Moj blog

30. december, 2016POPOLNI ZAPLETI

Drage sestre in bratje, popolni zapleti so dogodki, ki vas pripeljejo do tega, da odprete oči nad življenjem, so navidezna naključja, nekaj, kar je močnejše od vas in ki vam služijo k temu, da se približate sami sebi.

Popolni zapleti so življenjske situacije, ki nam jih pred obraz pripelje življenje, da bi nam odprlo oči; to so vsi tisti dogodki, ki bi jih lahko človek brez prave zavesti o sebi označili za naključja ali celo usodo, a ne gre ne za eno ne za drugo. Gre za popolno skladnost dogodkov, ki nam govorijo ubrano kot najlepša simfonija.

Človek, ki ne pozna svoje kreativne moči, moči svoje volje, oseba, ki se ne zaveda, da je v življenju mogoče prav vse, je tipičen predstavnik ljudi, ki ne vedo, kaj bi z naključji v svojem življenju. Ne vidi in in sposoben videti čez tisto, v kar verjame.

Prav strah je tisti, ki takšnega človeka pogosto pripelje do zidu, od koder ni sposoben dojeti kavzalnosti našega življenja, kjer se skriva Resnica, ki ga potrpežljivo pričakuje. Resnica se nahaja za tančico njegovega uma, tistega uma, ki se ves čas veselo norčuje iz njega. Gledamo, pa nismo sposobni videti.

zapleti2Da je vse to le igra.

Tako bi verjetno Angeli opisali zemeljsko izkušnjo, tako zapleteno za človeka, ki se počuti brez najmanjše možnosti, da bi jo do konca dojel predvsem zaradi svojega „fiksnega“ uma. To zemeljsko izkušnjo, ki postane tako privlačna in enostavna, ko se je dotakne srce s svojo lastno inteligenco. Ko živimo življenje preko srca, je vse bolj enostavno in lepo, medtem ko bivamo preko svojega uma, nas bremenijo skrbi in strahovi, ki so zasidrani v njem.

Popolni zapleti bodo postali ljudje, ki se bodo odločili, da vam bodo stali ob strani,to so tisti posamezniki, ki vam bodo pomagali v tišini. Takšne ljudi boste srečali samo takrat, ko boste pripravljeni začeti „sprejemati“ življenje. S takšnimi posamezniki boste spletli popolne vozle, popolne izkušnje.

Popolni zapleti so vse situacije, ko stopim izven svoje cone udobja in ki nas pripeljejo do tega, da izberemo pot, ki nam je pisana v duši in ki nas bo pripeljala na stopnjo naše najvišje Zavesti. Vse, kar moramo storiti, se je odmakniti od tega, kar že ves čas počnemo – razmišljamo brez prave osredotočenosti.

Šele na tej točki bomo lahko dojeli, da se nič ne zgodi „po slučaju“, kajti uspelo nam bo popolnoma zaplesti racionalnost uma z voljo srca, na tej točki bomo dovolili svoji duši, da se bo končno svobodno igrala Igro življenja.

Da bi v prihajajočem letu prišli do te točke zavesti.

Srečno 2017!

slikovno gradivo: Margerita Kareva

 

6 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Z malo zamude a iz srca: srečno tui tebi Šepetalka in čim več popolnih zapletov v letu 2017 🙂

  2. Pinka pravi:

    Srečno in zdravo 2017 vsem bralcem in ustvarjalki Angelskih sporočil.

  3. Anita pravi:

    Tudi jaz Sepetalka ti zelim vse najlepse v letu 2017! Ko “prelistavam” Google, sem ravnokar spoznala, da edino tvojo stran ne jemljem kot neko komercialno “linijo” za osebno korist. Z veseljem prebiram tvoje bloge in se bolj sem srecna, ker so t.i. popolni zapleti privedli tudi do tvoje strani:) in to se plete ze dobro leto:)