Moj blog

12. junij, 2019PREROŠKE SANJE

Drage sestre in bratje, preroške sanje so dar in vsi, ki ste jih kdaj imeli, ste bili obdarjeni z milostjo in zavestjo, da ko odklopite svoje misli, ste bližje Bogu, bližje sebi in bližje vašemu jasnemu poslanstvu.

Verjetno je že vsak izmed nas kdaj v življenju imel preroške sanje, torej sanje v katerih je videl nekaj, kar se je nato zares tudi zgodilo. Mnogo je bilo napisanega o preroških sanjah, a poglejmo danes nanje iz drugačne perspektive.

Vsi sanjamo, a nekateri si sanj ne zapomnijo, drugi si na noč zapomnijo lahko tudi do tri sanj ali več. Pravijo, da si sanje bolj zapomnijo ljudje, ki so vezani na svoj notranji svet in manj tisti, ki verjamemo in živijo izključno v materialnem svetu. Pred kratkim sem govorilo z osebo, ki mi je povedala, da ne sanja (oz. da se ne spomni svojih sanj) odkar je umrl njen oče. Se pravi, da se že skoraj dvajset let ne spomni svojih sanj. Ta posebna oseba je izgubila stik s svojo notranjostjo, ko je izgubila svojega očeta, ki je bil edini, ki jo je opozarjal na pomembnost notranjega sveta. Od takrat živi samo za denar, za svoje »navidezno« ugodje in izključuje vse, kar je neotipljivo. Takšni ljudje si zelo težko zapomnijo svoje sanje, a gre za ekstremen primer, ki pa vseeno služi k temu, da vidimo, kaj nam je v življenju »odvzeto«, če dovolimo materialnemu svetu, da nas popolnoma prevzame.

A vrnimo se k sanjam, preroškim sanjam. V slovenskem jeziku imajo prelepo konotacijo s preroki, ki so v večini preko sanj in po božjem navdihu napovedovali prihodnost.

Spanje in sanje so trenutek, ko se naša zavest umiri, zaspi. Našo zavest tvorijo naše misli in naša čustva, ki se jih zavedamo. In ko zvest zaspi, zaspijo tudi naše misli, ki pa jih na drugačen način interpretira in nam jih predstavi naša podzavest. Uradna psihologija se strinja, da naša podzavest ponoči predela informacije in dnevne dogodke na svoj način. Pa vendar je vse to preveč reduktivno, če želimo razumeti pomen sanj in njihovo pravo vodstvo.

Vzemimo na primer nek vsakdanji dogodek, ko se s prijateljem srečate na kavi. Pove vam o svoji službi, družini, trenutnem dogajanju. Opazite, da je ob pripovedovanju precej nemiren. To so vse informacije, ki jih uskladiščite zavestno. A takšnih informacij je malo v primerjavi z informacijami, ki jih zaznamo podzavestno. Podzavestno lahko opazite, da vsakič, ko omeni svojo ženo, trzne in se pojavi težko opazen pot na njegovem čelu. Podzavestno opazite, da je veliko bolj zanemarjen v primerjavi z vašim zadnjim srečanjem , da ni obrit in da se mu glas trese, ko govori o svojem delu … Zavestno nam marsikaj uide, medtem ko podzavest zazna čisto vse. In o tem nam sporoča, ko spimo.

A ker gre za informacije, ki jih naša zavest noče ali ne mora sprejeti, nam v sanja govori v šifrah ali simbolih. Ko pa je informacija ključnega pomena, nam zna tudi jasno pokazati, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Tu gre za prave preroške sanje, za katere pa kljub sprejeti teoriji s sveta psihologije menim, da je zanje potreben poseben »navdih«, kot v primeru biblijskih prerokov.

Pred meseci me je kontaktirala oseba, ki je sanjala, da je njena nečakinja naredila samomor. Te sanje je imela točno teden dni preden so se uresničile in v sebi je nosila občutek krivde, ker ni storila nič, da bi se temu izognila. Psihologi bi v njenem primeru lahko rekli, da je njena podzavest opazila znake, ki jih je nečakinja kazala, a jih zavestno ni znala pravilno predelati. Njena podzavest je opazila vse znake, da je nečakinja na robu in ji je to jasno povedala v sanjah. A če bi bilo res tako enostavno, bi imeli vsi mi opozorilne sanje pred nesrečami, pa jih nimamo. V tem primeru seveda ne bom oporekla tej teoriji, a kaj pa primer, ko ljudje sanjajo o naravnih katastrofah ali pa o dogodkih, ki so daleč od njih? Kaj sproži takšne sanje?

