Moj blog

30. marec, 2018VAMPIRKA, ČARIVNICA ALI LUNINA ŽENSKA

Drage sestre, lahko ste Vampirka, Čarovnica ali Lunina ženska. Lahko ste po malem vse, a opisane skupine so le faze različnih žensk, ki iščejo Ljubezen in Srečo. So le faze ženskih spoznanj …

V svojem zadnjem blogu sem pisala o karmičnih vezeh oz. o tem, kar niso karmične vezi in prejela veliko vprašanj, dvomov, zmedenosti bralk, ki so se deloma prepoznale v opisu, a niso razumele, kako spremeniti svoje življenje in njihovo vlogo v njem, da bi se temu izognile. A zdi se mi, da je prvi korak, ki ga morajo narediti, spoznati sebe. Zato danes ta izzivalen naslov Vampirka, Čarovnica ali Lunina ženska, da pri sebi premislimo, kako delujemo v zunanjem svetu, kaj s tem preklicujemo k sebi in kam nas to vodi.

Ženske nosimo v sebi edinstveno moč kreacije, ki nam daje neznansko moč v življenju, da se lahko soočamo še s tako veliko bolečino … in zdržimo. V tem oziru se noben moški ne more primerjati z žensko, kot tudi ženske ne z njimi. Smo edinstvene, v nas se skriva seme prihodnosti, čarovnije stvarstva, magičnost prenavljanja in vztrajanja. A kako to moč uporabljamo v življenju?

So ženske, ki svojo ženstvenost zlorabljajo, da z njo kontrolirajo in vodijo moške. Svoje telo in čare uporabljajo kot orodje, da črpajo energijo moškim. Niti malo ne razumejo svoje ženske narave. Z njo sploh nimajo pravega kontakta. Zato jim pravim Vampirke. Nikakor ne mislim, da so tovrstne ženske ne zlobne ne slabe, le ne uspejo razumeti, da načrpana moč hitro izgine in ker ne znajo uporabljati Modrosti svojega telesa, ostajajo večno žejne. Stalno iščejo moškega, ki bi odžejal to njihovo potrebo po Ljubezni, a na takšen način, da jim moški tega ne more dati, pa čeprav bi si to lahko celo želel. To so ženske, ki v sebi ne prepoznajo ženskih energij, ki jih v življenju vodijo popolnoma moške energije in verjamejo, da si morajo moškega poiskati same. Na njihovo pot se jim nato pojavljajo le moški z močno žensko energijo, torej moški, ki jih ne bodo mogli nikoli zadovoljiti in moški, ki jih bodo prevarali ali na koncu izigrali, pa čeprav bo ona vedno tista, ki vodi igro. Moški, ki jih te ženske pritegujejo v življenje, ninajo v sebi dovolj moških energij in zato v pomembnih situacijah delujejo kot ženske, nestabilno. V tem opisu ne želim podčrtati, kaj je prav in kar narobe, le poudariti, v kakšne zveze nas vodi življenje, če ne vemo, kdo smo.

V drugi skupini najdemo Čarovnice. Za razliko od Vampirk, iščejo moč v sebi, v svojih znanjih in intuiciji. Ne izrabljajo svojih čarov, velikokrat so v življenju same. Znajo biti samozadostne in se zbližati z moškim, ko se same za to odločijo. Njihova nesreča sloni v tem, da s svojo samozadostnostjo in močjo, s katero upravljajo svoje življenje, prav tako vlečejo v življenje sebi neprimerne moške. Pa čeprav bolj modre in bolj globoke od Vampirk, ne živijo svoje ženskosti v polnosti. Vampirke so tiste posameznice, ki želijo izstopati in ki stalno objavljajo svoje fotografije v medmrežjih. Čarovnice tega ne počnejo, veliko bolj jih zanima življenje, zdravljenje, Angeli, astrologija … in verjetno so prav vsa ta zanimanja -njihov zaposleni um! – krivi, da ne zmorejo občutiti in živeti svojo ženskost. Pri Čarovnicah je um tisti, ki jih loči od svojega srca. To so ženske, ki do potankosti poznajo Zakon privlačnosti, a ostajajo vedno praznih rok ali pa v najboljšem primeru nezadovoljne s tem, kar imajo.

Svojo moč misli uporabljajo, da začarajo žabca v svojega princa, sebe slepijo s svojimi mislimi in prepričanji. Sebe prepričajo, da je začaran žabec njihov princ. Svojo moč uporabljajo za kreacijo svojih iluzij, namesto, da bi si ustvarjale srečo, si prevečkrat ustvarjajo razočaranja.

V zadnji skupini se nahajajo Lunine ženske. To so ženske, ki so sprejele svojo naravo, ki so dojele svoj svet, pa čeprav tako spremenljiv in cikličen. Ženske energije so po svoji naravi pasivne, spremenljive, sprejemajoče. Takšne ženske ne iščejo moških. Moški s pravimi in uravnoteženimi moškimi energijami bo poiskal takšno žensko. Ne razumite me narobe, ne promoviram nobenega ne-delovanja. Opisujem naravo ženske, ki je podobna naravi vode: se spreminja, prilagaja, sprejema … a ne njej v škodo! Kjer ni prostora zanjo, izgine. Ko se razmere spremenijo, spremeni svojo obliko. V tem se skriva prava ženska moč. To je oseba, ki podobno kot Trnuljčica, čaka, da jo bo njen princ, zbudil. A to ne pomeni, da spi za življenje, spi za izkušnje z nepravimi moškimi. Svoje ženskosti ne zlorablja, a jo uporablja le ta enega, pravega. In če pravega ni, spi. In ko ga čaka, se uči kot Čarovnica in uživa v svojem telesu kot Vampirka.

