Moj blog

1. december, 2017ANGELSKO ČIŠČENJE DOMA

Drage sestre in bratje, angelsko čiščenje doma pomeni prečiščevanje negativnih in zastaranih energij, ki so prilepljene v prostor in ki vam na nek način jemljejo energijo, čeprav po malem in neopazno. Zelo pomembno je, da ohranjate čist dom, čisto telo, čiste misli in čista čustva.

Današnji blog namenjam energetskemu čiščenju našega doma. S tem mislim na fizično in nefizično čiščenje prostorov, v katerih se nemalokrat nalaga določena energija, ki nam ruši notranje ravnovesje.  Premalokrat se zavedamo, kaj vse prinesemo v naš dom, kaj vse puščamo v njem in kako vse to nato vpliva na naše počutje. Prostor, v katerem bivamo, seveda čistimo stalno, da se lahko v njem dobro počutimo, a da se bomo počutili še boljše, moramo vsaj enkrat na mesec očistiti dom tudi z energetskega vidika. Poskusite in prepoznali boste tako spremembo, ki ste jo sami vnesli v svoj dom.

Že naše babice so vedele, da morajo vsak dan prezračiti hišo, zato da se zrak zamenja. To je ena enostavnejših praks, da se negativna energije ne zaustavlja v prostorih in da  ne raste. Paziti moramo le, da pri zračenju ne povzročamo prepiha.

Preden začnete z energetskim čiščenjem svojega doma, odstranite vse železne predmete, ki jih imate na sebi; od ure, zapestnic, verižic. Če imate menstruacijo, počakajte, da mine.

Ko končate z energetskim čiščenjem, morate vedno odpreti okna, da se lahko negativne energije sprostijo, nato pa se umiti v kadi, ki ste ji dodali kilogram grobe soli, vse zato, da se očistite negativnosti, ki ste jih sprostili iz prostora. Opozarjam, da mora biti kilogram soli, manjša količina nima istega učinka.

Ko ste odprli okna, umaknite vse tepihe in pometite po tleh. Metla je prisotna v vsaki hiši, v ezoteričnih ambientih jo smatrajo za najučinkovitejše orodje za odganjanje negativne energije. Zelo pomembno je, da umaknemo čisto vso pohištvo, ko pometamo po tleh.

Nato moramo dezinficirati tla. To lahko storimo z litrom vode in 20-imi kapljicami eteričnega olja čajevca in 20-imi kapljicami eteričnega olja grenivke ali pa v liter vode zliti kozarec jabolčnega kisa in 3 žlice grobozrnate soli. S to vodo nato dobro očistimo tla po vsej hiši . Takoj po tem boste opazili, da se nekaj spreminja. Počakajte, da se tla posušijo preden naredite naslednji korak, ki je glavni del purifikacije vašega doma.

Pri osrednjem delu purifikacije prostora gre za ustvarjanje dima, ki prečisti prostor. Izvor dimljenja je zelo star, uporabljali so ga tako za zdravljenje kot tudi čiščenje svetih prostorov. Nekateri viri pravijo, da lahko dimimo prostor samo, ko je dan oz. je zunaj sonce, nikoli po sončnem zahodu, ob sobotah, nedeljah ali praznikih. Priporoča se, da dimimo v času med polno luno in prazno, torej ko luna pada.

To je treba narediti, ko so vsa okna zaprta; izbrati moramo eno ali več posušenih zelišč, ki jih bomo zažgali. Pomembno je, da ko jih prižgete, dim ponesete v vse kote vašega doma. Pomagati si morate z ogljem, saj običajno posušena zelišča ne gorijo dolgo. Obstajajo tudi posebne “kocke” zelišč, ki so v prodaji za dimljenje. Ko ta korak zaključimo, moramo odpreti vsa okna naše hiše.

Dimimo lahko z naslednjimi zelišči: lovor (za čiščenje čustvenih blokad), lavanda (za čiščenje misli), mirta (omogoča odpuščanje in meditacijo), oljka (za uravnoteženje misli) ali žajbelj (za čiščenenj zaprtih prostorov, predvsem tam, kjer se nahajajo bolni).

Ko smo vse to naredili, pripravimo 5 posodic grobozrnate soli, postavimo jih v 4 kote sobe in zadnjo v sredino našega bivališča. Če imate kakšen listek mete (tudi posušene), jo lahko pomešate s soljo. Zelo pomembno je, da vzamete sol, ki še ni bila odprta. Posodice s soljo pustimo 24 ur, potem jo moramo vreči v školjko. Sol bo v tem času posrkala vso negativno energijo. Naredite to prav v vsaki sobi vašega stanovanja in nato odvržete sol.

Ko ste postavili skledice soli, se sprehodite po hiši in začnite udarjati  po vsaki steni, kot bi želeli premakniti negativno energijo iz zidov in ji dovolili, da se zamenja z novimi, čistimi in pozitivnimi. Če imamo možnost lahko potem zaigramo tudi na kakšen inštrument – pojoča skledica, pa tudi boben – in si tako dodatno pomagamo pri preganjanju negativnih energij.

Po vsem tem boste lahko čutili čistočo v zraku, nahajali se boste v prostoru, ki kliče po novem. Vaše misli, vaše telo in vaša kreativnost bodo preobražene v nekaj novega. Preteklost je bila prečiščene in sedaj je sveže in neobremenjena z pogojenostmi, ki jih nosimo s sabo. Dom boste začutili kot nov. Čist in purificiran odznotraj.

10 komentarjev

 1. Ninchy pravi:

  Krasen blog, hvaaala ti! Veliko novega sem izvedela in se prav veselim narediti ta “ritual”. Že samo, ko sem prebrala blog, sem začutila spremembe;)

 2. Luna pravi:

  Enkraten blog! Komaj čakam, da se lotim dela!

 3. Bojana pravi:

  Po polni luni se lotim še tega. Hvala, Ana <3

 4. Anemone pravi:

  Zmeraj, ampak prav zmeraj najdem v tvojih zapisih točnk tisto kar rabim.
  Hvala ti Sonce!

 5. Nikita pravi:

  Vse kar pišeš ima poseben smisel in služi kot vodstvo na področjih, katere šele odkrivam.
  Hvaležna sem ta to.

 6. Nataša pravi:

  Prekrasen nasvet, ki me je popeljal nazaj v čas. Se spomnim, kako se je moja babica lotila čiščenja hiše s soljo … neprecenljivi trenutki. Hvala duša!

 7. Sara pravi:

  Lepo, lepo ❤