Preroške sanje in vizije o prihodnosti, ki se uresničijo, so znane od začetka človeštva. Sama menim, da so določeni posamezniki veliko bolj občutljivi na zunanje znake, nevidne energije in da znajo svojo intuicijo pravilno usmeriti, pa čeprav ne na zavesten način. Vsi, ki imajo te darove, so jih dolžni gojiti in jih ne jemati kot nekaj s čimer se lahko zabavajo ali občasno bolj pomembni od drugih.

Res je, da nam naša podzavest želi stalno nekaj sporočiti in da tudi mi podzavestno stalno nekaj sporočamo svoji okolici. Pa vendar so prave preroške sanja nekaj nad vsemi psihoanalitičnimi teorijami. Podobno kot za sanje, kjer nas obiščejo pokojniki. Mnogi lahko rečejo, da je prišlo v sanjah samo do izpolnitve želja, a ko nas pokojniki v sanjah pomirijo, ne gre več samo za željo.

Vzemimo tudi primer sanj, kjer nas obiščejo Angeli in nam predajo za nas pomembno sporočilo in še bi lahko naštevala. Sanj je več vrst in če jim bi začeli pripisovati njihov pravi pomen, bi našli pomembno orodje pri naši duhovni rasti.

Naj zaključim ta blog z vabilom, da delite z bralci med komentarji vaše preroške ali posebne sanje. Več kot se bo širila beseda, večjo moč bo imela.

Vse tiste, ki zanima analiza ponavljajočih ali posebnih sanj, spominjam, da ponujam tudi njihovo interpretacijo.


Vabljeni na delavnico
                                         
                                      NOTRANJI STIK : Stik z notranjim otrokom
S pomočjo REGRESIJE in UMETNOSTNE TERAPIJE bomo v nedeljo, 23. junija vzpostavljali stik z našim notranjim otrokom ter ga pričeli ZDRAVITI. Vabljeni vsi, ki želite vzpostaviti pravi stik s svojo dušo in svojo notranjostjo in vsi, ki želite ozavestiti, kje na vašem telesu ste uskladiščili vaše otroške travme.
Program:
10.00 – 10.45 Ozaveščanje otroških spominov, travm v telesu
10.50 – 11.35 Stik z notranjim otrokom preko Umetnostne terapije
11.40 – 12.30 ozaveščanje in osebna analiza
12.30 – 13.00 prosto za kosilo
13.00 – 13.45 Stik z notranjim otrokom preko Regresije
13.45 – 14.30 ozaveščanje in osebna analiza
14.30 –  15.15 Zdravljenje notranjega otroka
Prijave do 17.6. na sepetalka.angelov@gmail.com

6 komentarjev

 1. Ninchy pravi:

  Jaz sem imela tudi lahko tako rečem “preroške” sanje, čeprav mi takrat ni bilo nič jasno. Ko sem se zbudila sem sama pri sebi rekla “kakšne čudne sanje sem spet imela”. Zgodilo se je nekaj dni preden je imel moj oče srčni infarkt. Po 14 dneh je umrl.(: Sanjala sem, da smo jokali in da smo bili v vežici. Točno osebo nisem videla v sanjah, a zgleda, da je moja podzavest začutila, da bo ena duša odšla(:.

 2. Mihaela pravi:

  Najprej moje sožalje Ninchy za izgubo očeta.
  Jaz sem sanjala o nesreči moje sestre. Čeprav nisem verjela, da se bo izpolnila sem opozorila sestro naj pazi ko vozi. Nesreča se je zgodila cca 14 dni po.mojih sanjah -naključje?
  Verjamem v preroško sanje in mislim tako.kot ti Sepetalka da so dar da potrjujejo da nismo samo.’meso in kosti’.

 3. Jana pravi:

  Preden sem prvič zanosila sem sanjala datum rojstva mojega sončka. Rodil se je dan prej 😇

 4. Zvezda pravi:

  Jaz sanjam vsako noč oziroma se sanj spomnim vsak dan. Potrjujem tezo, da oseba ki dela dosti na sebi si lažje zapomni sanj.
  Zelo zanimiv zapis ❤❤❤

 5. Tina pravi:

  Hvala za to angelsko sporočilo ❤

 6. Anita pravi:

  Preroskih sanj nisem imela veliko, vendar pa se spomnim, da sem sanjala parkirišče, na katerem se je dogajalo nekaj zloveščega. Stekla sem do človeka, ki se je obrnil in rekel, da je satan. Stekla sem stran in zagledala, kako se kočija spušča z neba, na njej bradati mož in hitela sem k njemu po pomoč. Drug dan sem se znašla na istem parkirišču, ko so me napadli nepridipravi. Stekla sem stran in od daleč zagledala policijski avto, ki se je pripeljal do mene in mi ponudil pomoč. Tega je že več kot 15 let:) ja, preroskih sanj nikoli ne pozabiš.. So pa kljub temu simbolične.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.