Moj blog

3. maj, 2019POMEN VTISOV ŽIVLJENJA

Drage sestre in bratje, pomen vtisov življenja je v tem, da ozavestite, da gradite svoje sedanje življenje na podobi, ki jo imate o sebi iz preteklosti. Sprostite se in pričnite opazovati svoje misli in svoje telo. Poiščite vse, kar vam govori, da še vedno živite v preteklosti in nato to umaknite iz sedanjosti. Osvobodite se.

Danes odpiram temo, v katero sem se spustila veliko časa nazaj in me je vase posrkala kot vrtinec poln odgovorov na vse, kar je presegalo mojo zavest. Grez za t.i. vtise življenja, ki v zadnji fazi oblikujejo velik del našega življenja in za katere je dobro, da jih pričnemo ozaveščati, če želimo izboljšati kakovost našega bivanja.

Vse dogodke in vso zgodovino našega življenja nosimo točno na dveh mestih: v naših mislih in na našem telesu. Čisto vse, kar smo nekoč doživeli, se sedaj odraža v našem razmišljanju (lahko tudi podzavestnem) in na našem telesu. Določena izkustva se lahko skladiščijo v obliki določenih prepričanj in spoznanj, ki se nato odslikavajo na našem telesu.

Sključena drža recimo govori o bremenih, ki jih nosi nekdo v svojem življenju. Določena vrsta gub na obrazu priča lahko o tisoče lažnih nasmehih ali o tisoče zadržanih solzah. Vse to je širše znano, ni pa tako znano, kako se v našem telesu na področju, kjer smo nekoč bili »ranjeni«, nahaja točka, na katero pričnemo nato kopičiti vse težke življenjske izkušnje. Paradoksalno tej isti točki podzavestno dovajamo moč, ki nas blokira pred svobodnim dojemanjem sebe in sveta, ki nas obkroža.

Skladiščenje določenih dogodkov ima seveda svoj smisel, na primer za to, da v življenju ne ponavljamo istih napak. Določene »informacije« pa nimajo druge vloge kot te, da nas omejujejo in povzročajo bolečine. Delujemo in obnašamo se na podlagi neke stare podobe o nas, ki je bila oblikovana na podlagi tega, kar smo nekoč bili.

Recimo, da smo si pred desetimi leti močno zvili gleženj; podzavestno se lahko še leta kasneje počutimo negotovi na tem področju, sploh ko moramo na hitro odreagirati in stopiti dalje v neki situaciji ali na poti. Mogoče ste imeli v času najstništva težave s kožo in dvajset let kasneje nosite še vedno brado oz. si pokrivate obraz z lasmi, pa čeprav ni več ničesar tam, kar bi morali skrivati. Morebiti niste znali zaradi svoje sramežljivosti samozavestno odgovarjati v šoli in še danes mislite, da niste inteligenti in da ne znate nastopati pred množico. Vse to so primeri ranjenih točk, katerim dovajamo leta in leta moč, pa čeprav so del preteklosti.

V resnici že zdavnaj nismo več tiste osebe, ki so šle skozi podobne pretekle izkušnje. A kljub temu, nosimo še vedno s sabo ta »mučilna orodja« na nekem delo našega telesa, ker pogojujemo vse svoje življenje s temi preteklimi predstavami.

V življenju se moramo naučiti, kako se osvoboditi napačne ideje o našem gležnju, ki nas bi lahko danes podpiral popolnoma brez težav ne strahu. Naučiti se moramo, kako povečati samozavest, da si lahko ostrižemo lase ali brado, ki skrivajo stare spomine. In kako postati veliko več od omejene predstave, ki jo imamo o sebi, da začnemo samozavestno nastopati v javnosti.

Ko se začnemo enkrat zavedati, kaj so vtisi življenja, ki so vgravirani v naše telo in misli, se začnemo lahko resnično osvobajati. Namen ozaveščanja teh vtisov je ta, da postanemo tisto, kar smo v resnici. Ko pridemo do jasnejše slike tega, kar smo in kako se lahko miselno, čustveno in fizično spremenimo, se lahko naučimo, kako se osvoboditi vtisov življenja, ki nas omejujejo.

Vsak izmed nas ima neko mimiko in neke geste, ki jih je v življenju ponovili tolikokrat, da so postali del njega. Stalno dvignjena ramena govorijo o strahu, ki ga nosi oseba s to držo. A kdaj in v katerih okoliščinah se je strah naselil v rame? Za ta odgovor je potrebno poglobljeno delo, predvsem pa »razbijanje« navad.

Za začetek lahko poskusite razbiti vaše fizične navade tako, da začnete drugače uporabljati svoje roke, da se postavite v drug položaj, ko si morate obuti čevlje, da začnete zavestno uporabljati vaše telo. Poskusite en teden početi vse ravno nasprotno, kot to počnete po navadi. Če vstajate z desno nogo, zamenjate z levo. Poskusite tudi uporabljati roko, ki je običajno ne uporabljate. Začnite se opazovati. To je najboljši začetek ozaveščanja sebe in svojega telesa in posebej obremenjenih delov.


Vse, ki vas zanima osebni razvoj in duhovna rast
Vabljeni na

Delavnico Notranji stik 2: RAZTOPITI NEREŠENA ČUSTVA IN PODZAVESTNO BOLEČINO

Vsi sledimo vzorcem obnašanja, na katere smo tako navajeni, da jim s časom dopustimo, da pustijo v našem telesu svoj odtis (pomislite na vsakdanje geste, držo, ton govora, …). Ti odtisi so nekakšen zbirek vseh naših dejanj, izkušenj, podzavestnih čustev in bolečine, ki pričnejo na neki točki našega življenja nato predstavljati skupen »Vtis življenja«, ki se zapečati v našem telesu in ki povzročajo različne motnje v našem življenju. Preprosto povedano predstavlja Vtis življenja vse informacije, ki smo jih pravilno ali napačno zbrali skozi to življenje o nas in o svetu, ki nas obkroža – v našem fizičnem in astralnem telesu!

V delavnicah Notranji stik 2 vam bom predala združeno znanje Vedskih zapisov z modernimi spoznanji, ki na holistični način vodijo k vzpostavljanju ravnotežja med našim telesom, umom in zavestjo – tako da lahko presežemo vse vtise, ki nas omejujejo in razvijamo potrebno samozavest za spremembo.

1. del: KDO SMO?

Program zajema teoretičen del o Vtisih življenja, kako se ustvarjajo in kam se zapečatijo v našem telesu. Sledi analiza preteklih življenj prisotnih in vtis z zadnjega življenja, ki ga nosimo v tem. V praktičnem delu bomo ozaveščali svoje telo in razbijali navade z odkrivanjem lastnih rok.

Delavnica bo potekala v soboto, 11. maja s pričetkom ob 10h v prostorih društva Lapis, v Gorici. Za dodatne informacije in celoten program sem vam na voljo na sepetalka.angelov@gmail.com

5 komentarjev

  1. Sara pravi:

    Zanimivo, zanimivo, zanimivo.
    Js sem mislila, da je moj način obnašanja podedovan in oseben. Hm zanimivo kako mi pomagaš tudi če se ne poznava osebno.
    HVALA ?

  2. Tina pravi:

    ❤❤❤

  3. Klara pravi:

    Tema me zelo zanima. Zanima me kako se ti vtisi ozaveščajo.

  4. Eden pravi:

    Vse življenje nosimo na obrazu, v očeh in telesu. Tako smo vajeni biti mi, da se nismo sposbni videti.
    Hvala ?

  5. Teja pravi:

    Hvala. Res zanimivo spoznanje. ❤

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.