Moj blog

7. avgust, 2018INTUICIJA ZA VSE

Drage sestre in bratje, intuicija je orodje za vse. Ni inštrument izbranih, temveč je čut, ki ga imate vsi, a ga pričnete od majhnega zapirati. Intuicija začne krneti z dvomi, prepričanji in samopomembnostjo. Kdor želi zares uporabljati intuicijo, se mora najprej odklopiti od sebe in svojega ega.

O intuiciji sem pisala že veliko v prejšnjih letih, pa še vedno jo čutim kot temo, o kateri nisem izrekla vsega. Zase lahko rečem, da ima v mojem življenju intuicija edinstven pomen in da sem največje napake v svojem življenju naredila, ko ji nisem zaupala oz. ko sem dvomila vanjo. Po drugi strani so bile najboljše odločitve, ki sem jih v življenju sprejela, vedno intuitivne, nenavadne, na prvi pogled nore. Kajti vodstvo, ki ga prejmeš preko kanala intuicije, je nezmotljivo, v kolikor obstaja zavest o višjem dobrem in o večnosti življenja.

Opažam, da so zares mnogi med nami (prav v naši deželi) obdarjeni z močno intuicijo in sposobnostmi, ki jim ni para. Istočasno tudi spoznavam, da so edino, kar jih omejuje pri popolni uporabi njihovih darov, oni sami.

Vsak izmed nas ima dar intuicije, ki pa je razvit glede na življenjske danosti in uporabljen glede na okoliščine, v katerih posameznik biva. Če živite v okolju in družini, ki zavrača vse mistično in magično, boste začeli svoj dar tlačiti in boste vedno manj verjeli vanj, predvsem pa vase. To so po navadi zelo občutljive osebe, ki iščejo svoj prostor in svoje mesto na najbolj napačnih krajih z najbolj napačnimi ljudmi. V tem primeru je odvisno od notranje moči in tudi zunanje pomoči, da se lahko posameznik osvobodi svojih namišljenih okov ter da zaživi svoje pravo življenje.

Če pa bivate v svetu, ki sloni na vsem, kar je magično, boste svojo intuicijo veliko več uporabljali in se ji zaupali. Ti posamezniki so bolj odprti k iskanju sebe in svoje poti ter imajo več možnosti, da se nekoč zares najdejo. Pa vendar v obeh primerih obstaja ena skupna blokada: strah in stres.

Mnogi me sprašujejo, zakaj jih intuicija enkrat pelje v pravo smer, spet drugič v napačno. Odgovor je zelo preprost; samo ko je človek popolnoma sproščen in v miru s sabo, se lahko zaupa notranjemu vodstvu in prejme jasne navdihe. Čim je prisotna kakršna koli napetost, se intuitivni tok pretrga. Prav zato se večini zdi, da imajo čiste intuitivne navdihe pri stvareh, ki so malo pomembne. To pa zato, ker imajo do njih pravi pristop: ni posebnih čustev, ni posebnih strahov, ni posebnih blokad.

Prvi nasvet, ki ga dam vsakemu, ki želi izboljšati svojo intuicijo, je ta, da jo prične čim več uporabljati. In to za stvari, ki so mu malo pomembne. Sama – kljub temu, da intuicijo uporabljam ves čas – jo dnevno pilim s tem, da ko se vračam domov, »ugibam« če bom srečala koga pri vhodnih vratih. Takšne drobne igrice učijo o notranjem stanju, ki je potrebno, da intuicija dobro deluje. Bolj kot boste sproščeni in neobremenjeni, bolj bodo vaši uvidi natančni. Bolj kot boste napeti in z mislimi povsod, le pri sebi ne, bolj bodo varljivi. Več kot se boste preizkušali, več boste razumeli o sebi.

Kajti za to pravzaprav tudi gre; uporaba intuicije je vezana na poznavanje in odkrivanje sebe. Prav vsi, ko ste bili majni, ste točno poznali izkušnje, ki ste jih prišli izkusiti na ta svet. Vedeli ste, kdo ste. Čutili ste vse brez blokad, vzgoje, prepričanj, strahov. Bili ste že vi, povezani ste bili s sabo. Delovali ste intuitivno.

Kar nas loči do popolnega razumevanja in uporabe intuicije je prav poznavanje sebe. Vsi strahovi, prepričanja, vzorci, … so kot zastor med nami in informacijami, ki so nam preko intuicije na dosegu rok. Prav zaradi tega razloga spodbujam posameznike, da se soočajo s sabo, s svojo pravo naravo, da se spoznavajo in začenjajo čutiti. Kajti večina ljudi ne ve niti, kje v telesu čuti napetost, kaj šele kaj drugega.

Zato se ne iščite zunaj sebe. Iščite se znotraj sebe, v samoti in v želji, da odkrijete najbolj sveto stvar na tem svetu: vašo Dušo.

10 komentarjev

  1. Vesna pravi:

    Vse, kar je napisano v tem blogu je res. Intuicija je čut, kateri z leti okrni. Lahko zato ker ne verjamemo vanj – osebno mislim, da zato ker ne verjamemo vase.
    Za to, da pravilno deluje so pa nujne neke predpostavke o katerih pišeš v tem blogu – a tudi v ostalih. Potreben je notranji mir in zbranost, da se razloči vsak šum, kateri ni del intuicije.
    Odlično napisano kot zmeraj. Hvala, ker tvoje znanje deliš in širiš. Delimo dobro še naprej ?

  2. Deva pravi:

    Hvala saj si mi odgovorila na vprašanje ki me dolgo muči. Zakaj včasih “zadanem” z odgovorom in drugič se zmotim.
    Res hvala za uporabne bloge, ki jih pišeš.

  3. Mihaela pravi:

    Vem, da ss vsi odgovori nahajajo v meni. Dopuščam Vesolju, da jih ozavestim brez blokad ❤

  4. Sara pravi:

    Hvala za vse ❤❤❤

  5. Sever pravi:

    Hvala za dragocene napotke.

  6. Vera pravi:

    Kako lepo je najti potrditev da je dosti odvisno od notranjega miru in počutja. Včasih se mi meša, ker nekaj čutim in potem je samo strah.
    Hvala za vse, kar dajaš in oddajaš.

  7. Vita pravi:

    Tudi jaz mislim, da je intuicija orodje katerega lahko vsak uporabi. Če samo ozvesti to skrito moč v sebi.

  8. marko pravi:

    HVALA,
    … rekli so in govorijo da s časom postanejo stvari trše…. a… ma imajo prav ,…

    … ko takole razmišljam ..že napisati nekaj.. začnemo z “mislim,.. morda, saj bo…” ,
    ali je preprost bivanja postala že igra brez meja …. naš smisel pa skrit v knjig z naslovom … uspeti .

    hvala

  9. Anita pravi:

    Intuicija se nahaja onkraj misli. Misli so orodje s katerim upravljamo sebe znotraj casa in prostora, se sprehodimo v preteklost in prihodnost.. Intuitivno pa se brez misli dotaknes necesa mislim nelogicnega, brezkrajnega brezcasja.

  10. Damijan pravi:

    Dober večer, danes sem si dopisoval po sms-u in hotel napisati prijateljici naj uporabi intuicijo. Pa prižgem računalnik in vala odgovor na dlani hihi. Marko pa mi je dal idejo da ti priporočam izdajo knjige. Srečno in Hvala