V prejšnjem blogu sem opisovala, kako smo mi sami tisti, ki si ustvarjamo karmo in da niso vedno drugi tisti, ki utvarjajo z nami karmične vezi. Ženske kot so Vampirke ali Čarovnice same vlečejo v svoje življenje težke izkušnje, odnose in vezi. S svojim načinom delovanja in nerazumevanje tega, kar so prišle resnično doživeti na ta svet. V prvi vrsti izkušnjo lastnega spola. Šele nato bo prišlo vse ostalo.

Če želite izboljšati svoj kontakt s svojimi ženskimi energijami, ostajajte ob vodi. Poleti meditirajte do pasu v vodi z mantro »vam« ter razčistite v glavi odnose in vzorce, ki ste jih imeli ali jih imate z moškimi v vaši družini. To so zelo preprosti, a učinkoviti načini, da prebudite v sebi vaše lastne ženske energije, ki vam bodo pomagale razumeti odnose (in lekcije!), ki jih imate v življenju.

Ob zaključku te preproste predstavitve, za katero poudarjam, da ni absolutna, a služi k razumevanju, kaj ženski del počne v odnosu, da postane karmičen, želim vsem vesele in mirne velikonočne praznike.

11 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Genijalno napisano, pa sem moški in se ne bi mogel bolj strinjati …vesele praznike tudi tebi in tvoji družini.

  2. Hana pravi:

    Prepoznam se v opisu čarovnice: čaram si sama iluzije o moških. Iz žabcev delam prince in potem se čudim če sem razočarana nad odnosom. Hvala za ta presenetljiv zapis.

  3. Nikita pravi:

    Sem brez besed. Dejansko je vse res, kar piše … kako?

  4. Pinka pravi:

    Zelo me je presenetil ta blog in mi je tudi všeč. Zdi se mi, da razumem, kaj si napisala in hotel povedati. Treba se je spoznati in prepoznati vzorce po katerih živimo.

  5. Mihaela pravi:

    Dosti žensk se pritožuje, da ni več prvih moških. Kljub temu da sem se prepoznala vsaj v delih v opisu čarovnice priznavam, da smo ženske naredile in vzgojile moške v tisto kar so zdaj. Mi prevzemamo njihovo vlogo in kakšno mesto jim puščamo? Potem pa smo razočarane.
    Zelo zanimivo in drugačno od ostalih tvojih blogov.

  6. Nataša pravi:

    To je zelo zanimiva in mistična perspektiva gledanja. Mi je všeč ?
    Dejstvo je, da smo takšne in drugačne. Znamo biti Vampirke in tudi Lunine ženske. Odvisno je vse od obdobja, počutja in kot pišeš – razumevanja sebe in svojih potreb.
    Pohvale še z moje strani zaradi teme in tega kako si se jo lotila.

  7. Nina pravi:

    Kakšno presenečenje. Sem pričakovala blog v stilu velike noči dobim pa odgovor na svoje dvome. Nisem nobena svetnica, a se smatram ta dobro osebo, pametno in dovolj prijetnega videza. A sem zmeraj sama. Razočarana sem nad moškimi, ki me vedno izdajo, izigrajo in tudi prevarajo. Slaba karma? Vem, da mora biti vedno krivda na obeh straneh: na moji ker izbiram napačne moške.
    Zakaj? Ne morem se prepoznati v Lunini ženski, pišeš da je sprejemljiva, pasivna: kaj bi to v praksi pomenilo? Bi takoj podpisala, da postanem Trnjulčica in se zbudim damo ob ta pravim …
    Zdaj pa namesto da razmišljam o pirhih, razmišljam nazaj o sebi …

  8. Luna pravi:

    Tudi meni se zdi, da nisem dobro razumela v čem je keč te lunine ženske. V pasivnosti? V sprejemljivostu? Spremenljivosti? Da čaka in ne naredi nič?
    Vse skupaj je zelo zanimivo in bi rada bolj razumela. Hvala in vesele praznike.

  9. Sever pravi:

    Z veseljem ugotavlham koga imam ob sebi.. zelo bi me tanimalo odkod ta spoznanja in modrosti. Bi me zelo zanimalo prebrati še kaj več o ženskih fazah.

  10. Vera pravi:

    ❤❤❤❤❤

  11. Anita pravi:

    V partnerstvu, prijateljstvu in kakrsnihkoli drugih odnosih pozabljamo na to, da nam “druga stran” ni dolzna nicesar dati, ni ji potrebno, da se ravna v skladu z nami, lahko pa hodi po podobni poti svobodno in po lastni volji. Velikokrat tudi jaz ne delujem v skladu s tem, se pa le temu poskusam priblizati v cim vecji meri. Kot zenska v dolgotrajni vezi obicajno delujem v svetu kot svetovalka prijateljicam, bolj ali manj uspesno:) Trenutno sem prepricana, da se bova s partnerjem pri “80ih” nezno pogledala z vsem razumevanjem ter zadovoljstvom, da sva zivljenje prehodila skupaj in zivela srecno do konca svojih dni in naprej:) Zanimivo je, da sem to vedela ze skoraj 20 let nazaj ..