Moj blog

10. avgust, 2018SONČNI MRK SRCA

Drage sestre in bratje, prihajajoči sončni mrk je nova priložnost, da se povežete s sabo in z vsem Stvarstvom ter začutite sebe in svoje srce. Ne spustite te priložnosti, ki se dolgo ne bo ponovila. Zberite pogum in se zazrite vase. Povežite se s svojo Lastno Dušo.

Jutri se bomo srečali z drugim sončnim mrkom v tem poletju, ki prinaša znova pomembno lekcijo za vse nas. A največjo težo želim dati v današnjem blogu pomenu, ki ga nosi ta sončni mrk za našo dušo, poslanstvo in dušno pot. Kajti vse, kar se dogaja na našem nebu, vpliva na našo dušo in na način, na katerega se bo najlažje izrazila in prerasla stanje zavesti, v katerem se nahaja. Šele nato pridejo na vrsto zunanje situacije, ki so samo izraz naših notranjih potreb in lekcij, ki smo se jih prišli naučit na Zemljo.

Ta posebni sončni mrk srca vpliva prav na vse, ne glede na stopničko zavesti in duhovnosti, na kateri se nahajamo. Tudi področja, ki se jih bo dotaknil za posameznike, bodo čisto edinstvena, a rdeča nit bo samo ena: čustva in emocije. In tu so bodo ločile izkušnje in izzivi, ki jih nosi ta sonči-srčni mrk, ločile se bodo glede na našo stopnjo zavesti. Že takoj na začetku moram narediti premiso, da čustva in emocije niso isto. Emocije ustvarjajo naše želje in ego, medtem ko čustva ustvarja naše srce in zavest o sebi – iz življenja v življenje. Torej globina čustev, ki smo jo sposobni v tem življenju doživeti, pogojujejo čustva in dejanja iz prejšnjih življenj.

Kot že dobro vemo, nam omogočita prava ljubezen in čistost čustev prepoznati našo pravo naravo. Medtem ko nas po drugi strani pri razumevanju sebe in svojega prostora v tem svetu, omejuje prav ego in vsa naša dejanja, ki jih naredimo preko ega in ki so prav tista, ki ustvarjajo občutek ločenosti od sebe in zunanjega sveta. Kajti samo, ko smo ločeni od sebe in se posledično počutimo osamljeni, se pričnemo identificirat z emocijami. Takrat ne vemo več, kdo v resnici smo in začnemo iskati svojo identiteto v nihajočih stanjih svoje zavesti. To pa nas vodi v kup situacij, ki nas še bolj oddaljujejo od sebe in svojih pravih potreb.

Duhovni ljudje, ki ne delujejo na podlagi emocij, so povezani s svojim pravim jazom in ustvarjajo lastno integriteto v povezavi s svojim srcem, s pomočjo čiste ljubezni in ne z lažno ljubeznijo, ki je vezana na zunanjost ter na površinskost. Imejte vedno dobro pred sabo to sliko.

Ta mrk je vezan na naša čustva in govori o moči, ki jo ima naše srce na naši duhovni poti. Nosi nam notranjo potrebo, da razvijemo svojo zvest o svojem srcu. Namesto, da se izgubljamo in nadaljujemo z dejanji ega, je sedaj popoln čas, da se povežemo z ljubeznijo in mirom, ki ga nosimo v srcu. Naša globoka narava je vedno v nas, ali to čutimo ali ne. Potencial tega mrka je ta, da prerastemo lekcijo navidezne navezanosti in potrebe po emocijah, s katerimi se identificiramo. Da se povežemo z dušo in ne z egom. Da vzpostavimo pravi notranji stik.

To je idealen čas, da razumemo in začutimo ljubezen, ki je čista, ki je večna. Kot ljubezen matere do otroka; prava ljubezen je brezpogojna. Da dojamemo, da je to naša edina narava, da smo to mi. Samo v našem srcu se lahko najdemo. Tam se lahko osvobodimo in se očistimo.

