Moj blog

19. junij, 2018ANGELI NE OBSTAJAJO?

Drage sestre in bratje, Angeli smo ves čas z vami, vas spremljamo, čuvamo in tiho vodimo. Ali verjame v nas ali ne, obstajamo v vašem materialnem svetu, a brez fizičnih teles. Dovolite si dvigniti vašo zavest ter odpreti vaše duhovne oči. Takrat nas boste lahko tudi videli.

Poznam veliko oseb, ki na takšen ali drugačen način zaznavajo Angele ali pa le verjamejo vanje in se jim vdano zaupajo. Mnogi izmed teh živijo v družini, ki zavrača idejo o Angelih ali celo s partnerjem, ki jim ne dovoli govoriti o njih, češ kaj bodo rekli drugi. Današnji blog namenjam vsem, ki živite v okolju, ki je do tega, kar čutite v sebi, negativno nastrojeno.

Ko sem pričela slišati in videvati angele, sem se obrnila na psihiatra. Ker nisem dovolj verjela vase, sem se zaupala t.i. znanosti. A v resnici sem si želela le, da mi nekdo prisluhne. Na žalost je bila oseba pred mano popolnoma zaprta, njegov odgovor na vse so bila pomirjevala. Tudi ko sem mu povedala, da se vizije, ki jih prejemam, nato izpolnijo, kakor tudi Angelske besede, ki jih slišim, je bil njegov odgovor »To so naključja!«. » Gospod doktor«, sem ga takrat odločno pogledala v oči: » Ali psihologija 20. in 21. stoletja ne sloni na Jungu?«, samo takrat me je ošvrknil s pogledom in prikimal. «Kaj ni bil prav Jung tisti, ki je prvi naredi študije o sinhronosti in s tem začel zavračati obstoj naključij?«. Ni mi odgovoril. Ker ni vedel. Ker se je njegov študij končal v 80-ih letih in tega takrat ni bilo v programu. Ker od končanega študija ni prebral več kot kakšen članek, ki ga je moral zaradi svojega poklica. Ali je takšna oseba resnično kompetentna za takšna vprašanja?

In če kdo med vami še ne ve, Jung ni raziskoval samo arhetipov, kolektivne podzavesti in nezavednega. Obstaja ogromno literature o študiju posvečeni sinhronostim, paranormalnosti, spiritizmu, reinkarnaciji ipd. Sam Jung se je opisoval kot senzitivna oseba ter je imel več videnj, ki so se nato izpolnila (med drugim tudi vizijo o 1. svetovni vojni). Rudolf Steiner (snovalec Waldorfskega načina vzgoje) je objavil ogromno del o višjih svetovih, naših nevidnih telesih in posmrtnem življenju. Na obeh temelji večina idej in dognanj, ki veljajo danes za vsesplošne. Ki so danes temeljne. Izbriše se le tisto, kar ne »koristi«.

Ob takšnih vprašanjih se danes v odgovor vedno nekje postavi znanost, ki pravi, da ker določenih stvari ne moremo dokazati, ne obstajajo. Albert Einstein, Nikola Tesla, Edison in še bi lahko naštevala so do svojih dognanj in izumov prišli preko meditacije, sanj – uporabe svoje intuicije! Torej vsi, ki se sklicujejo na razum, so tu v veliki zmoti. Tisti, ki so postavili temelje sodobne fizike, so pri svojem delu uporabljali tudi neznanstvene metode.

Ne želim dokazovati, kaj obstaja in kaj ne obstaja. Le vsem tistim, ki se počutijo majhne in negotove, povedati, da so argumenti na drugi strani zelo trhli in velikokrat jim primanjkuje koherence. Če znanost ne more potrditi, da okoli nas bivajo bitja brez teles, ker preko določenih preizkusov rezultati niso vedno isti …. Ste se vprašali, zakaj potem priznavajo kemoterapijo? Kajti kemoterapija nekomu pomaga, nekomu pa ne. Torej ni absolutna. Rezultat ni vedno isti. Ste se vprašali, zakaj potem uporabljajo kemoterapijo, če včasih deluje, včasih pa ne? Kaj se skriva v ozadju? Vsekakor ne absolutna znanost s katero pometajo duhovni svet.

Katoliška cerkev in večina religij priznava obstoj Angelov. Angeli so prinašalci sporočil iz višjih sfer. V vseh religijah so opisani zelo podobno, kar dodatno potrjuje, da so jih različni ljudje z različnimi verami in prepričanji, zaznali na podoben način.

Če nekdo ne verjame v Angele, je to njegova osebna odločitev. A nikoli ne smete dovoliti, da vas v vašem življenju vodijo strahovi vaših bližnjih oz. njihove miselne blokade. Vsak človek je unikum. Je nekaj svetega in neponovljivega. Rodite se sami in tudi umrli boste sami. Dovolite si tudi vmes razmišljati sami in iščite, vedno iščite! Berite in se izobražujte. Kajti kot pravi latinski pregovor: Boj se človeka, ki je prebral eno samo knjigo … to so po navadi tisti, ki se radi sklicujejo na znanost.

