Moj blog

31. avgust, 2018MEDITACIJA V VODI

Drage sestre in bratje, meditacija v vodi je posebna meditacija, kjer se človek ne poveže samo z Naravo, poveže se s svojim Izvorom. Spoznajte posebno moč tega naravnega elementa in razširite zavest svojega Bivanja.

Letošnji avgust sem izkoristila vsak dan za meditacijo v vodi. V njej sem odkrila posebno moč in posebno pomoč, ki je doslej še nisem našla v nobeni drugi tehniki. Gre za poseben občutek miru in umirjenosti, a najpomembneje, s pomočjo te meditacije sem povečalo svoje zaupanje v življenje in željo po njem. Prav zato bi želela to izkušnjo deliti z vami ter vas spodbuditi … da vsaj enkrat poskusite to čarobno vrsto iskanja notranjega miru.

Voda ustvarja življenje. Že dolgo je znano, da pripomore meditacija v vodi k duhovnem prebujenju, torej pri prehodu iz zavedanja sebe v svobodo. Po svetu izvajajo razne tečaje meditacije v vodi, kjer poročajo o njeni posebni moči. Vsekakor je največji učinek meditacije v vodi popolna sporščenost in globok mir.

Moč vode se skriva v tem, kakršna je; v svoji fluidnosti. Prav ta njena glavna lastnost, torej to, da nima oblike, nas nevsiljivo pripelje do stanja zavesti, ko se počutimo brezkompromisno povezani z Univerzumom in predani Bivanju. To, kar je običajno težko med meditacijo, ko recimo sedimo na blazni, postane v vodi nekaj naravnega, spontanega in mogočega.

V vodi lahko najdemo življenjski naboj, ki izhaja prav iz našega izvora – vode. Življenje se obnovi v vsaki celici posebej. Vsaka togotnost se stopi v radost do življenja. Življenje se nam preko vodnih valov nasmehne in nas napolni z otroškim zaupanjem. Po takšni meditaciji postane vse enostavneje: odločitve, odgovori, odnosi; vse postane bolj fluidno, vse steče v največji objem Življenja.

Meditacija v vodi je posebno doživetje lastnega bivanja. Zanjo si lahko izberete morje, reko ali potok. Pomembno je le, da voda ni premrzla. Meditacija v vodi je enaka vsem ostalim meditacijam; potrebna je umiritev, globoko dihanje in stanje popolne prisotnosti.

S pomočjo vode se ustvarja posebno energetsko polje, v katerem se manifestira moč, ki jo ima voda v sebi. Vsak premik vode, najsi bo to morje ali reka, sproža v človeku posebno stanje notranje tišine, predajanja in odprtosti, ki ga vsak izmed nas išče v zunanjem svetu.

Tiste, ki so že kdaj poizkusili tovrstno meditacijo, jih je najprej zajel občutek začudenja, kako hitro se lahko človek v vodi potopi v stanje sproščenosti in začuti posebno sprejetost, ki nam jo predaja voda. Posameznik odkrije v tem posebnem stanju edinstven občutek zaupanja, varnosti in svobode, ki mu odpirajo nove, nepričakovane dimenzije lastnega zavedanja. To je prečudovit način čustvene, fizične in duševne poživitve. Prepustite se moči vode in odkrijte moč v sebi.

7 komentarjev

  1. Vera pravi:

    Komaj čakam da poskusim to meditacijo!

  2. Pinka pravi:

    Evo, jaz to delam pod tušem ?
    Hvala, ker najdem tu zmeraj nekaj novega ❤

  3. Sara pravi:

    Krasno sporočilo in komaj čakam, da preizkusim to meditacijo. Je tudi jezero ok za kaj takega?
    Hvala ?

  4. Tina pravi:

    Meni se je zelo težko sprostiti v meditaciji. Bom poskusila.
    hvala ❤❤❤

  5. Miha pravi:

    Sem izvajal eno celo poletje to meditacijo v morju in je bila kot zdravilo na vse moje tendence k anksioznosti. Priporočam vsem!

  6. Teja pravi:

    Hvala za delitev te izkušnje☺.

  7. Zvezda pravi:

    Krasno sporočilo, hvala ?