Moj blog

15. januar, 2019ANGELSKA MAGIJA SVEČK

Drage sestre in bratje, angelska magija svečk je zelo močna in sveta. Navaden predmet, kot je lahko sveča, lahko postane hitro magično orodje, če znamo najprej razumeti njegovo moč in jo zavestno nato usmeriti in uporabiti.

Angelska magija je magija, ki jo izvajamo ob klicanju Angelov ter ob vsaki pravilno oblikovanj prošnji za pomoč. Glede na to, da je med bralci veliko takšnih, ki jih zanima področje magije in ki bi se ji želeli približati na moder način, bom danes predstavila pomen svečk v Angelski magiji, ki jih uporabljamo v praksah, povezanimi z Angeli in Nadangeli – pa tudi splošnimi rituali Bele magije.

Svečke so verjetno najenostavnejši način, preko katerega se lahko približamo magičnemu svetu Angelov. Glede na to, katerega Angela ali Nadangela želimo priklicati, izberemo barvo svečke, ki je vezana nanj. Nadangel Rafael je recimo vezan na zeleno barvo in na zdravljenje ( srca). Torej posplošeno povedano, če želimo prosti Nadangela Rafaela za pomoč, lahko ob postavitvi naše prošnje, prižgemo svečko zelene barve. Barve v tem primeru delujejo kot katalizatorji energij in »dodajo moč« naši prošnji. A poglejmo sedaj, od kod magična moč sveči.

Goreča sveča je ena najenostavnejših oblik Angelske magije in je pomemben vir energij, ki so vezane na ogenj. Predstavlja luč, toploto, duh in integracijo ognja v ritual. Sveča je nekakšna sinteza emblemov in simbolizmov, njena zgradba predstavlja človeka. Ima telo -vosek, dušo -nitko ter duha -plamen. Podobno se rodi kot človek-s prižigom, živi in se postara s topljenjem ter umre, ko se plamen ugasne. Sveča v Angelskih ritualih predstavlja človeka in energije, katerim se odpira.
Zelo poenostavljeno bi lahko rekli, da združuje sveča v svojem pomenu duhovni in materialni svet. Vosek predstavlja materijo. Plamen, ki gori, simbolizira duha, ki se na subtilen način ločuje od materije. Na sredini gradi prav nitka most, ki predstavlja povezavo med dvema realnostma. Nitka je s tega vidika filter, preko katerega poteka pot od enega do drugega stanja realnosti.

Po drugačnih tradicijah predstavlja plamen element Ognja, tekoči vosek element Vode, dim Zrak in trdi del voska Zemljo. Vsi štirje elementi so nujni pri izvajanju katerega koli rituala, magije, so pa tudi osnovna komponenta uravnoteženega človeka za pravo duhovno rast. Brez vseh teh štirih elementov, ki morajo biti v ravnotežju, se človek ne more povzdigniti in priti do petega elementa -etra.

Kako zanimivo, da modernega človeka, kljub vsemu tehnološkemu napredku, še vedno privlači skrivnostna lepota sveč. Sveča je lahko center rituala, ko se izvaja Angelsko magijo sveč – torej ko se ves rital vrti okoli sveč. Pred takšnim ritualom moramo napolniti sveče s posebno energijo, z vnašanjem našega namena ali želje vanjo. Tej praksi rečemo »maziljenje sveče«. Maziljenje izvedemo tako, da namažemo svečo z esencialnimi olji oz. olji, ki smo jih pripravili v točno določene namene.

Na splošno se olje nanaša na svečo glede na to, kaj želimo priklicati. Za rituale, kjer želimo aktivirati energije oz. se nekomu/nečemu približati ( recimo ljubezen), se nanese olje najprej z vrha sveče do njene sredine in nato iz spodnjega dela sveče do sredine. Ko želimo nekaj oddaljiti ali izbrisati ( recimo bolezen), pa nanesemo olje iz sredine sveče do vrha in nato zopet iz sredine do njenega spodnjega dela.

Pri uporabi sveč je zelo pomembno, da jih ne ugašamo s pihanjem. Na ta način se energija namreč izgubi. Raje pustite svečo, da izgori ali pa uporabite primerno orodje za ugašanje sveč.

Barve imajo primaren pomen v vsaki magiji, saj so simboli in vir čiste energije. Zato moramo dobro poznati pomen barv. Barva, ki jo lahko razumemo kot pozitivno, je lahko v drugačnih okoliščinah negativna. Vzemimo zelo enostaven primer. Če ima neka barva moč, da širi in množi, je to zelo dobro, v kolikor je vezana na blagostanje in ljubezen, a ravno toliko negativna, v kolikor vezana na bolezen in širjenje bolnih celic. Tu najdemo tudi razlago dualnosti, ki povezuje vsak aspekt magije.

V naslednjem blogu bom razložila pomen barv sveč v magijskih ritualih. Za zaključek puščam le seznam Angelov in barv, s katerimi jih povezujejo in kličejo.

Raziel: mavrične barve
Raguel: azurne ( kot voda)
Haniel: azurne, skoraj bele
Azrael: bež
Zadkiel: temno modra
Mihael: modro (skoraj vijolično)
Uriel: svetlo rumeno
Gabriel: temno rumeno
Ariel: svetlo rdeče
Jofiel: roza
Sandalfon: turkizna
Kamael: svetlo zelena
Rafael: smaragno zelena
Jeremiel: vijolična

 

Vabljeni na seminar MAGIJA ŽENSK, ki se bo odvil v Gorici, v prostorih društva Lapis, v nedeljo, 20. januarja od 10-15h.

Seminar je namenjen vsem, ki želite spoznati pravo moč, ki se skriva ne samo v vaši duši, temveč tudi v vašem telesu. Magija žensk je vezana na pravilno razumevanje ženskega in moškega principa, ki se skriva v vsaki izmed nas. Šele s pravim razumevanje in notranjim ravnovesjem lahko nato pričnemo zavestno »čarati svoje življenje«. Vabim vas, da skupaj spoznamo moč Prave Ženske Magije.

Program seminarja

Teoretičen del:
10:00-11:00 Kaj je Magija? Izvor Ženske Magije.
11:00-12:00 Ženski in moški princip – Kako pravilno uravnati in delovati preko različnih energij v našem življenju? Kako potencirati ženske energije.
12:00-12:30 prosto
12:30- 13:30 Boginja Luna, Boginja Venera, Boginja Zemlja – prepoznati in uporabiti različne magične energije v vsaki žensk. Moč zapeljevanja, percepcije, sprejemanja in intuicije.
Praktičen del:
13:30-15:00 Magija žensk v praksi (zelišča, uroki, kristali, …)

Informacije in prijave do 15.1.2019 na sepetalka.angelov@gmail.com

Comments are closed.