Moj blog

23. marec, 2018ČE BI BILA ANGEL

Drage sestre in bratje, ste kdaj pomislili na to, kaj bi naredili, če bi bili vi Angeli? Vas ob tem navdaja želja in občutek predanosti ali strah odgovornosti? Mogoče pa čisto nekaj drugega – svoboda. Biti angel v resnici pomeni biti Luč in Prinašalec sporočil.

Če bi bila Angel.

Ste se kdaj vprašali, kaj bi naredili, če bi lahko postali angel? Bi najprej poleteli in občutili breztelesno svobodo? Ali rešili svet pred lakoto, vojno … trpljenjem? Poiskali svoj notranji mir? Služili človeštvu?

K osebnem odgovoru na to vprašanje mi je pomagal ogled filma Marija Magdalena ( če se ne motim, pride v naše kinematografe konec tega meseca). Film predstavlja zgodbo Marije Magdalene, ki jo tudi katoliška Cerkev od leta 2016 priznava kot Kristusovo učenko in njegovo prvo pričo. Zahvala za to gre papežu Frančišku. Na prvi pogled me je film zbegal, Kristus skorajda ne govori, prilike, ki jih poznamo, so redke in površno predstavljene. Seveda je bila v ospredju Marijina osebna zgodba, a vseeno je ob prvem ogledu težko razumeti režiserjeve odločitve.

Je pa znal po drugi strani mojstrsko prikazati, kako ni mogel sam Kristus spremeniti niti enega človeka na tej Zemlji. Kljub vsem čudežem, ki so jim bili priče njegovi apostoli, niso razumeli, kdo je in kakšno božje kraljestvo prinaša na zemljo. K njemu jih je vodil lastni ego, sledili so mu zaradi svojih želja, da bi jim jih on uresničil. Vanj so polagali svoje upe, ne svoje vere. Le Marija Magdalena mu je prisluhnila s Srcem. In s Srcem razumela njegov nauk. To je glavno sporočilo vse zgodbe.

Zato je danes moj odgovor, če me vprašate, kaj bi naredila, če bi bila angel, nič. Naredila ne bi nič. Ničesar ne bi spremenila. Ker se mora najprej človek spremeniti, njegova spoznanja, njegove želje. Podobno kot v omenjenem filmu, me ljudje sprašujejo, zakaj jih angeli (Bog) ne uslišijo. Ali zato res obstaja/jo?

Tudi Kristus bi lahko vsem svojim apostolom uresničil njihove želje; saj je znal oživet mrtve, ozdraviti bolne. A tega ni storil. Kajti ni ne božje ne angelsko delo uresničevati naše želje, ki jih oblikujemo v prošnje. Ker je še vedno v ozadju ego.

Ljudje sami smo kreatorji našega življenja in sveta okoli sebe. Želite več ljubezni? Začnite jo širiti. Se želite osvoboditi bolečine? Pomagajte svojemu bližnjemu. Vse je isto, kot je bilo pred 2000 leti. Človek se ni spremenil, niti dojel. Ne obsojajte Cerkve za to. Čeprav je v filmu jasno pokazano, da je Peter razumel Kristusove besede po svoje, tako kot jih je sam želel. A to ni niti najmanj bistveno v osebnih zgodbah posameznikov.

Če bi bila angel … ne bi odpirala nikomur oči, ker če v ozadju ni izkušnje, ni spoznanje popolno.
Če bi bila angel … ne bi zdravila ljudi, ker je bolezen luč k spoznanju.
Če bi bila angel …ne bi delala čudežev, ker bi jih ljudje drug dan ob novi ekskluzivni novici, pozabili.

Usedla bi se pod sonce in meditirala. Občutila prečudovito Naravo okoli sebe, svoje Srce. Razmišljala bi in se poglabljala v življenje in izkušnje, ki nam jih daje. Dajala bi in širila Dobro.

A za to ni treba, da postanem Angel. Za to moram postati le boljši človek, ki se na novo prerodi ob tem, da zavrže svoj Ego.

13 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Puščaš me odprtih ust. To je tista prava duhovnost. To je pravo razumevanje duhovnosti. Bom šel v kino po več kot desetih letih.

  2. Pinka pravi:

    Če bi bila jaz angel bi najprej poletela. Pomagala bi vsem. Ljubila bi vse brezpogojno.
    Tvoja spoznanja zabolijo na trenutke pa čutim, da so prava.
    Kje si si ogledala film Marija Magdalena?

