Moj blog

17. julij, 2018ANGELSKA POTOVANJA

Drage sestre in bratje, angelska potovanja so vsa potovanja, ki vam širijo zavest o sebi in o svetu. So vse izkušnje, ki vas poglabljajo in bogatijo. So dogodki, ki rišejo vaš obraz. Lahko potujete navzven ali navznoter, važno je, da to počnete s Srcem.

Čas poletja, čas počitnic in potovanj. Vsako potovanje je v človekovem življenju vedno dobrodošlo, saj odpira nove poglede v svet, v druge in vase. Pri večini mojih delavnic govorim o pomenu potovanja, gibanja, spremembe. Pa čeprav gre samo za odkrivanje bližnjega mesta, gre za gibanje in rast zavesti. Nič ni bolj omejujočega, kot ostati vse življenje v istem kraju brez želje po odkrivanju sveta. Ali huje, nič ni slabšega, kot ostati zaprt med štirimi stenami, ker se tako pač danes živi.

Moj dedek je moral kot italijanski vojak v daljno Afriko in je bil edina oseba, ki sem jo do sedaj spoznala, ki je nosil v sebi njene razsežnosti in globine doživete žalosti. Tista izkušnja ga je oblikovala, spremenila in obogatila. Takšna so prava Angelska potovanja. Morajo se te dotakniti, obogatiti in morajo te poglobiti. Drugače so samo izgubljene priložnosti. Sedaj prevladujejo med nami posamezniki, ki potujejo vedno v iste kraje in ob istem času, a v tem primeru sta strah in udobje močnejši kot želja po osebni rasti.

Podobno primerjavo najdete v današnjem informacijskem spletnem svetu, ki nam odpira izjemen vir informacij, a hkrati nas usmerja v zgubljanje časa in v osredotočanju na nepomembne stvari. Mladi imajo danes lahek dostop do informacij in znanj, a vejo in znajo manj kot predhodne generacije. Možnosti za potovanja so široke, a potujemo manj in brez prave zavesti o potovanju v primerjavi s prejšnjimi desetletji.

Ko sem bila še najstnica, so me zelo privlačili kristali. Za to, da sem jih lahko videla in si kakšnega kupila, sem se odpravila do 200 km stran od mojega doma, kar se mi niti najmanj ni zdelo ne daleč, ne težko. Danes se je težko že zapeljati s svojim avtom ali avtobusom do bližnjega kraja. Premislite dobro, kako vpliva družba na vas (in ne vaša starost) in kako ste gledali na potovanja leta nazaj.

Pred kratkim sem imela možnost spoznati osebo, ki je prišla k nam od daleč in ki ni mogla doživeti svoje izkušnje popotovanja, ker je bila z glavo »drugje«. Tudi ko sem ji predstavljala lepote naše dežele in kulinarike, je bila ukleščena v svojem malem svetu, v svojih željah in predstavah, ki jih je nosila s sabo. Dobro veste, v kako lepi deželi živimo in koliko posebnosti lahko še tako neizkušen popotnik najde v naših krajih. Ta oseba me je nekako spomnila na veliko duhovnih popotnikov, ki se odpravijo na čudovita dušna popotovanja, a domov prinesejo le skromne spomine in nekaj informacij.

To pa zato, ker namesto, da se popolnoma odprejo dani izkušnji, nosijo s sabo kovček preteklih predstav, preko katerih gledajo na življenje in na vse, kar živijo in doživljajo. Takšni posamezniki niso nikoli »pri stvari« in vse, kar doživijo, »filtrirajo« preko sebe. S takšnim pristopom je osebna rast blokirana. Ne znajo se pravilno odzvati klicu, ki so ga nekje slišali. Pozabijo, zakaj so se v resnici lotili te poti.

Druga nevarnost je v tem, da želijo poskusiti vse mogoče duhovne in zdravilne metode; od čiščenja celic do prano terapije, brez prave vizije o tem, kaj lahko doživijo in kaj lahko od zdravljenja odnesejo. Nekako gredo na svojo pot nepripravljeni, kot moj obiskovalec. V solatnem baru si vzame vse solate z vsemi prelivi. Solata postane neužitna. In izkušnja gre mimo.

Na vsako potovanje – najsi bodi navzven ali navznoter – se je treba pripraviti, v glavi in v srcu. Samo ob prisotnosti notranjega miru lahko doživimo prava potovanja, lahko rastemo in širimo svojo zavest. Za kaj takega pa je potrebna le prava in nepreklicna odločitev.

Premislite, zakaj ste se podali na svojo duhovno pot. Zato, ker v zunanjem svetu niste našli odgovora na svoja vprašanja. Ker ste si začeli postavljati drugačna in nenavadna vprašanja. A nato ste v ta duhovni svet, ki vas povzdiguje od suhega materialnega sveta, prinesli prtljago svojih materialnih izkušenj, ki nimajo stične točke z duhovnostjo.

Na vsako potovanje, ki ga boste sedaj pričeli, zunaj ali znotraj vas, se mirno pripravite. Sprejmite dejstvo, da so vaše navade, prepričanja in verovanja, minljivi. In da vam pravo potovanje lahko spremeni vaš svet … vašo zavest o sebi. Ni treba iti daleč. Samo toliko, da lahko nase pogledate z druge perspektive. Mogoče z Angelske, če vam je tako všeč.

6 komentarjev

  1. Vera pravi:

    Jas tudi mislim da so potovanja del širjenja znanj in zavesti. Po vsakem potovanju čutim da sem postala drugačna. Izkušnje bogatijo
    Hvala ?

  2. Sara pravi:

    Meni je potovati najlepše.
    Si pa napisala lepo in res vse o tem, kakk se danes potuje. Problem je v glavah ljudi …

  3. Pinka pravi:

    Zame so angelska potovanja vse meditacije, katere imam z angelčki ❤

  4. Miha pravi:

    Življenje je potovanje … angelsko potovanje naredijo odločitve ❤

  5. Gaja pravi:

    Vsaka duša je pripotovala od daleč na ta svet in zdaj je vse odvisno od nas. Bo potovanje pripeljalo do cilja? Bo sploh imelo nek cilj?
    Hvala za ta blog ❤

  6. Anita pravi:

    Ce govorimo o potovanju kot o potovanju med kraji, sem videla, kako cudovito sva se imela s partnerjem, pohajkovala sva od kraja do kraja,najela smesen avto, raziskala lepote kraja, se druzila z domacini in spoznala njihove kulture. Povedala sva o tem drugim, sli so, a prisli nazaj razocarani, ces da so videli le revscino, dneve pa bolj kot ne preziveli v bazenu ob hotelu. Kako neki niso nasli tam, to kar midva, sem se sprasevala. In tako tece tudi njihovo zivljenje. Ce govorimo o potovanju navznoter, lahko tovrstni ljudje najdejo le povrsne vsakdanje skrbi o denarju in povrsni slavi. Pa tako veliko je v nas, celo vesolje in vec.. Kako bomo potovali, je odvisno od nas samih. Lahko zivimo ves cas na povrsju ali pa zajamemo zrak in se potopimo v globine nasega jaza. Le vdihniti je treba in si upati. Cakajo nas cudovite pustolovscine.