Moj blog

15. december, 2017NARAVA IN NJENE DEVE

Drage sestre in bratje, narava in deve, ki prebivajo v njej, so posebni gradniki vašega značaja in tudi vašega poslanstva. So kot zrcalo vaše duše in nežno, brez siljenja znova in znova vzpostavljajo vaše notranje ravnovesje. Odprite oči nad tem!

Danes razmišljam o tem, kako vpliva okolje, ki nas obkroža, na nas. A ne mislim na družbeno okolje, temveč na naravo, ki nas skozi čas oblikuje in nam daje pomemben pečat pri našem značaju in tudi razumevanju sveta.

Ste kdaj pomislili, kako lahko prisotnost morja, njegova navidezna brezmejnost in ravnina vpliva na človeka, ki živi ob njem? Ali pa valovito gorovje, poseben vonj po gozdu, reka, ob kateri ste odraščali ali celo jezero? Kako ljudje, ki živijo ob obali, drugače dojemajo svet, kot pa tisti ob kateri od deročih rek? Kajti narava nam potiho in zelo počasi pripoveduje svojo zgodbo, svojo filozofijo, svoj namen. In mi jo hote ali nehote s časom ponotranjimo in živimo tudi preko nje, odvisno kako senzitivni smo za to. Potem so tu velika mesta, ob katerih se ta zgodba deloma prekine, a tudi določene zgradbe in kultura, ki so nam jo pustili naši predniki, podobno kot narava pripoveduje naši duši.

Sama sem rasla ob burji in se ob njej naučila marsičesa. Po njeni smeri in moči sem znala predvidevati vreme in kaj prinaša tisti čas. Še danes, pa čeprav ne živim več ob njej, znam po vetru povedati, kaj prinaša. Nekako mi je veter sinonim za vse nemire, skozi katere sem se prebijala, pa tudi sporočila, ki jih lahko prinese. Še danes pravijo, da so ljudje s krasa trdi in podjetni, ker je bilo okolje neprijazno in da so se morali tako prilagoditi krasu. Torej se je človek prilagodil naravi, a kako je to vplivalo na njegovo poslanstvo; je bil to del izpolnitve posameznikovega poslanstva?

In prav to opazovanje narave, ki me je obkrožala in ki me obkroža, prinaša možnost razumevanja, kaj vse lahko poseže v našo dušo.

Kot verjetno veste, ima tudi narava svoje “čuvaje”; entitete, ki skrbijo za njeno ravnovesje, za njeno stalno obnovo in cikličnost. Te t.i. deve, ki se nahajajo v naravi, so kot nekakšni angeli rastlin in mineralov, a njihovo delo in namen je na videz veliko bolj složen kot se zdi za nas angelski svet. Deve skrbijo na enak način za vse rastline, kajti rastline so veliko bolj občutljive na vibracije in na njihovo vodstvo. Znajo se popolnoma predati, medtem ko imamo ljudje svobodno voljo in preko nje zavračamo in blokiramo dobro, ki nam prihaja.

Ste kdaj slišali, da so vsa zelišča, ki rastejo v neki okolici tista, ki jih ljudje, ki tam živijo, potrebujejo? Narava sama in njeni eterični pomočniki spodbujajo rast tistih rastlin, ki lahko postavijo nazaj ravnotežje v ljudeh, ki tam bivajo.

Torej okolje, v katerem ste odraščali in tudi tisto, v katerem sedaj živite, vam ponuja točno tisto lekcijo in točno tiste vibracije, ki jih potrebujete. Nekomu je to všeč, drugi se upira in bi temu rad zbežal. Sama verjamem, da v življenju moramo vedno naprej, a pred tem moramo tudi vedno počistiti tisto, zaradi česar želimo naprej.

Premislite pri sebi, kako vaše okolje vpliva na vas in kaj ste vi vnesli v vaše okolje, da bi ga spremenili? Ste imeli potrebo po tem, da ustvarite svoj vrt ali vnesete določene rastline v svoj dom? Pojdite na sprehod po poznani poti in razmišljajte, kako so prav tiste oblike narave vplivale na vaše zaznavanje sveta. Ali gledate na svet kot na drevesa, ki ste jih opazovali kot otroci? Ali kot reka, ki se je vila skozi vaš kraj? Kateri naravni element vam najbolj jasno spregovori o vas samih? Zakaj vam je pri srcu prav tisti element?

Sebe lahko spoznavamo skozi odnose, ki jih imamo z drugimi. A tudi narava je čudovito in precej bolj preprosto in manj stresno sredstvo, da se približamo tistemu, kar smo. Da vzpostavimo stik z našo pravo naravo.

7 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Verjamem, da je dokaj lažje se učiti z narave kot pa z ljudi. Narava ni tako vsiljiva in ne zbuja občutkov krivde.
    V svoji fazi odraščanja sem se poistovetil z gozdom in snegom. V gozdu sem iskal odgovore, sneg mi je prinesel mir.
    Zdaj živim v čisto drugem okolju, kateremu sem se privadil, ampak da bi ga ponotranjil pa ne…iščem odgovore dalje zakaj je temu tako..
    Zelo dober zapis, da se poglobimo vase. Kot zmeraj hvala.

  2. Pinka pravi:

    Zmeraj mi odpiraš nova vrata. Hvala ti.
    Deve zaznavam dosti lažje od angelov, veš mogoče zakaj?

  3. Sever pravi:

    Narava močno vpliva na vse nas z njenim valovanjem. So določene cone, kjer so valovanja zelo zahtevna. Recimo na povojnih območjih …
    Odličen blog in tema!

  4. Ketu pravi:

    Geopolitika na angelski način. Čestitke za ta zapis.

  5. Eden pravi:

    V otroštvu je naredila Narava velik vtis name. Reka, katera teče skozi moje mesto je zme “moja”. Zdaj koje tako noro narasla je ne prepoznam več in … ne prepoznam niti sebe. A ni enkratno kaj imamo vse pred sabo in ne vidimo?
    Iz srca hvala ker vsak tvoj blog je poseben košček mozaika o človeku in angelih.

  6. Nina pravi:

    Izjemno zanimiva tema. Vanjo se mora vsak zase poglobiti, ti si odmaknila zavese in odprla okno. En lep vikend.

  7. Sara pravi:

    Burja trese našo hruško… joj kako sem oboževala to pesmico. Tudi mene je burja prepihala. Meni repiha mene sli, dušo in vse kar sem! Hvala za prečudovit zapis.