Moj blog

15. marec, 2019MAGIJA SVEČ IN NJIHOVIH BARV

Drage sestre in bratje, magija sveč in njihovih barv stoji v pravem povezovanju informacij, intuicije in osebne zavesti. Naj vam vse, kar tukaj izveste, koristi v vaše najvišje dobro.

Današnji blog je dopolnitev tistega, kjer sem predstavila moč sveč ob Angelskih ritalih. Čeprav bom danes pisala o uporabi sveč preko barv, lahko pridobljene informacije prenesete tudi v pripravo vrečk, črnila ob risanju ali katerega koli drugega magičnega elementa v ritualu, kjer se uporabljajo barve kot katalizatorji energije.

RDEČE SVEČE simbolizirajo življenje, energijo, pogum in vse, kar povezujemo s krvjo in ognjem. Izraža potrebo po rezultatih, pa tudi seksualnost. Lahko ima zelo negativno in agresivno energijo. Njena pozitivna moč se skriva v zdravju, moči in pogumu, ki nam jih lahko prinese v izobilju. Njeni negativni aspekti so povezani z hudobijo, nasiljem in okultnimi napadi. To barvo uporabljajo za uroke ljubezni in povezovanja.

RUMENE SVEČE simbolizirajo luč, moč uma, lucidnost, intelekt, privlačnost, domišljijo in obilje. S pozitivnega vidika kličemo k sebi preko teh energij srečo, čast, uspeh, z njo razblinimo mentalne blokade, krepimo intuicijo in kreativnost. Negativni aspekti so povezani z ljubosumjem in zavistjo.

ZELENE SVEČE predstavljajo vitalno limfo, Boginjo Mater in letne čase. Ta barva zbuja impulz, ki nas povezuje z Naravo, predvsem z drevesi in rastlinami. Pozitivni aspekti so vezani z mirom, rastjo, blagostanjem, plodnostjo, srečo in zaslužkom. Negativni aspekti so povezani z nezaupljivostjo, zamerami, konfliktom in skopostjo.

MODRE SVEČE predstavljajo neskončno zvezdnato nebo, morja, oceane in globino našega jaza. Je barva umirjenosti in globin umirjenosti. Pozitivni aspekti vibracij te barve so povezani z okultnimi močmi, kreativnostjo, psiho, upanjem, zaščito, spanjem, sanjami, prijateljstvom, zaščito, duhovno predanost, intuicijo, denar in družbeno rastjo. Negativni aspekti so povezani s hladnostjo, indiferentnostjo, frigidnostjo in ohladitvijo odnosov.

VIJOLIČNE SVEČE; njihova barva je barva mistike, poleg tega, da je to barva okultistov. Lahko pripelje k preveliki odklopljenosti od realnosti. Pozitivni in negativni aspekti so vezani na duhovnost, znanje, modrost. Pomaga pri rasti osebnega prestiža in jo uporabljajo za upiranje magiji proti sebi. Ta barva pomaga pri distanciranju od materialnega sveta in za duhovni umik, za jasnovidnost, sojenje, ezoterizem in nadčutne sposobnosti.

BELE SVEČE povezujemo z Luno, ravnovesje, ki ga prinaša ta brava ni stalno. Pomaga pri purifikaciji prostorov in ljudi. To je barva čistosti in nedolžnosti, simbolizira duhovno luč, uporabljamo jo, da osvetlimo zadeve, ki niso dovolj jasne. Njene pozitivne energije uporabljamo za harmonijo, čistost, nedolžnost, mir, skromnost, upanje, zaščito, jasnovidnost in astralna videnja. Negativni aspekti so šibkost, nestalnost, strahopetnost in sramežljivost.

ČRNE SVEČE: črna barva predstavlja pomanjkanje barv. Ne oddaja radiacij, temveč jih sprejema. Simbolizira brezpogojno plodnost, intenziteto kot potencial vira življenja. Je vse in hkrati nič. Nanjo gledajo kot na barvo -spužvo, ki absorbira pozitivno in negativno. Predstavlja odmaknjenost, stabilnost, Staro Boginjo. S pozitivne plati povečuje potrpežljivost, modrost, stabilnost, pravičnost brez usmiljenja. Uporabljamo jo za zaščito, oddaljevanje sovražnikov, negativnosti in težav. Negativni vidiki se nanašajo na depresijo, melanholijo, obup. Uporabljajo jo za ovire, blokade, škodo in prekletstvo.

ORANŽNE SVEČE: so barve zahajajočega sonca, torej neuničljivega ognja. Tu se najdeta rdeča in rumena in predstavlja percepcijo vseh emocij. Pozitivni aspekti uporabe teh sveč prinašajo uspeh, moč, prijateljstvo, premagovanje zadržkov in osebnih pogojevanj. Negativni aspekti so vezani na strahopetnost, ljubosumje in nestalnost.

AZURNE SVEČE: so povezane z barvo neba in z vedenjem, modrostjo, sanj in navdihov. Pomagajo k ustvarjanju miru in združevanja, blagoslavljajo najlepše trenutke kot so zaroke, poroke in diplome. Pozitivni aspekti so povezani s sanjami, vedrostjo, mirom, modrostjo, navdihom, oddaljevanjem slabega in priklicem dobrega. Negativni aspekti so vezani na hedonizem, indiferentnost, egoizem in melanholijo.

RJAVE SVEČE: so povezane z Materjo Zemljo. Spominjajo nas na globino našega planeta, na sušo v poletnem času in vlago v jesenskem. Pozitivna uporaba je vezana na prijateljstvo, denar in finančni uspeh. Uporabljajo jih ta koncentracijo, intuicijo ter zaščito hiše in družine. Negativni vidik lahko prinese preveliko rigidnost, rigoroznost, zaprtost pred ostalimi in preveliko usmerjenost k materialnim zadevam.

Comments are closed.