Moj blog

29. januar, 2019MAGIJA ŽENSK

Drage sestre in bratje, magija žensk se skriva znotraj vsake ženske. V poznavanju njene narave in njenih danosti lahko vsaka ženska spozna svoj najbolj sveti del in začne širiti svojo magijo v zunanji svet. A najprej se mora spoznati; spoznati v sebi tisto, kar je pristno.

K pisanju današnjega bloga me je zvabila izkušnja iz mojega zadnjega seminarja Magija žensk, kjer sem spoznala, kako malo vemo ženske o sebi in o moči, ki jo nosimo v sebi. To moč sem poimenovala magija, saj gre za moč, ki spreminja življenje, ga ustvarja oz. ga lahko tudi ruši. Obstaja tudi pri ženskah bela in črna magija.

Za pravilno delovanje-magijo v zunanjem in notranjem svetu, mora ženska razumeti in začutiti, kje se skriva njen princip. Njena prava narava, njena resnica. Zaradi fizičnih razlik, ki jih ima z moškim, se mora najprej ustaviti pri fizičnem vprašanju – fizični razliki. Moški imajo zunanji spolni organ, zato je njihova aktivnost usmerjena vedno navzven. Moški princip je torej aktiven, direkten, napadalen, logičen in sintetičen. Mnogo žensk prevzema ta princip in deluje v življenju skozi moške energije. V tem primeru zgublja tisto pravo moč, ki jo nosi v sebi. Predvsem pa izgublja možnost po zadovoljujoči zvezi.

Ženske imamo notranje spolne organe, zato so naše prave aktivnosti obrnjene navznoter. Ženske premlevamo, kujemo, doživljamo, ustvarjamo – vse naše življenje se odvija ves čas znotraj nas. In prav tam se skriva naša moč in naša sposobnost uporabe svoje magije.

Biti ženska pomeni biti spremenljiva, sprejemljiva, pasivna. To ne pomeni, da moramo nekritično sprejemati ves svet okoli sebe in biti neaktivne. To pomeni, da se skriva naša prava moč v pasivni drži in v spreminjanju poteka dogodkov – najprej znotraj sebe in nato s svojo notranjo močjo in pravim razumevanjem sebe tudi zunaj nas. A prav sodobni ženski primanjkuje tista potrpežljivost in tisto zaupanje, ki so jih imele generacije žensk pred nami.

V naravi ženske je dajanje, hranjene, skrb. To so njene močne točke in ko je v skladu z vsem, kar je znotraj sebe, lahko začne delovati njena notranja magija. Premislite, kako so pri vas razvite te kvalitete.

Ženska magija se skriva v njenem telesu, v njeni naravi, kjer se vse dogaja od »znotraj«.  Njena moč ni v agresivni drži ali gospodovalnosti, temveč v svojem notranjem miru in sposobnosti PRILAGAJANJA,a tudi SPREMINJANJA. Večina sodobnih žensk se moti in ustvarja v svetu veliko neravnovesje, ko prevzema moške energije in moške vloge.

Moški so po svoji naravi FIKSNI, medtem ko so ženske SPREMENLJIVE. In v njihovi spremenljivosti se skriva moč magije, spreminjanja sveta.  Prav zato mora ženska, bolj kot moški, slediti luninim fazam, jih povezati s svojim telesom in se na ta način povezovati s kozmosom.

Novodobna čarovnica, torej ženska, ki pozna svojo notranjo magijo in razliko med svojo žensko in moško stranjo, je modra in duhovno poglobljena oseba, ki je pripravljena sprejeti svojo ženstvenost, svojo povezanost z naravo in naravnimi silami, ki vladajo v kozmosu.

V našem okolju prevladuje še vedno strah pred ženskino prvinsko močjo in njenimi prirojenimi duhovnimi (naravnimi) sposobnosti, ki so jih označili za mistične in okultne. A vsaka ženska mora prej ali slej priti do točke, ko spozna, da se prav v njeni naravi in povezovanju z njo skriva ključ do uravnoteženega delovanja, bivanja in zdravega življenja.

Če želite izboljšati svoj kontakt s svojimi ženskimi energijami, ostajajte ob vodi. Poleti meditirajte do pasu v vodi z mantro »vam« ter razčistite v glavi odnose in vzorce, ki ste jih imeli ali jih imate z moškimi v vaši družini. To so zelo preprosti, a učinkoviti načini, da prebudite v sebi vaše lastne ženske energije, ki vam bodo pomagale razumeti, kje se skriva vaša lastna magija.

3 komentarji

  1. Sara pravi:

    Kako prav imaš. Ženske postajamo moški in moški čisto poženščeni. Kruva je družba…krivi smo mi, ki se ne poznamo.
    Hvala ❤

  2. Pinka pravi:

    Bi hilo treba več razmišljati o sebi in tako bi več vedeli o tem kdo zares smo.

    HVALA ❤❤❤

  3. Teja pravi:

    Hvala.

    Pri “hranjenju, dajanju in skrbi” pa lahko gremo ženske predaleč in sebe prevečkrat zapostavimo ali celo pozabimo na svoje potrebe. Tudi tu se mi zdi najtežje najti zdravo mejo oziroma zlato sredino.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.