Moj blog

27. marec, 2018KARMIČNE VEZI

Drage sestre in bratje, karmične vezi predstavljajo tiste odnose, ki so neizogibni, fatalni, na katere nimate pravega vpliva. A niso vsi nezadovoljujoči odnosi tudi karmični. Ni vsak partner vaša duša dvojčica in ni vsaka slaba izkušnja posledica karme.

Ali je on pravi moški/ženska zame? Je moja duša dvojčica? Je tista polovica od katere sem se ločil/a od začetka vseh časov? Me lahko le on/ona osreči? Kdo si ni vsaj enkrat v življenju postavil teh vprašanj? In prosil Angele ali koga drugega za vodstvo in pomoč? Da odkrijemo svojo pravo dušo dvojčico?

A kdo si je ob tem postavil tudi vprašanje, sem jaz popolna ženska/moški zanj?

Vsi si v življenju želimo popolne zveze, popolnega partnerja. O njem sanjamo in ko se nam zdi pravi čas, začnemo polagati svoje upe v nekoga, ki ga srečamo na svoji poti. Mogoče zveni zelo staromodno, ampak a se je kdo na tem mestu sploh kdaj vprašal, kaj počne in dela, da bo lahko sam nekomu postal druga polovica? Popoln moški oziroma popolna ženska tistemu pravemu? Se iz dneva v dan trudimo v sebi ohranjati ravnotežje, potrpežljivost in brezkompromisno ljubezen za nekoga, da bi mu bili popolni? Ga znamo pričakati v miru in s pravimi odločitvami? Kajti tisto, kar počnemo, tisto tudi privlačimo. In če svoj čas zapravljamo za lastne kaprice in nerealna pričakovanja, koga lahko pritegnemo v svoje življenje? Kajti zaljubiti se, izgubiti glavo, zdaleč ne pomeni postati popoln partner.

Veliko je govora o karmičnih vezeh in lekcijah, ki smo jih deležni. A malokdo zna biti s sabo odkrit do te mere, da si prizna, da ni karma vezana na osebo pred nami, temveč na nas, ki s svojimi mislimi in predstavami ustvarjamo svet okoli sebe.

Recimo, da se zelo močna ženska sprašuje, zakaj se je zaljubila v šibkega moškega in če ni tu v ozadju neka posebna karma. V takšnem primeru ni težava v slabi karmi in moškemu, v katerega se je zaljubila, temveč v njej sami. Z njeno osebnostno močjo, z njeno potrebo po obvladovanju življenja in vseh možnih situacij, kaže na svoje strahove nad tem, da bi izgubila kontrolo nad svojim življenjem. Kaže na to, da ne zna sprejeti svoje ženskosti. Takšna oseba je lahko zelo uspešna v karieri in občudovana od ostalih zaradi svoje moči in soočanja s svetom, a bo zelo nesrečna in nezadovoljna v partnerskih odnosih. Ker prevzema vlogo, ki ni njena. V takšnem primeru ne moremo govoriti o karmičnih odnosih z drugimi, temveč o osebi, ki se ni poglobila vase do te mere, da bi se sploh poskusila razumeti. Karma ni moški nasproti nje, temveč ona sama.

Karmične vezi so tiste, od katerih težko zbežimo stran. To so recimo vezi, ki jih imamo s starši in ostalimi sorodniki. Vse ostale si izbiramo sami in če si stalno izbiramo napačne ljudi, moramo odgovornost in krivdo poiskati pri sebi in ne v zli usodi. Naši prijatelji in bližnji povedo veliko o nas. Kajti hočeš nočeš, jim postajamo s časom podobni. Zato je tako zelo pomembno, s kom se družimo.

A vrnimo se k prvemu vprašanju, od katerega se oddaljujem, ker je v svojem bistvu napačno. Kajti ko srečamo nekoga, ki nas pritegne, ki nam je všeč, se moramo vprašati, če smo mi lahko popolni zanj in ne obratno. Kaj počnemo, da smo tisti pravi? Kako živimo, razmišljamo, ljubimo. Toliko stvari bi se bilo treba vprašati, preden se zasidramo v idejo o karmični zvezi.

Velikokrat se znajdemo v nezadovoljujoči zvezi. V takšnem primeru lahko vztrajamo v njej in trpimo ali pa odpremo svoje oči za druge možnosti. A iskati ne pomeni biti pripravljen, niti početi karkoli v smeri lastne sreče. Velikokrat se znajdem v situaciji, ko moram osebi pred sabo razjasniti, da če želi najti popolnega partnerja, mora zanj najprej narediti prostor v svojem življenju, v svojem srcu, v svoji glavi.

Kajti ostati v zvezi z nekom in misliti na tretjo osebo; to je tisto, kar ustvarja našo karmo. Siliti iz zveze v zvezo, brez da bi si vzeli tisti potreben čas samote zase, pelje samo do enega cilja: znova in znova izbrati napačno osebo. Zato naslednjič, ko se vprašate, ali je on popoln zame, obrnite svoje misli do točke, ko se zamislite, ali ste vi popolni zanj. Takšno vprašanje vas bo spodbudilo k nadaljnjemu delu na sebi, k poglabljanju in iskanju svoje pristne poti. Takšno vprašanje vas bo odrešilo vse karme, ki jo vežete na vaše medsebojne odnose.

26 komentarjev

  1. Nataša pravi:

    Prekrasno napisano. Nihče pred tabo ni znal tako dobro razložiti, zakaj rinem v določene zveze…
    HVALA.

