Moj blog

8. januar, 2019ČAROBNA PALIČICA SMO MI

Drage sestre in bratje, čarobna paličica se skriva v vsakem človeku. Do nje lahko pride, ko pride do sebe. Do sebe lahko pride, ko se odloči za to in ko zna slediti pravi poti. Ta pot zahteva veliko od njega, predvsem to, da zavrže vse, kar mu ustvarja ugodje.

Ljudje smo nagnjeni k temu, da iščemo ves čas odgovore glede sebe zunaj sebe. Vsi bi radi imeli čarobno paličico, s katero bi si začarali svoje življenje po lastni meri. A to paličico imamo pri sebi že od svojega rojstva. Ta paličica je skrita znotraj nas in deluje glede na zavest, ki jo človek ima o sebi.

Včasih deluje ta paličica zelo opazno. Kot takrat, ko si z mislimi prikličemo kaj v življenje. Recimo, ko razmišljamo, kako potrebujemo dopust– in si čez teden dni zlomimo nogo. Če znamo biti dovolj odkriti do sebi, lahko hitro opazimo, da vse naše življenje oblikujemo s to paličico – nezavedno. Prav v takšnih trenutkih lahko razumemo, zakaj nam Angeli najpogosteje ponavljajo: »Živi tukaj in sedaj – ZAVESTNO!«. Živeti življenje zavestno je ključ do pravilnega bivanja in … čaranja.

Človekova večna težava je v tem, ker ne zna prepoznati moči in modrosti, ki se skriva v njem, ker ne pozna poti do sebe. Nekateri ves čas dvomijo vase, spet drugi se pustijo voditi vsem možnim notranjim nagibom, ki jih pomešajo z notranjim glasom in se tako na drugačen in bolj prefinjen način oddaljujejo od lastne resnice. V tem primeru mislim na lastne strasti, želje, ego. Mnogi pravijo, da znajo zaznati svoj notranji glas, a ko potem vidiš, kaj počnejo v življenju, veš, da jih ne vodi notranji glas – vodi jih ego, ki si je nadel masko notranjega jaza. Mogoče je prav zanje najtežje, da nekoč prepoznajo sebe.

Sama pravim, da smo čarobna paličica mi sami. Da ne potrebujemo ničesar drugega, če ne sebe. A težava nastane, ko želim osebi razložiti, kako deluje; kdo je. Kaj je v njej pristnega in kar ni. Kaj vodi njeno življenje. Človekova prva naloga v življenju je spoznati prav sebe. Od tu dalje lahko človek sploh spozna, kaj je njegovo poslanstvo.

Mnoge osebe, ki se obrnejo name, nosijo v sebi čudovit dar intuicije in istočasno globokega strahu, da bi jo pravilno uporabile. Ta strah oblikujejo njihova prepričanja, vzgoja, napačno razumevanje sebe. Mnoge znajo imenitno napovedati stvari, do katerih ne čutijo »čustvene povezave«, a se jim popolnoma zalomi, ko morajo jasno pogledati na predvideti del življenja (lahko tudi osebo), na katero so čustveno vezani. Na primer vejo, da bo na cesti do njihovega cilja velik zastoj, a ko želijo predvideti, kaj bo določena oseba prinesla v njihovo življenje, doživijo popoln notranji mrk.

Do pravilne uporabe svoje popolne čarobne paličice jih loči vse, kar v resnici niso. Vsa navlaka o sebi, ki jo imajo. Duhovno dozorelega človeka čakajo v tem smislu velike naloge. Spoznati sebe. Spoznati svoja prava čustva, svojo pravo naravo. Za to pa je potrebno pravo delo, ki zahteva čas, potrpežljivost, pa tudi žrtvovanje. Žrtvovanje vsega, kar ni našega in na kar smo preveč navezani.

Če želimo najti v sebi svojo čarobno paličico, moramo najti sebe. Če želimo najti sebi, moramo biti pripravljeni odpreti svoje oči, postati iskreni, pristni. Vse to zahteva od nas trud in delo (duhovna literatura tu ni dovolj, če je ne spravimo v prakso). Kritično distanco do vsega, kar nas ni vredno. Tudi del sebe, ki ne prepozna veličine, ko ji pride naproti.

Postanite aktivni. Prepoznajte prave vrednote v sebi. Ločite zrno od plevela in namenite pravemu zrnu svojo energijo. Plevel raste sam, brez vaše pomoči.

Vzemite čarobno paličico ali preprosteje povedano, vzemite življenje v svoje roke.

11 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Klanjam se veličini napisanega.
    Kar daješ, je neprecenljivo.
    HVALA

  2. Nina pravi:

    v enem blogu napišeš več kot drugi avtorji “duhovnih vsebin” v marsikateri CELI knjigi.
    Hvala iz SRCA <3

  3. Ninchy pravi:

    Lahko rečem samo eno besedo HVALA.
    Današnji blog odpre veliko oči, če so pripravljeni posamezniki.Za začetek leta čudoviti blog za spremembo.:)
    Hvala draga šepetalka angelov

  4. Vera pravi:

    Iskrenost, odprtos, pripravljenost , žrtvovanje.
    HVALA 🙂

  5. Tina pravi:

    hvala, hvala, hvala.

  6. Teja pravi:

    Hvala❤❤❤

  7. Luna pravi:

    Čarobna paličica smo mi. Čudovita misel, ki odpira luč.
    HVALA za še ne navdih v kopici navidhov.

  8. Pinka pravi:

    hvala, ker me zmeraj spominjaš kaj je res pomembno v življenju.
    HVALA!!!!!

  9. Zvezda pravi:

    Ostajam brez besed … nema … hvaležna … zvestna…

  10. Jana pravi:

    To pa je nekaj najboljšega kar sem prebrala v zadnjem času. spraviti v akcijo.

  11. Zvezda pravi:

    Sem prebrala ta blog v torek. Mi je pustil poseben “okus”. Sem imela nekaj časa in se vrnila nazaj po ta okus.
    Zelo globoko se me dotika. Je to tema? Se tako močno prepoznam v vsem?
    Hvala z dragulje, ki jih trosiš za nas.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.