Moj blog

4. junij, 2019OBSEG ZAVESTI

Drage sestre in bratje, obseg vaše zavesti določa mero, v kateri lahko dojamete svet okoli sebe, ga razumete in tudi obvladate. To je najpomembnejši del vsakega posameznika, ki srečno in uspešno jadra skozi življenje.

Vsi prehajamo trenutno skozi čas, ki od nas zahteva veliko širši pogled, ki smo ga kdorkoli namenili našemu življenju. Mnogi se sprašujejo, katero smer ubrati, kaj spremeniti, ker sistem in pravila, ki so veljala do sedaj, niso več tako uporabna kot so bila. Razum, ki je za večino ljudi bil osnova njihovih dejanj in odločitev, v trenutni situaciji ne deluje kot je deloval. Zakaj je do tega prišlo in kako in kam stopiti naprej, bom poskusila razložiti v današnjem blogu.

Svet okoli nas se spreminja hitreje kot kadarkoli poprej v človeški zgodovini in nekako se nam zdi, da mu ne uspemo več slediti. Menim, da je ta občutek pravi notranji kompas, ki govori, da se moramo najprej ustaviti. Ustaviti in premisliti, kaj si zares želimo in zakaj pravzaprav živimo. Katera je naša FILOZOFIJA življenja. V kaj verjamemo. Čemu smo predani. Nato pa vse to primerjati s svetom in spremembami, ki nam jih ponuja. Dobre spremembe, ki nas vodijo v napredek, sprejmimo, vse ostalo pa dobro pretehtajmo, če si jih želimo zares v svoji prihodnosti.

Mnogi bodo na tem koraku ugotovili, da nimajo neke svoje filozofije življenja, ostali, da je njihova filozofija preveč splošna in prekopirana od nekoga drugega. V sodobni družbi je to nekaj čisto običajnega, ko se pravila brišejo, brišejo se kazni, briše se vsakršna morala. V prejšnjem stoletju je bilo naravno, da je odraščajoča oseba razvila svojo filozofijo življenja, danes pa je družba bolj usmerjena v potrošnjo in egocentrizem, nikakor v samorefleksijo. Ni več zvesti o sebi. In prav na tej točki bomo našli odgovor na vprašanja, ki so vezana na notranje dvome in strah.

Vse naše življenje je pogojeno z našo zavestjo oz. z velikostjo naše zvesti. Predstavljate si, da je vaša zvest velika kot je velika žogica za tenis. Zvečer boste gledali zanimiv film, a razumeli ga boste lahko le v obsegu teniške žogice. Kar bo segalo izven vaše zvesti, vam bo ostalo skrito ali nerazumljivo. Podobno boste doživljali glasbo -točno v takšnem obsegu, kot je vaša zavest- ali slikovno umetnost.

Sedaj pomislite, da s to isto zavestjo živite svoje življenje. Zgodi se vam tragedija, življenjski izziv, nesreča, bolezen. Dojeli jo boste le v obsegu vaše zvesti. Nekdo, ki je umsko prizdet, bo drugače dojel neko tragedijo, kot nekdo, ki ni, kajne? In prav ta ista zvest vam dovoljuje razvozlati in osmišljati vaše življenje. Zvest v velikosti teniške žogice vam bo dovolila samo razumeti, da ste nesrečni in se smiliti sami sebi. Se spraševati, zakaj se je to zgodilo ravno vam. A ne bo mogla nikoli iti dalje. Zaradi svoje majhnosti.

Širša človekova zvest vidi širšo sliko človekovega življenja. Povezuje različne informacije med sabo na različen način. Ne bo uporabljala le razuma, temveč tudi INTUICIJO in NAVDIH.

Recimo, da je vaš problem vezana na finance. Majhna zavest bo razmišljala le o čudežni rešitvi in bo nadaljevala z istim početjem kot je vajena. Ne bo dojela misli, da bo morala nekaj spremeniti in če jo bo, ne bo vedela, kaj storiti.

Edino, kar širi zvest je meditacija, kontemplacija in samorefleksija. V kolikor meditirate in se poglabljate vase, s časom razvijete osebno filozofijo, ki je samo vaša in plod vaših misli. Od tam sledijo vaša dejanja, ki so ciljno usmerjena in navdahnjena. In ko se srečate nato z življenjskimi izzivi, znate pogledati na svoje življenje kot z vrha visoke gore – znate povezati izkušnje, znanja, intuicijo, razum in navsezadnje navdih.

Če pa ostajate z majhno zavestjo, slepo sledite svetu in njegovim nerazumnim spremembam, igrate igro, ki jo od vas pričakuje družba. Igro, za katero vas je vzgojila družbo. Igro, v kateri ste odvisni od vseh.

Izberite za spremembo lastno moč, izberite ljubezen in povzdignite se nad vsem, kar vaš duh ve, da ni prav ne del vaše življenjske poti.

4 komentarji

 1. Miha pravi:

  Veličastno razmišljanje.
  Priklon in HVALA.

 2. Tina pravi:

  Hvala ❤❤❤

 3. Teja pravi:

  Hvala👼❤

 4. Luna pravi:

  Zelo resnično. Moja zavest je bila res nekoč velika kot teniški žogica. Dogajalo se mi je vse kot si napisala. Ob vsaki blokadi sem obstala in čakata da me kdo reši.
  Zdaj bi lahko rekla, da sem zavest spravila na velikost rokometne žoge 😅
  Delam dalje s tvojo pomočjo. HVALA

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.