Moj blog

21. november, 2017NARIŠITE SVOJEGA ANGELA

Drage sestre in bratje, risanje je način zdravljenja, če se ga le lotite pravilno. Je odpiranje notranjih kanalov, saj vam omogoča začutiti tisto, kar nosite v sebi. Je poseben način kako vzpostavite stik z nami. Narišite svojega Angela in se tako povežite z njim.

O risanju mandal sem pisala že veliko, saj gre za ena čudovit in kreativen način meditacije, povezovanja rok in misli, prepuščanja trenutku, ki omogoča s prakso tudi morebiten angelski uvid. Ob risanju mandal, neskončnih oblik začaranih v krogu, ki delujejo na naše nezavedno, lahko pridemo do uporabnih spoznanj. Mandale nam odpirajo določene kanale, a le takrat, ko smo sposobni dojeti in uvideti, kdo smo. Gre dobesedno za magičen krog: risanje mandal nam pomaga odkrivati naša čustva, naša čustva nas vodijo pri risanju mandal.

Prav zato je risanje mandal čudovit način odkrivanja nas samih in tega, kar nosimo v sebi. Če tega niste nikoli poskusili, vas vabim, da poskusite narisati krog (lahko si pomagate tudi s šestilom), nato pa naj vas roka vodi k oblikam, ki jih vstavljate v vanj. Predajte se trenutku in uživajte v tem, ko počnete nekaj brez zavesti. Dovolite si biti sproščeni. Tudi če se vam zdi, da je risanje izguba časa, si dovolite vzeti vsaj nekaj časa samo zase.

Nato pa pojdite korak naprej. Poskusite narisati svojega Angela Varuha. Brez pretencioznosti, brez pričakovanj. Izberite najprej barve, ki jih boste uporabili. Nanesite najprej barve na list papirja in nato iz barv iščite vzorce in oblike. Prepustite se ustvarjanja, svojim rokam, predvsem pa temu, da vas vodi nezavedno, dovolite si, da vas vodi vaš Angel. Tehnika, ki vam jo svetujem je lahko na videz nenavadna, a vas bo bolj odprla temu, da ne boste uporabili pri risanju misli. Ker če začnete pri figurah, so že vklopljene misli. Ko pa samo nanašate barve na list, se lahko sprostite in prepustite “tukaj in zdaj”.

Ko so barve enkrat nanesene na list, lahko uporabite svojo domišljijo, kako jim nato dati neko obliko, konture.

Takšna vrsta meditacije je zelo enostavna, predvsem za to, ker vas prisili, da se prenehate ukvarjati s svojimi misli, saj imate dovolj dela pred sabo s svojimi rokami. Končni izdelek sprejmite kot del sebe, vaših trenutnih čustev in načina zaznavanja vašega življenja ter nenazadnje vašega Angela Varuha. Ne glejte svoje slike iz tehnične plati, poglejte jo s srcem. In nato ji prisluhnite.

Vsaka izbrana barva govori o tem, kako sami sebe doživljate v danem trenutku.

Narisan angel je izraz vašega trenutnega doživljanja in čutenja angela. Ne pozabite, da ima tudi risanje posebno moč. Najprej je lahko izraz tistega, kar si želite, nato lahko postane izraz tistega, kar boste prejeli.

Ustvarjanje ima posebno moč v našem življenju. Je poseben način izražanja in premalo vemo o tem, kakšno terapevtsko moč ima ter nenazadnje, kako enostaven kanal je, da vzpostavimo preko njega stik z našim Angelom Vodnikom.

Obstaja ogromno poti, ki nas pripeljejo k našemu angelu. Umetnost je ena preprostejših in učinkovitejših, saj nam ob odklopu uma ponuja priložnost, da začutimo bitje našega srca.

8 komentarjev

 1. Pinka pravi:

  Prekrsna zamisel za prekrasno meditacijo 🙂
  Hvala, bom poskusila da vidim kam me zanese …

 2. Sara pravi:

  To pa mora biti ena meditacija!
  Hvala za vse, res si neskončen vir informacij!

 3. Veronika pravi:

  Mandale barvam in to me zelo pomirja. Predlog je zelo lep, zelo angelski.
  Hvala.

 4. Nives pravi:

  Hvala iz srca.

 5. Deva pravi:

  Z veseljem opažam, da nazaj pišeš o Angelih. Njihova sporočila so tvoje poslanstvo!
  Bom z radovednostjo poskusila narisati svojega Angela. Hvala ti 😘

 6. Nataša pravi:

  Zanimivo, sem poskusila in je prišlo ven Sonce. Uporabila sem izključno rumeno barvo. Me je slika pomirila in dobila sem željo, da vajo ponovim 😀

 7. Luna pravi:

  ❤❤❤❤❤❤