Moj blog

26. januar, 2018O IMENIH ANGELOV

Drage sestre in bratje, o imenih angelov je bilo že veliko napisanega, pa vseeno se veliko ljudi, ki se ukvarja z nami, niti najmanj ne zaveda moči, ki jih nosijo naša imena. Razmislite o pomenu angelskih imen in spoznajte, kako vam lahko pomagamo.

Današnji blog namenjam razlagam pomena imen nekaterih Nadangelov, saj opažam, da mnogi, ki jih zanima angelski svet in ki kličejo k sebi Angele in Nadangele, ne pomislijo nikoli na to, kakšno vibracijo nosijo njihova imena oz. sporočilo, ki ga prejmejo že samo, ko vidijo ali začutijo njihovo ime. Če ne vemo, s kakšnimi energijami in vibracijami imamo opravka, jih ne bomo mogli nikoli do konca izkoristiti.

Mnogo angelov je dobilo svoja imena šele v srednjem veku. Imena angelov so sestavili tako, da so izbrali hebrejsko ime ali ime kakšnega božanstva ter jim dodali končnico »el« ali »irion«. Na ta način je nastalo ogromno angelskih imen, ki so še danes med nami. Obstaja pa tudi na stotine imen, ki so se predajala iz roda v rod, zato njihov izvor ni točno znan, so pa med njimi tudi takšna, ki so se pojavila v določenih svetih spisih ali legendah in tako prišli do nas.

Angeli so vibracija Svetlobe. Njihova glavna naloga je širjenje ljubezni. Vsako njihovo dejanje je izraz čiste ljubezni. Angeli so čista ljubezen in širijo ljubezen v ves Univerzum. Mnogo imen angelov izhaja ravno iz njihove vloge, ki je v osnovi širjenje božje ljubezni … pa še česa drugega.

Sledi kratek spisek najbolj znanih imen angelov ter njihovega pomena:
1. Nadangel Ariel: božji lev ali levinja;
2. Nadangel Azrael: tisti, ki prejme Božjo pomoč;
3. Nadangel Kamuel: tisti, ki vidi Boga;
4. Nadangel Gabriel: Božji sel /Bog je moja moč;
5. Nadangel Haniel: Božja milost/ Božja slava;
6. Nadangel Jeremiel: Božje usmiljenje;
7. Nadangel Jophiel: Božja lepota;
8. Nadangel Metatron: angel prisotnosti/blizu Boga;
9. Nadangel Mihael: Božja podoba/tisti, ki je kot Bog;
10. Nadangel Rafael: tisti, ki zdravi/Božje zdravilo;
11. Nadangel Raguel: Božji prijatelj;
12. Nadangel Raziel: Božje skrivnosti;
13. Nadangel Sandalphon: Božja molitev;
14. Nadangel Uriel: Bog je luč/Božja luč;
15. Nadangel Zadkiel: Božja Modrost/Božja čistost.

Zelo pogosto se dogaja, da se nam naši angeli varuhi pojavijo v sanjah in nam na tak način zaupajo svoje ime. Še bolj pogosto se zgodi, da nosijo angeli zelo vsakdanje ime in zato marsikdo ne zaupa svojim sanjam. Verjame, da imajo lahko angeli le eksotična imena.

Pogosto se tudi zgodi, da določene ljudi na spremlja samo njihov angel varuh, temveč tudi Nadangeli, ki jim nato zaupajo svoje ime in zato začnejo ti še bolj dvomiti. Kako je lahko prav ob meni eden izmed Nadangelov, se sprašujejo. Nadangeli so lahko ob številnih ljudeh istočasno, lahko pridejo kamorkoli in rešijo katero koli težavo, zato je dvom resnično odveč.

Če še ne poznate imena svojega angela varuha, ga morate o tem samo vprašati in nato potrpežljivo počakati, da se vam ime nekje pojavi. Lahko se vam prikaže pred očmi, lahko slišite to ime na radiju ali televiziji, ga preberete v knjigi … ali pa zaslišite v svojem srcu. Prepoznali ga boste po luči in ljubezni, ki bo ob tem napolnila vaše srce.