  3. Angelika pravi:

    Ta blog je pravi dokaz, kako slišite Angele in kako jim znate prisluhniti. Za vašo iskrenost je potreben pogum. Zelo cenim vsako vašo misel najbolj pa vašo držo. O tem filmu nisem še slišala. Zelo bi ga z veseljem pogledala ter poskusila videti z vašimi očmi.

  4. Sever pravi:

    Prekrasne besede in spoznanja. Skozi vse tvoje misli se čuti angelska prisotnost. Prelepo in popolno.
    Odkriti biti ni lahko. Razumem, da brez tega ne rastemo duhovno. Angel si že, ni treba postati. Angel v človeški podobi. Hvala za ljubezen katero daješ.

  5. Luna pravi:

    Naj še sama izrazim hvaležnost za tvoje delo. Imam solze po licih ker vem, da je vse res kar pišeš. Hvala za vse.
    Film Marija Magdalena prihaja v naše kinodvorane 29. marca. Za tiste, ki jih zanima.

  6. Zvezda pravi:

    Zelo globok blog, ni kaj. Če bi bila lahko Angel, bi letela in spoznala srca vseh ljudi. Imam potrebo po tem, da razumem. Če ne trpim. Vem, da je želja sebična in to je moj pošten odgovor.
    Tvoj odgovor je nad vsem. Najprej nepojemljiv, potem nebeški.
    Hvala za Luč, ki jo daješ.

  7. Mihaela pravi:

    Mislim, da bi morali ta blog prebrati kot prvo novico večernih poročil. Morali bi ga prebrati med Odmevi in zamenjati za vse trače in fotografije trenutnih zvezdnikov.
    Škoda, če se to ne zgodi. Človek potrebuje Luč in ne peska v oči.
    Sem prebrala ta zapis večkrat zapored. V njej čutim predanost in popolnost. Iz srca hvala. Sem priviligirana, ker te lahko berem.

  8. Utrinek pravi:

    Globoko in ganljivo. HVALA ❤

  9. Matjana pravi:

    Zelo zanimivo pričevanje. Tudi Dolores Cannon je v enem od predavanj, ki jih imamo na you.tubu rekla, da je Jezus prišel na svet, ker so se ljudje “zataknili v kolesju zamer, sovraštva…” in niso znali ven, da bi jim pomagal z zgledom, da ljubezen vse rešuje…Pa ga niso razumeli in so ga celo usmrtili. In da Jezus ne more nikogar rešiti njegovih grehov, njegove karme, pokaže le pot kako to lahko storiš. Kako je vse NaKljučJe, če hočeš videti in ti ego preveč ne dela… 🙂 Verjamem in izkušam, da angeli vse slišijo in tudi izpolnijo, a le, če je v naše najvišje dobro. Mi sami smo “problematični” oz. naše želje, ki niso v skladu z nami. Hm, … ja! Kolikokrat se zgodi, da se nam srčna želja ne izpolni in smo žalostni, jezni….čez čas pa se zgodi nekaj mnogo boljšega za nas kot je bila naša želja 🙂 … Zato jaz nisem nikoli slabe volje, če se mi kaj ne izpolni. Rečem si – ok, očitno me čaka nekaj boljšega… Ja, res srčna hvala za tale blog, ki sem ga NaKljučNo našla… 🙂 Srečno želim vsem v raziskovanju …

  10. Sara pravi:

    HVALA ❤

  11. Nataša pravi:

    Koliko resnice je v nekaj stavkih! Jezus Kristus ni uspel spremeniti nikogar. Žrtvoval se je za ljudi, ki njegovega žrtvojanja niso razumeli. Po svoje so ga s časom interpretirali, zgrešili tu pa tam in kakšno misel poudarili..
    Zelo lepo in globoko si povezala posamezna spoznanja in posvetila v srca tistih, ki to berejo. Hvaležna za vse, kar daješ.
    Malo za hec : lahko bi marsikateremu župniku napisala pridigo ?
    Naj se ti povrne vse, kar daješ v najpopolnejši možni obliki.

  12. Ketu pravi:

    Izjemno napisano.
    Zahvale za navdih.

  13. Nives pravi:

    Enkratno sporočilo.