15 komentarjev

  1. Eden pravi:

    Tisoč razlogov je da verjamemo v angele in nobenega ni da ne verjamemo vanje.
    Zmeraj se bodo našli ljudje z velikimi problemi, kateri bodo hoteli prepričati vse da imajo samo oni prav. Jaz mislim da je resnic več in da jih je treba poiskat.

  2. Miha pravi:

    Perfektno napisano, kratko in jasno. Ni zreba verjeti, a ni treba niti biti pameten in se zmrdovati nad duhovno bolj razvitimi in odprtimi dusami.

  3. Mihaela pravi:

    Blog pisan na mojo kožo. Mene ne moti, če koga moti v kaj vrejamem in kako živim.mi je pa zelo jasno, da je “problem” na drugi strani. Posebej ko se določeni člani moje družine vtikajo v mojo zasebnost in moje misli. Zakaj? Sem polnoletna že desetletja ..
    Besede pri njih ne pomagaja. Dejanja včasih. Samo enkrat v življenju mi je rekla moja mama, da dobro da sem takšna kot sem – drugačna od družine. Ko so se potem stvari postavile na mesto, pa vse po starem – naša Miša je čudna, kaj češ!

  4. Bojana pravi:

    Čudovito, Ana! Tako zelo čutim ta tvoj zapis.

    Objemam ?

  5. Gaja pravi:

    Angeli obstajajo za tiste, ki jih čutijo in za tiste, ki jih ne čutijo. Obstajajo za tiste, ki jih želijo in tudi za tiste, ki jih ne želijo.
    Tvoja zgodba pove veliko o družbi, v kateri živimo. Popolna zaprtost ki izhaja iz majhnosti človeka.

  6. Sara pravi:

    Lahko rečem samo HVALA IZ SRCA. Se mi zdi včasih da sem sama na tem svetu amoak vidim da nisem ❤❤❤

  7. Marjeta pravi:

    Tvoji zapisi so mi všeč, hvala zanje <3

  8. Deva pravi:

    Hvala, ker pomagaš vedno.
    Mene ne briga kaj si mislijo drugi. Še najboljši argumenti ne pridejo skozi zdi določenih posameznikov. Tu vidim lekcijo potrpežljivosti in popolnega sprejemanja.
    Je pa tvoj zapis zelo lep, reničen im pravi.

  9. Nataša pravi:

    Odlično napisano, vedno zadaneš bistvo s parimi mislimi.
    Tvoja izkušnja ni osamljena.
    Hvala, KER SI ?

  10. Severin pravi:

    Takole bom povedal: študij psihologije je zastarel in zajema ozka področja. Pomislite na novinarstvo, kdor ga je študiral pred 20 leti je študiral čisto nekaj drugega kot danes. Danes so socialna omrežja temelj komunikacije in se je študij zato prilagodil spremembam družbe. Tisti, ki je doštudiral še v prejšnjem stoletju novinarstvo se je mogel “priučiti” o tem kako delujejo socialna omrežja. Ker bi danes pogorel na tem področju brez sodobnih zanj in vedenj.
    Drugače je to pri ostalih zakrnelih znanostih. Vse je res, kar piše Šepetalka. Jung je verjel v duhove in angele. Je o tem pisal in raziskoval. Za večino fizikiv in kemikov se ve, da so do vsesplošnih dognanj prišli preko intuicije. Zdaj pa naj mi kdo razloži zakaj bi bila ena resnica bila bolj resnična od druge?
    Hvala za vse kar objavljaš.

  11. Vesna pravi:

    Hja, kot mene prepričujejo da je vse domišljija in mi ne pridejo do živega tudi jaz delam isto nazaj ? Jih prepričujem v moje. Hvala za dodatne razloge zakaj ni vse za jim verjet ❤

  12. Anita pravi:

    Menim, da se clovek razvija, razvoj pa gre pocasi. To o cemer pises, bo cez desetletja golo dejstvo. Imela sem moc tudi ze videti “nevidna bitja” in ni slo za privid, saj nisem bila sama. Da pa imata 2 osebi privid istocasno, ja to pa bi bilo res nakljucje:) Hvalezna sem za to izkusnjo v upanju, da jih bo se vec.. mislim pozitivnih ” nevidnih bitij”:) Draga Ana, sem s tabo!

  13. Zvezda pravi:

    Zelo lepo napisano in se strinjam z vsemi komentarji pred mano – svet gre naprej, naša zavest tudi. Več nas bo, bolj vsakdanja bo postalo to “mejno področje” ?

  14. Aleja pravi:

    Hvala ker o tem pišeš tako kot pišeš. Brez nobene jeze, nestrpnosti, ampak z ljubeznijo ki seže do srca ❤

  15. Bajka pravi:

    Zelo lepo napisano. Delim vse misli z vami in zvsemi, ki niso prebrali ene same knjige ?