Vsi, ki se ne iščejo v ljubezni, se na žalost iščejo v željah. Ta dan bodo emocije zelo močne in nevarne. A tam ni prave narave duše. Gre za drugo lekcijo, ki ni napačna, samo ni čista in osvobajajoča kot prva. Ko ljubimo brezpogojno, nas ni ničesar strah, ničesar nočemo v zameno, ker ljubimo in je to del nas. Medtem pa, ko ljubimo preko ego, smo napolnjeni s strahom, da bomo kaj izgubili in potrebujemo nekaj nazaj; nekaj v zameno za našo navezanost. Bolečina izhaja prav iz pogojenosti naših emocij. V tem primeru ne govorimo več o pravi ljubezni. Pa vseeno gre tudi v tem primeru za pomembno življenjsko lekcijo, ki nas bo pripeljala višje na lestvici osebne rasti. In prav to nam nosi ta edinstveni mrk. Lekcijo za srce in možnost stopiti na višjo stopničko zavesti ter lastne duhovne poti.

To je popoln dan, da se v meditaciji povežemo s svojo pravo notranjo naravo – da se povežemo s sabo preko ljubezni. Bodite iskreni do sebe in odkrijte, kdaj delujete preko srca in kdaj preko emocij oz. vaših pričakovanjih. Premislite o vseh svojih osebnih odnosih. Pretehtajte, kaj pričakujete od odnosov in na tej točki boste razumeli, kdaj delujete preko srca in kdaj preko želja oz. ega. Komu v življenju ste resnično predani? Ali ste sploh komu predani?

To je odličen dan, da pričnemo trenirati svojo intuicijo, saj je okoli nas kup energij, ki nam bodo olajšale delo za hitrejši napredek. Kajti intuicija deluje preko srca. Začutimo predanost življenju in se na ta način povežimo z življenjem. To lahko storimo preko meditacije, joge, pranajame, manter … načinov je ogromno, a opravljati jih moramo s predanostjo.

Nehajmo bežati pred sabo in pred drugimi. To je odličen čas, da poiščemo notranji mir, kajti vsi tisti, ki tega nočejo, bodo ta mrk doživeli še bolj stresno, bojevito, s kupom izpadov in bolečine. Če si samo želimo, da se stvari izboljšajo in ne storimo ničesar, se ne bo spremenilo nič. Moramo se usesti in biti pripravljeni iti v boj z lastnimi frustracijami, jezo, žalostjo, nemočjo. Kajti ko je človek ujet v lastne frustracije, pomeni le eno – da je izgubil nadzor nad svojim umom in emocijami. Lahko iščemo opravičila zase, zakaj je prišlo do tega. A s tem ne rešimo ničesar. Nadzora in povezanosti ni več.

Ta sončni mrk predstavlja edinstven trenutek v našem življenju, ko se določene energije združijo na enem mestu in od nas je odvisno, kaj bomo od te priložnosti odnesli. A naj bo to na duhovnem smislu, da se lažje predamo sebi in naredimo korak višje k sebi. Ne zaupajte tistim, ki pravijo, da je to odličen čas za začeti nov projekt ali kaj novega navzven. Ne pozabite, da se vse, kar se nahaja v nas, nato manifestira zunaj nas. Najprej znotraj, potem navzven.

6 komentarjev

  1. Vera pravi:

    Hvala za neprecenljive napodke in vodstvo ?

  2. Vita pravi:

    Sončni mrk srca ❤

  3. Zvezda pravi:

    Čudovita navodila za dušo
    Iz srca hvala

  4. Deva pravi:

    HVALA ❤

  5. Gaja pravi:

    Hvala za ta globok navdih. Danes se mi zdi, da so se vsi spravili name in da hočejo nekaj od mene. To mi povzroča notranjo napetost in nemir ali bom zmogla prav reagirat. Hvala tebi za to srčno vodstvo. Iz srca hvala.

  6. Hana pravi:

    Pravi mrk srca. Izredno težek dan. Upam, da sem se kaj naučila iz tega.
    Hvala ker svetiš in daješ luč.