    • admin pravi:

      Draga Nataša, sem vesela, sa lahko že s svojim pisanjem pomagam.
      Če je sedaj razčiščeno v glavi, je treba razčistiti le še v Srcu.

  2. Tujka pravi:

    Sem se nasmejala sebi ob branju. Kako imaš prav! Smo lahko še bolj naivni? Naivni do sebe. Hvala ti, v vsakem tvojem blogu dobim en posebno lekcijo. Zdaj pa bi prosila, če bi lahko razložila kako naj močne ženske najdemo pravega moškega zase ❤

    • admin pravi:

      Draga Tujka, dobro vprašanje. Bom pripravila en blog, ki ga bom posvetila močnim in manj močnim ženskam ?

  3. Vita pravi:

    Zanimivo, kako smo “narejeni”. Iščemo in se sprašujemo. Potem se podrejamo in izgubljamo, živciramo in norimo. Vidim, da se nisem samo jaz prepoznala v tem blogu. Končno razumem, kaj so karmične vezi. To kar v večini mislimo, da so karmične vezi so navadne vezi, ki jih MI delamo karmične. Noro pa resnično.
    Ena prav posebna zahvala za ta blog o katerem bom še in še razmišljala.

    • admin pravi:

      Draga Vita, zelo dobro napisano. Mi s svojimi dejanji, mislimi, prepričanji … ustvarjamo karmične vezi.

  4. Luna pravi:

    En predlog za eno tvojo prihodnjo delavnico: Medsebojni odnosi, karmični odnosi in kako preživeti v zvezi ?
    Bi te posebej pohvalila ker se mi zdi, da zadnje čase daješ še več in pišeš o zadevah, ki nas zadevajo čisto vse ❤

  5. Nives pravi:

    ❤❤❤

  6. Zvezda pravi:

    Kaj je treba narediti, da postanem tista prava? Čakati? Upati? Moliti? Se boriti? Imam en kup vprašanj, ki mi zbuja ta blog ki je ODLIČEN.
    Hvala ker je vse vedno izjemno ?

    • admin pravi:

      Draga Zvezdana, za to, da postane nekdo nekomu tisti “pravi”ni nekega splošnega recepta.
      Proti komu ali čemu bi se borila?
      Bom poskusila napisati en poseben blog na to temo.

  7. Pinka pravi:

    Mislim, da si izbrala eno večno vprašanje in tadela bistvo vsega. Kot zmeraj ?
    Ha, vse kar pišeš vodi do ideje da smo mi sami kreatorji našega življenja in vezi katere imamo.
    Si čista manifestacija svetlobe ❤

  8. Deva pravi:

    Zelo globoke ugotovitve. Specialno napisano tudi za tiste ki nočemo razumeti 😉
    Ne predstavljaš si, koliko ljudi ima neke wannabe duhovne bloge in strelja prazne ter pocukrane besede. Ti pa iz tedna v teden odpiraš pomembna vprašanja ter razjašnjuješ psiho človeka. To je duhovni blog.
    Hvala iz srca – naj se ti stokratno povrne 🙂

  9. Anemone pravi:

    Duša si izbere v življenju lekcije. Lekcije so lahko ljudje, odnosi, bolezni, revščina, nasilje … karkoli. Mi vse popredalčkamo v predal kjer piše Karma in s tem TAKO KOT PIŠEŠ prelagamo odgovornost na Višje sile.
    A temu ni tako! Vsak je svoje sreče kovač: staršev ne izbiramo sami a parnerja pa … ? Zato glavo v roke vse, ki niste zadovoljne s svojimi odnosi ?

  10. Miha pravi:

    Tudi jaz opažam, da si v zadnjih blogih vedno bolj odprta in vedno več daješ. V smislu da prej si pisala duhovno, a malo odmaknjeno ( veš, da te berem že leta. Od 2013!! :)))), kot da ne bi bila del te zemlje.

    Tema medsebojnih odnosov je zelo delikatna in bi lahko marsikomu stopila na žulj a po komentarjih sodeč je tvoja direktnist zadela bistvo in pravo reakcijo. Bravo tudi bralcem, ki rastemo s tabo 😉

    • admin pravi:

      Dragi Miha, a že toliko let … pišem?
      Hvala za vso tvojo podporo, vsak tvoj komentar in za tvojo Prisotnost.

  11. Jana pravi:

    Preprosto resnično ?

  12. Gaja pravi:

    Krasno razloženo in napisano. Karma pomeni dejanje se mi zdi. Dejanju sledi posledica. Posledica je lahko pozitivna ali negativna. Vseeno se mi zdi, da so ene zveze karmične. Te zveze si izberemo “sami” a nas pri tem vodi neka “višja sila”.
    Hvala za odličen članek.

  13. Damijan pravi:

    hahaha jaz pa spadam v zablujeno generacijo, ko ni bilo še šešetalke. Super blog in komentarji. Priporočam vam tudi njene delavnice, ki so mega. Vse mi je jasno. Le tako naprej in srečno

  14. Nikita pravi:

    Odlično vprašanje, ki si ga malokdo pistavi: Sem jaz prava zanj? Če je on princ na belem konju zame, sem jaz zanj princesa ki jo išče? Enkratno si to spisala: navdihujoče kot vedno.

  15. Vera pravi:

    To so besede, katere odpirajo nov svet zvez. Ustvarjati karmo s tem da smo z nekom in mislimo na tretjega še kako boli.