanju popolne sproščenosti neosebno opazujete svoje dihanje, začnite s prijaznimi afirmacijami, polnimi ljubezni in podpore. Mogoče se vam bo zdelo na začetku vse skupaj priseljeno, ker s srcem ne boste verjeli v to, kar govorite, a ko se bodo vibracije afirmacij usidrale v vaše srce, boste začutili, kako se bo vaše srce razširilo in prepoznalo ljubezen, ki jo boste lahko postopoma širili nato k drugim. Najprej k tistim, ki jih imate radi in nato tudi k tistim, ki vam povzročajo težave. Odzvati se s prijaznostjo tudi do tistih, ki nas ovirajo ali nam škodijo, ruši zidove zamer. In vsakič, ko uspete podreti zid osebnih zamer, ustvarite neverjetno energijo, ki vas bo prenovila in vzradostila še tako sivo življenje. S takšnimi dejanji prinašate prava Nebesa na Zemljo.

Vnesite v svoje življenje kot eno pomembnejših pravil prijaznost. Z njo ne boste samo olepšali svoj svet, temveč tudi svet drugih. Vztrajajte s pozitivnimi afirmacijami in dovolite, da jih vaše srce sprejme ter se z njimi napolni.

Druga maksima, ki jo bom danes predstavila, je sočutje, a ne sočutje v smislu empatije, torej da čutimo bolečino drugega. Sočutje v smislu sprejemanja čustev. Tudi ta način bivanja moramo najprej ukoreniniti znotraj sebe, podobno kot pri prijaznosti. Vsa svoja negativna stanja se moramo naučiti sprejeti v svoj notranji prostor miru in nežnosti, v katerem najdemo samo-zavedanje in ljubezen tudi do naših šibkosti in napak. Sočutje pomeni v tem smislu tudi, da se dokončno odpovemo potrebi po kritiziranju, kar predstavlja enega pomembnejših korakov v smeri odpuščanja in pravilnega razumevanja sebe in drugih, brez potrebe po sojenju, rigidnosti, sramu ali upiranju.

Tudi sočutja se lahko začnemo učiti preko meditacije, kjer prepoznavamo svoja čustvena stanja in stanja duha ter jih potrpežljivo sprejmemo in nežno analiziramo. S pomočjo sočutja lahko bolje kot s katerim koli razumskim pristopom razumemo prave razloge jeze, ki jo občutimo. Sočutje nam pomaga sprejeti našo krhkost kot mati, ki bolj kot to, da razume, zakaj njen otrok joče, se pusti voditi pri svojem delovanju preko njenega notranjega vzgiba, da ga potolaži in ga z ljubeznijo zaziblje.

Prav ljubeča prijaznost nam nato pomaga vzpostaviti pravi stik s koreninami naše bolečine in nas posledično pripravi, da vidimo tudi najglobje razloge za jezo in sovraštvo do drugih.

Obe danes predstavljeni angelski lastnosti lahko začnemo razvijati ali izboljšati pri sebi že danes in si na ta način začeti ustvarjati iskani Raj na Zemlji. Z nekaj truda in vsakdanjim delom lahko izboljšate svoje življenje- SAMI. Samo začeti je treba in nikoli odnehati

5 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Imaš popolnoma prav. Kdorkoli se spominja življenja v prejšnjem stoletju, ko sta bila prijaznost in sočutje vrednoti ve da je bil svet že s tem lepši. Tako osebni kot za vse ostale.

  2. Pinka pravi:

    Kako je vse to res.
    Hvala ker širiš svet Angelov med ljudi ❤

  3. Tina pravi:

    Upam, da sledi še nadaljevanje in razlaga drugih dveh maksim.
    Zveni lahko na videz, a kot si napisala v začetku je treba smo pogledati svet kateri nas obkroža da ugotovimo kako daleč smo od nebes … kako lep bi bil svet (ali pa je že bil nekoč?), ko sta prijaznost in sočutje bili vrlini …
    Tvoje delo je resnično dragoceno za katerega sem neizmerno hvaležna.

  4. Teja pravi:

    Hvala iz srca ???

  5. Marija pravi:

    Hvala ?❤️

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.