Moj blog

12. april, 2019PRERODITI SE OD ZNOTRAJ

Drage sestre in bratje, preroditi se od znotraj pomeni znati slediti ciklom narave – zunaj in znotraj vas. Notranja prenova je spontan pojav v pomladanskem času in če bi le znali prisluhniti svojemu telesu, bi opazili, da že poteka v vas.

Zemlja je živo bitje, prav tako kot mi. Ima svoje ritme, spremembe razpoloženja, ima svoje cikle v obliki letnih časov, leto za letom. Pravijo, da je v času pomladi Zemlja v svoji fazi »izdiha«; izdiha življenjske moči, ki jo je »vdahnila« pred zimo, ko je bil čas, da to moč hrani v sebi. Življenjske moči se bodo v obliki gibanja in širjenja v polnosti manifestirale v poletnem času, ko bo prišlo do manifestacije vsega, kar smo hranili od prejšnje jeseni. Zdaj smo na točki, ko je še vse mogoče. Saj veste, sedanji trenutek je vedno edini trenutek, ko lahko naredite nekaj zase.

Sedaj, bolj kot v katerem koli drugem letnem času, imamo priložnost eksperimentirati v sebi globoko prenovo, ki je skladna s časom, ki ga bivamo. Sedaj je popoln čas, da se skupaj z Zemlji očistimo notranje nečistoče, vsega, kar otežuje naše bivanje in odblokiramo na novo svoje življenje. A za to, da se očistimo vse navlake, ki smo jo nabrali v času zime, je potrebno nekaj truda.

Tukaj tudi tiči razlog, zakaj smo v zgodnjem pomladanskem času veliko bolj utrujeni in zaspani kot prej. Telo, tako kot Zemlja, se želi tudi brez naše zavestne pomoči navznotraj prenoviti in porabi za to ogromno energije, kar doživljamo ljudje kot pomladansko utrujenost.

Po eni strani čutimo v sebi impulz po gibanju in prenovi, spet po drugi tendenco po majhnem gibanju in lenarjenju, ki smo ga izoblikovali v času zime. Tendenca k temu, da se človekov organizem prečisti in prenovi, je spontana in značilna za ta letni čas. Zato je dobro, da prav sedaj prisluhnimo svojemu telesu in naredimo fizični preobrat, ki bo osnova za duhovnega.

Ne pozabite, da ne moremo ločiti svojega telesa od svoje duše in duha. Vse je eno in takoj, ko zanemarimo en aspekt našega življenja, se osebna in duhovna rast posameznika ustavi tudi na drugih področjih. Sedaj je idealen čas, da vnesete nove navade, ki bodo izboljšale vaše življenje.

Vnesite postopno in z občutkom več zdravega gibanja v vaš vsakdan, bodite vztrajni z meditacijo, pa najsibo še tako kratka in vpeljite postopoma bolj zdravo prehrano v vaše življenje. Bodite ves čas ljubeči do sebe, ljubezen vas bo prenovila od znotraj in okrepila delo, ki ga opravljate »od zunaj«.

Nikar ne mislite, da morate v vašem življenju nekaj »nadoknaditi«. Edino, kar res morate, je to, da si prisluhnete. Če se niste gibali nič zadnja leta, ne morete začeti s težkimi fizičnimi napori. Enako velja za prehrano. Ne morete si zamisliti dneva posta, ki ga nato zaključite z obilnim obrokom nezdrave prehrane. Sama sem videla osebo, ki je pred začetkom svojega posta pojedla zapored tri krofe. Takšni ljudje ne poslušajo svojega telesa, temveč njihove čustvene napetosti. Oboje, tako gibanje na silo kot zdravo prečiščevanje na silo -brez uporabe zdravega razuma, peljejo le do notranjih poškodb in posledično do padca motivacije in do slabe samopodobe.

Že vrsto let opažem, da tisti, ki so na začetku najbolj »navdušeni« in zagnani, prvi obupajo. Posamezniki, ki se spuščajo v nova poglavja preudarno in z občutkom, pa ostajajo na svoji poti do konca in ne obupajo. Premislite najprej dobro o spremembah, ki jih lahko vnesete v svoje življenje in jih preoblikujte v navade.

To pomlad je pravi čas, da se odločite za svojo notranjo prenovo. Prvi korak do nje je v tem, da začutite, kako povezani ste v resnici z ritmi narave, z Zemljo. Zemlja se prenavlja in mi z njo. Več zavestne energije boste sedaj usmerili v notranjo prenovo, večji uspeh boste pri tem imeli. Ne pozabite, tam kjer je vaša pozornost, tam je tudi vaša energija. Tam je vaša točka moči.

Poskusite si vzeti čas in prisluhnite vsemu, kar se dogaja zares v vas, vašim pravim čustvom, vašim pravim mislim in nenazadnje vašim pravim potrebam. Te so največkrat zelo različne od tistega, kar si domišljamo. Vzorci, vzgoja, cona udobja – vse to so vaše prave ovire, ki vas blokirajo od tega, kar si resnično zaslužite. Začnite se upirati vsemu temu z novimi in zdravimi navadami. Vaše dobro fizično počutje je najboljša osnova in opora za vse, kar vas čaka na vaši poti. Odkrijte zaklad, ki ga imate!

7 komentarjev

  1. Tina pravi:

    Hvala za to modro vodstvo.
    V sebi čutim resnico, ki jo deliš.
    Zemlja je živa, diha in se razvija kot ljudje.
    Navdušuje me misel, da ji sledi naše telo brez naše zavesti. Presneta pomladanska utrujenost postaja smiselna.
    Hvala, hvala, hvala.

  2. Mihaela pravi:

    Hvala, ker spominjaš in opominjaš na vse kar res šteje ❤
    Sedaj je pravi časž zdaj.

  3. Jana pravi:

    Hvala za angelsko vodstvo.
    Od pepelnice sledim posebni dieti. Nanjo sem se pripravljala tri dni prej, v glavi pa cel mesec. Zelo mi pomaga, kar si danes napisala. Mi daje moč, da grem dalje in si dokažem, da je moja volja močnejša od mojega uma.
    Poznam tudi jaz dosti takih, ki začnejo post znajbolj nezdravo hrano in se po njem nabasejo z vsem mogočim. Kot si napisala je tisto samo izraz čustvene napetosti.
    Hvala

  4. Vesna pravi:

    Kot bi brala svoje misli … utrujenost … želja po gibanju … blokada .. nemir,
    Hvala ?

  5. Matjana pravi:

    Bo kar držalo …vse kar piše… Hvala za opomin .

  6. Teja pravi:

    Hvala za nove vzpodbude, in da znova in znova pogledamo svoje življenje s širše perspektive.

  7. Hana pravi:

    Hvala za vse, kar dajes in se vec ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.