Za vse, ki vas zanima angelski svet, organiziram konferenco in seminar Angeli v našem življenju, ki bo potekal v nedeljo, 4. februarja 2018 od 10.00 – 12.00, 13.00 -15.00 na sedežu društva Lapis v Gorici.
 
Za vse, ki bi se osebno želeli poglobiti v angelski svet in odkriti svoj osebni dar pri delu z njimi, je namenjena brezplačna dopoldanska konferenca. Vsak izmed nas ima posebej odprt kanal, ki mu omogoča povezovanje z angelskim svetom. Treba ga je odkriti in negovati kot vsak dar, ki smo ga kdaj prejeli.
V popoldanskem seminarju bomo spoznali, kako pripraviti našo dušo in naše telo za delo z angeli. Za tekočo komunikacijo z angeli je treba marsikatero telo šele pripraviti, enako velja za našo dušo in srce. V tem seminarju se bomo naučili, kaj vse je potrebno za vzpostavitev notranjega in zunanjega ravnovesja. Prispevek za ta del je 20 eur.
Število mest je omejeno, prijave so mogoče do srede, 31. januarja 2018 na sepetalka.angelov@gmail.com

25 komentarjev

  1. Pinka pravi:

    Hvala. Zmeraj nekaj uporabnega in zanimivega. Hvala ker nas spominjas na vse kar se rado pozabi.
    Je še prostor na seminarju in konferenci?

    • admin pravi:

      Me veseli, draga Pinka.
      Na seminarju in konferenci pa je še prostora. Prisim le za prijavo preko ele.sporočila.
      Objem.

  2. Luna pravi:

    Ko sem enkrat vprašala angela ob sebi njegovo ime, ss mi je pred očmi prikazalo ime Uriel. Nisem razumela ali gre za mojega angela varuha ali za nadangela.
    Zdaj se mi malo bolj svita, hvala. Tvoji blogi so zmeraj zelo uporabni in polni sporoči, ki sežejo v dušo.

    • admin pravi:

      Ne predstavljamo si, kako velikokrat so ob nas tudi Nadangeli, ne samo naš angel varuh in pokojni. Včasih jih pokličemo mi sami, včasih pa nekdo, ki nas ima rad ❤

  3. Mihaela pravi:

    Poznam skoraj vse pomene imen nadangelov. Mi je pa tvoj zapis vseeno zelo zanimiv, ker je včasih res zmeda ko jih kličemo potem pa ne vemo kdo je ob nas.
    Tudi z moje strani en VELIK HVALA. Tvoji blogi niso nikoli banalni.

  4. Veronika pravi:

    Nekaj sem vedela, nekaj ne. Tako da hvala ker deliš. Kot piše pred mano Mihaela ni nič banalnega. Vse angelsko in globoko. Meni še ni uspelo slišati imena mojega angela. Bi lahko napisala še kakšen napotek, ker mi ne gre preko sanj?
    Bi pa še napisala nekaj izven te teme. Kakšen mesec nazaj si napisala blog o angelskem čiščenju hiše. Bi ti rada povedala,da je res angelsko. Čistim hišo na ta način že en mesec. Otroci so mirnejši, mož bljše spi in jaz tudi se čutim, da imam več energije (v tem času ni noben prinesel domov ne gripe ne prehlada). Vem da so to angeli in ker energije delujejo tako. Zato še enkrat hvala za vse tvoje bloge. Treba jih je uporabiti in angeli se nekako prikažejo v življenju. Meni preko tega, da gre vse v redu odkar čistim hišo kot si napisala. Hvala res.

    • Zvezda pravi:

      Sem že dvakrat očistila stanovanje s soljo in kisom, kadilom – ne vem kako opisat spremembo, katera je tudi pri nas najbolj vidna pri otrocih 🙂

      • admin pravi:

        Sem iz srca vesela, da je ta praksa postala del čiščenja doma. Ogromno energij nastane in se premika po domu, pomembo je, da poskrbimo, da so takšne, kot si jih želimo.

