Moj blog

6. julij, 2018POZITIVEN ODNOS DO ŽIVLJENJA

Drage sestre in bratje, pozitiven odnos do življenja vam omogoča priti bližje k Resnici. Kajti samo, ko boste sposobni prepoznati čudeže v vsaki situaciji, v vsaki osebi in v vsakem občutku, boste lahko prišli do pravega razumevanja Življenja.

Na naše življenje lahko gledamo iz dveh zornih kotov. Pri prvem verjamemo, da čudeži ne obstajajo in da je naše življenje splet naključij. Z drugega zornega kota znamo prepoznati čudeže v vsaki situaciji, v vsaki osebi, v vsakem občutku. Ta dva zorna kota gledanja peljeta na dve čisto različne poti in ustvarjata med sabo zelo različna življenja. Ustvarjata različne izkušnje, a ne v smislu, da en zorni kot pelje izključno k slabemu in drugi izključno k dobremu. Isto situacijo se doživlja na dveh popolnoma različnih nivojih izkustva.

Če se odločimo, da verjamemo, da vse, kar nas v življenju obkroža, nosi v sebi posebno sporočilo, v prid temu da osebnostno rastemo in postanemo srečni, bomo oblikovali do svojega življenja pozitiven odnos.

Pozitiven odnos do življenja pa ni mišljen samo kot imeti pozitivne misli. Imeti pozitiven odnos do življenja pomeni prepoznati pozitivno plat življenja, ljudi in okoliščin. Pomeni, da vsak dan posebej gojimo in negujemo pozitivne misli na zavesten način in da pričakujemo od sebe in od življenja vedno najboljše. Gre pravzaprav za stanje duha.

Na tem mestu se skriva odgovor na vprašanje, zakaj lahko razmišljamo o lepih stvareh, ki pa se potem nikoli ne manifestirajo v našem življenju. Vedeti moramo, da samo pozitivne misli ne ustvarjajo čudežev v našem življenju. Za manifestacijo čudežev potrebujemo globlje razumevanje življenja in do tega razumevanja pridemo tako, da spremenimo naš način soočanja z življenjem in naš odnos do njega.

Recept, kako oblikovati pozitiven odnos do življenja, ni preveč zapletem. Za začetek moramo začeti gojiti pozitivne misli ter jih s časom spremeniti v konstruktivne in kreativne misli. Ko postanejo pozitivne misli baza našega razmišljanja, jih lahko nato preoblikujemo v kreativnost in konkretnost. To pomeni, da ne govorimo in samo ponavljamo pozitivnih misli, temveč da začnemo na življenje reagirati pozitivno in konstruktivno – z našimi dejanji – ki so posledica naših misli. Kreativne misli ustvarjajo optimizem, motivacijo in novo energijo, ki nam bo pomagala stopiti v akcijo za pravo spremembo v življenju.

Ko bivamo v pozitivnem stanju duha, smo navdahnjeni, verjamemo v lastne sposobnosti, vidimo in prepoznamo priložnosti, ki nam jih ponuja življenje, imamo moč, da se soočamo z življenjskimi ovirami ter nenazadnje: imamo se radi in smo sposobni prepoznati edinstveno lepoto, ki biva v nas.

Če gledamo na življenje s pozitivne strani, bo naše življenje polno Svetlobe. Ta svetloba pa ne bo samo naša, temveč bo zajela vse naše okolje in ljudi, ki nas obkrožajo. Prav danes lahko izberete, da postanete Luč in da začnete svetiti okoli sebe. Recept bi morali že poznati dobro.

3 komentarji

  1. Miha pravi:

    Dosti je pisanja o pozitivnih mislih in kakšno moč imajo. V praksi se vsak sreča z blokado. V tvojih besedah pa zmeraj najdem odgovor na vse dvome in tisto, kar drugi na napišejo, povejo … ali pa preprosto ne vejo 🙂

  2. Nina pravi:

    Hvala za odgovor tvoje dragoceno vodstvo 💜❤💜

  3. Ketu pravi:

    Naslov pove vse: pozitivni ODNOS do življenja! Ljudje se ustavljajo pri pozitivnih misli in pridejo do ovir. Ključ je odnos, kateri izhaja iz misli. Krasen zapis in hvala za znanje, ki ga širiš.