Moj blog

8. februar, 2019ENERGIJE STARODAVNE ŽENSKE

Drage sestre in bratje, energije Starodavne ženske predstavljajo posebno moč, ki jo nosijo v sebi vse ženske, a prepoznajo jo samo tiste, ki negujejo svoj žensko Naravo. Povežite se z energijami starodavne ženske v sebi in zaživite v polnosti svoje življenje.

Vedno več ljudi ima v življenju težave zaradi svoje samopodobe. Današnja družba jih po drugi strani samo poglablja, kakor tudi  medosebni odnosi, ki ostajajo za večino nezadovoljujoči in stresni. Rešitev zanje je na videz zelo enostavna, saj se skriva v pravem notranjem stiku, ki pa na žalost predstavlja za mnoge nejasen koncept, nekaj neoprijemljivega, neživega. Prav zato ga želim danes predstaviti z drugimi besedami, na drugačen način … takšen, ki je blizu ženskam. Predstavljam energije Starodavne Ženske.

Vzpostaviti osebni stik z energijo Starodavne Ženske pomeni najti svojo pravo žensko energijo: pomeni najti v sebi kreativnost, sposobnost sprejemanja, prepuščanja, dovzetnost in intuitivnost, predvsem pa zmožnost razumeti in prepoznati zunanji in notranji svet preko svojih instinktov. Prepogosto zanemarjamo te sposobnosti in se pretvarjamo, da jih nimamo, misleč da bomo tako lažje rešile težave v našem življenju. A Starodavna Ženska in njene ženske energije so skrite v vsaki izmed nas in njena neskončna moč samo ždi in čaka, da jo prikličemo na dan.

Starodavna ženska je od nekdaj bila popolna takšna, kot je bila. Pomislite samo na to, kako so morali moški skozi zgodovino prestati težke fizične preizkušnje, da so postali popolni; morali so loviti, tekmovati, biti injicirani. Ko se moški sooči s sabo, se mora najprej soočiti z bolečino, ki prihaja od zunaj. Ravno obratno je pri ženskah. Ženska se sooči s sabo med porodom, ko se spoprime z bolečino, ki nastane znotraj njenega telesa.

Fant se mora soočiti z določeno (zunanjo) preizkušnjo, da postane moški, ženska je že ženska in če želi postati mati, mora premagati samo sebe.

Če želimo vzpostaviti stik z energijo Starodavne Ženske, moramo prevzeti oblast nad samo. Prvi korak je prav gotovo vrnitev k preprostim ritmom življenja, ki so bližje naši pravi naravi. Zunanji svet nas sili, da delujemo kot vsi ostali, ker verjamemo, da lahko samo tako dosežemo določene cilje. Vse se prične pri posameznikovi vzgoji, vzorcih, ki smo jih sprejeli in ne pri naših željah. Delujemo in živimo tako, kot se navzven zdi, da se nam »splača«. Na ta način pa popolnoma izgubimo stik z našimi notranjimi energijami, z našo pravo naravo.

Ko se prisilimo, da postanemo nekaj, kar nismo, se začnemo počutiti slabo. Znotraj nas začne rasti nemir, praznina … odgovor temu, kar počnemo sami sebi. Najti Starodavno Žensko v sebi pomeni, da se približamo temu, kar smo v resnici in samo naša prava resnica nam bo dovolila, da bomo srečni in zadovoljni.

Ženske smo narejene iz iste snovi  kot je Luna … zato je način, kako najti v sebi Starodavno Žensko, prav v tem, da začnemo zavestno slediti Luninim fazam. Luna spremlja našo ženskost vse življenje, ker smo ji podobne in ker se stalno spreminjamo, tako kot se ona. So trenutki, ko se počutimo močne, polne energije in kreativnosti, spet drugič najraje ne bi počele ničesar. Takrat lahko v nas prevladuje utrujenost in želja po miru – zelo podobne smo Luni, ko prehaja iz naraščajoče faze v pojemajočo, vse dokler ne postane črna in se popolnoma prenovi.

Za vas sem pripravila enostavne meditacije za izvajanje ob različnih luninih fazah: ob polni luni, ob mlaju, ob naraščajoči luni in ob padajoči Luni, ki jih bom objavila ta mesec vse do naslednjega mlaja. Lahko si izberete samo eno fazo in meditirate le enkrat-mesečno ob tistem čas ali pa meditirate vsak teden, lahko tudi več mesecev zapored.

Takšno povezovanje z Luno vpliva blagodejno tako na moške kot na ženske. Pomagajo k temu, da začnemo začutiti v sebi Lunini ritme. Prvi jasen znak pa bo menstruacija, ki se bo prestavila na točno določeno Lunino meno.

Sledite Luni. Sledite sebi.

 

5 komentarjev

  1. Bojana pravi:

    Ana… kako cudovit zapis. Hvala! Dotaknil se je moje Starodavne zenske. ❤

  2. Tujka pravi:

    Hvala, vsakič znova hvala.
    Izgubljeni smo, trpimo … odgovir je na dlani.

  3. Teja pravi:

    Hvala hvala❤.
    Ja se strinjam, kako resničen in čudovit zapis. Tudi mene se je dotaknil. Se že veselim objavljenih meditacij, saj živim žal predaleč, da bi se lahko pridružila skupinski…

  4. Hana pravi:

    Krasen zapis. Čutim posebno moč ob Luni in komaj čakam nadaljevanje z meditcijo -❤

  5. Sara pravi:

    Hvala z vse … v sebi čutim posebno moč, ki je prej nisem zaznavala ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.