Moj blog

17. november, 2017JUTRIŠNJI MLAJ

Drage sestre in bratje, jutrišnji mlaj vam ponuja dan, ko lahko pričnete znova. Ko zberete svoje misli in ideje in jim vdahnete življenje. Je dan, ki je primeren za poglabljanje vase, kot tudi uživanje v vsem, kar vas obkroža. Doživite ga zavestno in sprejmite darove, ki vam jih ponuja.

Po luninem koledarju se jutri pričenja nov mesec, saj predstavlja vsak mlaj prvi dan v luninem mesecu. Včasih je bil koledarski mesec vezan prav na gibanje Lune, od tod tudi slovenski izraz Mesec, ki je vezan na koledarski mesec,  saj Luna zamenja vse svoje mene v slabem mesecu dni.

Izraz Luna prihaja iz latinščine, iz besede lucere – sijati. Starogrški izraz je Selēnē  kot tudi mēnas, kar pomeni mesec. Vse govori o tem, da so različne kulture že od vsega začetka štele čas po Luni, se ozirale nanjo in razumele, da so njeni cikli del našega življenja. Kdor se ukvarja z gojenjem katere koli vrste zelenjave ali rastlin, lahko še vedno občuti in izkoristi povezavo med naravo in Luno. Samo ljudje smo tisti, ki vse to ignoriramo, ker si domišljamo, da so sedanja znanja pomembnejša od tistih, ki so jih generacije pred nami preizkušale in po katerih so živele.

Lunin mlaj in nov začetek, ki se nam odpira, nas spodbuja, da se zavemo pomena in moči Lune, ki jo ima v našem življenju ter da se povežemo z njo. Vsak lunin mlaj nam nudi energije, ki nam pomagajo odpreti novo poglavje, spodbuja nas, da vnesemo vse svoje moči v eno misel, v eno idejo, v nov začetek.

In nato lahko ob prihodnji polni luni pogledamo na svoj nov začetek,  z osvetljenega vidika, saj  takrat Sonce sveti na Luno, torej osvetljuje našo zavest, našo sposobnost, da jo širimo. Vsaka prazna Luna predstavlja posebno točko moči in energije, ki spodbuja našo duhovno rast.

Jutrišnji mlaj odpira čas, ki pravzaprav zaključuje in zapira obdobje navidezne rasti ter nam ponuja trenutek popolne teme in možnost sprostitve v temo ter neznano, kar nam običajno povzroča tudi precej neprijetnih občutkov. Predvsem zato, ker marsikaj, kar sedaj pričakujemo, se ne izpolni.

Modrost te lune zajema razumevanje zime kot letnega časa tudi znotraj nas. Gre za razumevanje modrosti, ki nam jo prinašajo izkušnje, ki razpira tančice nevednosti in dajo možnost dojeti, da ima vse svoj konec. Resnica zajema vedno tako pretres kot prepuščanje. Ta luna nam bo prinesla globoko potrebo po luči, po razsvetljenju, torej nekaj, kar nosimo že ves čas znotraj nas, a do sedaj nismo bili sposobni prepoznati.

Jutrišnja luna je najprimernejši čas, da se ozremo in poglobimo vase. Tema in mir nam prinašata podlago za delo na sebi, v obliki poglabljanja in meditacije. Vedno, ko se luna znajde na točki svoje teme, je najboljši čas prav za meditacijo, sproščanje in v poganjanje korenin in pripravah na obdobje rasti (naše in Lunine).

Mlaj, s katerim se bomo srečali jutri, je povezan z vodo in posledično poglabljanjem vase. Popijte čim več vode, povežite se z njo in poskusite razumeti, da izhajate iz nje. Voda po drugi strani pomeni umik telesa in misli v našo dušo. To je popoln čas za revitalizacijo vašega telesa in za njegovo zdravljenje;  v obliki masaže, plavanja ali katere koli sprostitvene dejavnosti, ki vam je všeč. To je tudi odličen čas za umetniško izražanje; torej izražanje sebe preko glasbe, slikarstva, plesa, literature, pa tudi druženja s tistimi, ki jih nosimo v srcu. Nekako pa ni primeren čas za tekmovanje  ali vsa dejanja povezana z rigidnostjo, odločnostjo in trmo. Lunine energije so tokrat zelo nežne.

Sama si bom vzela čas, da grem ven in razmišljam o listju, ki je padlo z dreves. Vse vas vabim, da se skupaj poglobimo v bogastvo, ki ga nosijo v sebi,  v cikle bogastva, ki se izražajo v Naravi in v to, kateri del cikla resnično predstavlja izpolnitev; vrhunec ali temna globina.

Vzemite si pomembne ure zase. In naj vas ne bo strah se soočiti tudi s temo v vas, tisto temo, ki znotraj vas ni še sposobno prepoznati luč, ki se v njej lesketa

10 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Hvala za globoke uvide. Hvala za vse!

  2. Pinka pravi:

    Zelo dobro pišeš o Luni in njenimi vplivi. Ne bi bilo slabo, če bi nas vsak mesec obveščala o njenih energijah… Ideja 🙂

  3. Miha pravi:

    Tudi z moje strani hvala za uporabne in globoke napotke. Že pri prejšnjih tvojih objavah o Luni sem jim sledil in našel poseben smisel v tem kar si napisala.

  4. Sever pravi:

    Zelo zanimo in poučno. Hvala vam.

  5. Jana pravi:

    Hvala za tvoje napotke.
    Tvoj blog je stalnica v mojem življenju in oporna točka.
    Naj vsem nam prinese ta mlaj en pravi začetek!

  6. Hana pravi:

    Osebno so mi Lunine mene svete. Moje telo in moja podzavest sta vezani na Luno. Čutim to posebno povezanost zato mi je današnji blog dobrodošel ibn uporaben.
    Tudi meni bi bilo mega, če bi mesečno pisala o tej temi ter o energijah v zraku.
    Iz srca hvala..

  7. Ketu pravi:

    Te moram posebej pohvalit, zadnji blogi so eden boljši od drugega. Samo tako naprej.

  8. Luna pravi:

    Hvala za znanje, ki ga deliš 🙂

  9. Veronika pravi:

    Hvala za vse kar nam daješ…