Moj blog

6. januar, 2017ANGELI IN ČAKRE-ČETRTA ČAKRA

Drage sestre in bratje, četrta čakra je čakra vašega srca. Tam se rodijo vaše možnosti, da se lahkotno povezujete z nami. Tam se rodi Ljubezen in Sočutje. Tam se rodi vaša sreča.

Četrta čakra je gotovo najbolj poznana pod imenom srčna čakra. To je izredno pomembna čakra v vsemu sistemu čaker, saj pokriva naša čustva in je odzivna na vse, kar nosimo v svojem srcu. Pravijo ji tudi vrata k višjim čakram, saj njeno pravilno delovanje pogojuje delovanje višjih čaker.

Anahata se nahaja na področju našega srca, simbolizira ga cvet lotosa z 12-imi listki. Komur ima zaprto četrto čakro, radi pravimo, naj odpre svoje srce, naj se odpre življenju, ob tem si pa lahko predstavljamo, kako čudovito se ob tem odpre lotosov cvet, ki ga nosi v srcu. Četrta čakra govori o brezpogojni ljubezni, o notranji harmoniji in dajanju. Njena osnovna naloga je v povezovanju spodnjih in zgornjih čaker. To počne s pomočjo Ljubezni, ki je motor te čakre. Od tu dalje ni težko razumeti, da predstavlja ta čakra predpogoj, da lahko komuniciramo z angeli, saj poteka komunikacija z njimi preko našega srca.

Odpreti katero koli čakro ni lahko delo, za to si je treba vzeti čas ter se fizično in duhovno dobro pred pripraviti. Odprtje srčne čakre se zgodi, ko popolnoma odpremo svoje srce drugim, gre za popoln občutek, ko se počutimo v sozvočju s človeštvom, ko se premaknemo iz egocentrične ljubezni; torej tiste, ki zahteva in jemlje, k popolnemu dajanju in sočutju. Srčna čakra se nahaja na sredini vsake duhovni poti, saj se tudi sama nahaja med vsemi čakrami ravno na sredini. Kot je zapisal Osho, je ljubezen ključ do katerega koli odnosa, ljubezen je torej pogoj za kakršno koli duhovno rast. V četrti čakri se nahaja dom našega Višjega jaza, od tu se lahko povezujemo s svojo dušo.

Ljubezen, ki prihaja z Anahate je altruistična, je prečiščena od vsakršne zahteve ali preference, gre za preprosto dajanje brez pričakovanj.

Čiščenje četrte čakre lahko poteka z afirmacijami kot so Ljubim se, Odpuščam si/ti, Počutim se v miru s sabo, ipd. Da se bodo te afirmacije lažje usedle v vaše srce, pokličite na pomoč k sebi Nadangela Rafaela, poskusite z Meditacijo na zeleno angelsko svetlobo in vnesite čim več toplih občutkov v svoje življenje in življenje vaših bližnjih. Naj vam pri meditaciji pomagajo kristali zelene in roza barve, če ležite, si jih postavite na področje srca in ne pozabite jih nato umiti pod tekočo vodo. Ob zdravljenju te čakre je dobrodošla tudi masaža s sezamovim oljem, kateremu smo dodali eterično olje lavande, melise ali verbene.

Osebno mi je pri celjenju srčnih ran zelo pomagala lavanda in meditacija z njeno pomočjo. Ob vonju eteričnega olja lavande sem si v meditaciji predstavljala svoje srce, polno ran, ki sem si jih zadala sama ali pa so mi jih urezali drugi. S pomočjo Rafaela sem nato rane oskrbovala z lavando, opazovala sem vsako rano posebej, ki se je nato pozdravila. Naj vas ob tej meditaciji spremlja popoln občutek miru.

Kot vemo, je srčna čakra zelene barve, z njo povezuje zemeljsko ljubezen z duhovno, prav zato bomo vedno lahko odprli srce v stiku z naravo, z živalmi ali s tem, da pomagamo manj srečnim od nas.

Če se poskusite zamisliti, boste kmalu ugotovili, da je bilo vaše življenje najtežje, ko ste to svojo čakro zaprli; ko ste dovolili da zamere, strahovi in bolečina prevladujejo v vašem življenju. Ne pozabite, da ne morete imeti direktnega vpliva na to, kako se drugi obnašajo z vami, lahko pa se sami odločite, kako boste reagirali nanje.

Slikovno gradivo: yoga.com, wallpapers

8 komentarjev

  1. Pinka pravi:

    Sedaj je jasno kje so blokade pri vzpostavljenju stika z angeli -v srcu!

    • admin pravi:

      Blokade nastajajo marsikje, blokada je lahko tudi strah, ki pravzaprav izvira iz spodnjih čaker. Je pa gotovo eden od glavnih kanalov ravno srce in srčna čakra, ko govorimo o vzpostavljanju stika z angeli. Recimo že ko počnemo nekaj, kar nam napolnjuje srce, kar nas veseli, radosti ali pomirja, smo veliko bolj odprti Angelskemu svetu kot če tega ne počnemo in smo recimo žalostni ali potrti.

  2. Vita pravi:

    Nikoli še nisem slišala za zdravljenje z lavando – obvezno poskusim. Hvala tvojim nasvetom.

    • admin pravi:

      Iz prve roke povem, da je zdravljenje s sivko nekaj enkratnega. Vsaj zame so rastline, njihov vonj in zdravilna moč, nekaj neprecenljivega in se jim popolnoma odprem, ko počnem takšne stvari. Priporočam!

  3. Jana pravi:

    Zdi se mi, da ni prave komunikacije če ne poteka preko srca. Dokler se posamezniki ne zavedajo svoje vrednosti in se ne cenijo, je prav tako nemogoče odpreti srce. Hvala za odličen blog !

    • admin pravi:

      Ko poteka komunikacija ali kateri koli stik s sočlovekom preko srca, jer stik pristen. Vse drugo pa vemo, kam pelje … je pa za to potrebno – kot praviš – poznati sebe in lastno vrednost.

  4. Nataša pravi:

    Ti blogi z angeli in čakrami so prav koristni. Se zahvaljujem zanje, ker mi vsakič dajejo neko voljo, da bi prečistila, kar me pri vsaki čakri blokira. Hvala ti za napotke in ker vedno deliš nekaj posebnega in dragocenega.

    • admin pravi:

      Hvala, Nataša. Z njimi spodbujam in spominjam tudi sebe, ker ni dobro pozabiti, od kod prihajajo različne težave in kako jih je mogoče rešiti sam, brez posredovanja drugega.