    • admin pravi:

      Draga Veronika, svojega angela varuha lahko vprašamo za njegovo ime na različne načine. Če ne gre preko sanj, nič hudega. Lahko mu recimo napišemo pismo in ga prosimo, da njegovo ime kje preberemo, slišimo oz. se nam pojavi v naših misli. Moramo pa biti ves čas odprti, ko enkrat pošljemo prošnjo k njim. Pogosto prejmemo odgovor na najbolj nenavaden način in ga zato ne prepoznamo.
      Glede angelakega čiščenja lahko samo potrdim, da tudi pri meni doma deluje zelo podobno.

  5. Nina pravi:

    Meni je bilo vedno pri srcu ime Gabrijel/a.
    Si lahko to kako razlagam v povezavi z angeli?

    • admin pravi:

      Ni naključij ne slučajev. Če ti je pri srcu to ime, se vprašaj najprej, kaj občutiš, ko ga slišiš. Premisli, kaj zate pomeni njegovo ime in kakšno mesto imajo angelska sporočila v tojem življenju (sel). Kaj pa pomen moči?

  6. Hana pravi:

    Haniel ❤
    Čudovit blog in čudovite slike angelov ❤❤❤
    Seminar in konferenca pa čudovita novica ?

  7. Zvezda pravi:

    Sedaj bom klicala nadangele z drugačno zavestjo.
    HVALA.

  8. Sara pravi:

    Opažam da se zadnje čase dogaja dosti na tem blogu in da je veliko dogodkov.
    Kar tako naprej ker je to tisto kar ljudje rabimo: spremembe in boljše razumevanje tistega noter in zunaj.

    • admin pravi:

      Življenje je stalno gibanje. Napredek je gibanje. Ljubezen je gibanje, saj če ne teče in se pretaka, nima učinka. Kdor misli, da bo udobno na kavču spremenil sebe in svojo zavest, se moti. Zato je treba delat, se srečevat in izmenjevat znanje in nove izkušnje.

  9. Tina pravi:

    Imena angelov so nekaj najlepšega!
    Škoda ker ste tako daleč, bi prišla rako rada vas poslušat .

    • admin pravi:

      Oddaljenost med kraji je zelo relativna 🙂
      V življenju si ne smemo postavljat nobenih omejitev, že tako nam jih drugi postavljajo dovolj.
      Osvoboditi se moramo v svoji glavi in si dovoliti živeti življenje, kot si ga sami želimo.
      Razdalje so zato, da jih premagamo.

      • Tina pravi:

        Se popolnoma strinjam s tem, kar je napisano.
        Prava beseda ob pravem trenutku. O vsem tem pišeš v blogih in se z njimi strinjam. Potem pa v praksi se ne znam niti odločiti. Potem sem razočarana nad sabo,kar je normalno.
        Hvala, ker potrebujem prav to.

  10. Gaja pravi:

    Hm, malček si me spravila v zadrego s tem blogom. Opažam, kako malo vem in kako (mogoče) preveč zlahka gledam na ta svet.
    Seminar in konferenco boš mogoče organizirala tudi na štajerskem?

    • admin pravi:

      Zaenkrat še ne vem, če bom organizirala v prihodnosti tudi kakšen dogodek na Štajerskem.
      Je pa za ta seminar in konferenco nekaj prijavljenih iz tistega konca in običajno jim pomagam, da se povežejo in da pridejo skupaj na Primorsko. Tako postane izkušnja širša in globja.

  11. Gaja pravi:

    Hvala za ta odgovor. Res se blokiram sama sebe in si postavljam meje sama.

  12. Deva pravi:

    Vse, kar napišeš je zanimivo in poučno. Imena angeliv imajo svoje vibracije in valovanja. Ko jih pokličemo v svoje življenje, pokličemo k sebi tudi ta valovanja.