Moj blog

12. december, 2017CENA USPEHA

Drage sestre in bratje, cena uspeha mora biti vedno sorazmerna s tistim, kar ste vložili vanj. Uspeh je nenazadnje plačilo za energijo, s katero ste opravili svoje delo. A nikoli ne pozabite na ravnovesje; kjer ga ni, se bo uspeh kmalu razblinil.

Začenja se december in kup dobronamernih želja, ki jih prejmemo v tem času. Med prvimi, ki sem jih letos prejela, so bile tiste pred-pripravljene, kot jim sama rečem; želje o uspehu. Prav te želje so mi služile k navdihu, da s pomočjo angelov napišem nekaj o tem, kaj je tisto, kar nas v resnici loči od uspeha in katera je prava cena za uspeh.

Vsak izmed nas si želi biti uspešen. Uspešen starš, uspešen v delu, uspešen v tistem, kar nas zanima. Uspeh ne more biti vedno merjen z materialnimi dobrinami, a največkrat se ga meri prav na ta način. Največja prodajna uspešnica človeštva je ta, da nas bo nekdo naredil uspešne. A prej ali slej se moramo soočiti z realnostjo in se vprašati, kaj nas v resnici loči od uspeha.

Lahko da imamo neznansko sposobnost koncentracije in moči ter se nato znajdemo v morju osebnih težav. A kljub našim sposobnostim, ne uspemo najti na noben način perle, ki ji pravimo uspeh oz. rešitev naših problemov. Obstaja mnogo ljudi, ki imajo velike sposobnosti, pa vseeno ne znajo v življenju priti do uspeha. To je eden od faktorjev, ki ga moramo upoštevati. Tudi ljudje z briljantnim umom so trpeli revščino ali so doživeli le povprečne uspehe, daleč od njihovih pravih sposobnosti.

Eno od angelskih vodstev, ki sem jih prejela pri vprašanju uspeha v življenju je, da ne smemo strmeti za svojim uspehom na račun uspeha drugih, temveč moramo iskati tudi uspeh drugih preko lastnih dosežkov.

A preden začnemo iskati razloge za svoj uspeh, se moramo osredotočiti na to, kar nas dela neuspešne. Neuspešne nas v prvi vrsti delajo tiste neželene navade, ki so nam bile privzgojene v otroštvu in ki so nam vzele ogromno dragocenega časa. Namesto da bi se ukvarjali s stvarmi, ki štejejo, smo izgubljali čas z navadami, ki nam jih je vsilila družba. Ves družbeni sistem se giblje na kolesju določenih navad. Malo ljudi opazi, kam je pravzaprav usmerjen ta družbeni stroj: v nevednost in k opravljanju tistih majhnih “navad”, ki dušijo pomembne stvari v našem življenju.

Zapomnite si, da ste se v katero koli situacijo, v kateri se sedaj nahajate, postavili vi sami. Karkoli ste naredili v daljni preteklosti ali v bližnji, je tisto, kar sedaj gradi vaš vsakdan. Torej je vsak zase, preko nevidnih sledi preteklih dejanj -ki so bila navsezadnje svobodna izbira- prišel do svoje sedanjosti. Nihče drug vam je ni narisal. Če ste komu dovolili, da je to naredil, je bila vedno v začetku vaša lastna izbira.

Naj postane sledeča afirmacija puščica, ki ji boste dnevno sledili ter se z njo uprli navadam, ki pravzaprav niso nikoli bile vaše:
Vsako stvar počnem z globoko zavestjo. Moje delo doma, v službi in v svetu. Vsako svojo obveznost, majhno ali veliko, bom opravil z največjo pozornostjo.

Kajti to je eden od poglavitnih razlogov, da smo neuspešni. Ker stvari počnemo brez zavedanja. Prepuščamo se notranjim impulzom, ki izvirajo iz naše vzgoje. Ne znamo se ustaviti in postaviti nek vrstni red našim prioritetam. Je med našimi prioritetami tudi biti uspešen na nekem posebnem področju? Kajti če sami ne vemo, kaj počnemo dan za dnem, ne bomo nikoli vedeli, kam nas bodo naša dejanja pripeljala.

Uspeh je samo rezultat, ko smo pravi trud zavestno usmerili v pravi cilj.

19 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Izredno zanimiv blog. Cena uspeha mora biti sorazmerna z vloženim,drugače ne gre za pravi uspeh. A kdo je tisti, ki določa uspeh, kaj je uspeh in koliko je vreden?
    Moral bi biti posameznik, a je to res?
    Kot pišeš zgoraj je vedno družba in njeni mehanizmi tista, ki riše družbene okvire naših uspehov in jim določa materialno vrednost.
    Tudi to je res, da nas do uspeha loči najbolj naš osebni pristop …
    Hvala ti, ker odpiraš misli.

    • admin pravi:

      Hvala tebi Miha za tvoje dragocene misli in vprašanja, ki odpirajo nove teme.
      Vrednost uspeha lahko določa samo tisti, ki ga je dosegel. Družba vsiljuje svojo oceno s svojimi normami in povprečji. A resnica leži čisto drugje …

  2. Gaja pravi:

    Sedaj je treba le ugotoviti, KATERE so te navade. Nekaj se mi zdi da jih poznam, a mislim da jih je dosti več kot si lahko predstavljam…

  3. Pinka pravi:

    Vsi želimo biti uspešni, a ni jih veliko ki bi se radi za to kaj preveč potrudili … vse kar pišeš je res …

  4. Veronika pravi:

    Afirmacijo sem si zapisala in jo prilepila na mizo ?
    Hvala za današnjo objavo, mi je pisana na kožo…kot bi pisala o meni, prepoznam se v vsem … iz srca hvala ❤

  5. marko pravi:

    ej vuauuu …. tole je pa zarezalo ,… ej ….

    bodite dobro

  6. Sara pravi:

    Delujmo zavestno ❤

  7. Sever pravi:

    Cena za uspeh je takšna, kot jo izberemo.

  8. Ketu pravi:

    Informacije imamo – kje se potem zalomi?
    Poznamo omejitve in prednosti, katere imamo. Navade nas “žlajfajo” in verjamem da so prepričanja tista, ki nas zacementirajo.
    Hvala za odličen blog!

    • admin pravi:

      Hvala vam Ketu za zanimive misli.
      Navade, prepričanja … nič, kar bi bilo v resnici našega … vse je priučeno, vse je privzeto.

  9. Nina pravi:

    Tvoji blogi me vedno napolnijo z posebnim mirom, tudi ko pišeš o blokadah, življenjskih težavah in neuspehih.
    V tvojih besedah najdem poseben mir.
    Tudi mene se je današnja tema posebej zadevala. Preveč pogosto doživljam neuspehe, katere si ne zaslužim.
    Hvala, saj si kot luč v moji temi.

  10. Nataša pravi:

    Uspehu se je treba ODPRETI.
    Uspeh je del univerzalnega načrta.
    Uspeh je znotraj nas.
    Hvala.

  11. Anemone pravi:

    Najprej moraš zmagati v glavi, nato pa še v življenju 🙂

  12. Deva pravi:

    Na poti do uspeha lahko pridejo tudi zunanje ovire. A po tem, kar pišeš v vseh tvojih blogih razumem, da so ovire kreacija naših misli, prepričanj, navad – kajne?