Moj blog

20. december, 2016ŽIVLJENJSKE PRILOŽNOSTI

Drage sestre in bratje, življenjske priložnosti so priložnosti, ki čakajo na vas, čakajo na to, da odprete svoje oči in da v polnosti zaživite svoje življenje. Življenjske priložnosti so vzvodi življenja, ki potrjujejo pravilnost vaših odločitev.

Življenjske priložnosti so nekaj, kar bi moral imeti vsak izmed nas na dosegu rok, vsaj enkrat v svojem življenju, če ne drugače. Govorim o priložnostih, ki nam jih ponudi življenje, da pričnemo nekaj pomembnega, nepredvidenega, pravzaprav tisto, po kar smo pravzaprav prišli na Zemljo. Svet okoli nas je prostran in pisan in vsi bi ga morali živeti in doživeti v vsej svoji polnosti. A zakaj se temu pravzaprav upiramo?

Vsi si zaslužimo pričakati tisto „pravo“ priložnost v svojem življenju. Velika ovira pri tem so prepričanja, ki jih gojimo o tem, kako je življenje zapleteno in da so določene stvari nemogoče. Ko verjamemo v to, gledamo in doživljamo svet na izkrivljen način in si ne dovolimo bivati v vsej svoji polnosti.

Mislite, da bodo ljudje, ki se stalno pritožujejo, a ne storijo nič, da bi kaj spremenili, kdaj dosegli iskane in idealizirane spremembe? Svet je v rokah ljudi, ki so aktivni, ki želijo stopiti vedno korak dalje od tam, kjer so.

margarita-kareva-02Težava ni v državi, v družbi, brezposelnosti – ta zorni kot nas močno omejuje pri našem napredovanju, kajti v vsakem primeru bo vedno nekdo drug kriv za naše neuspehe. Naše težave in slab položaj lahko izhajajo iz preteklih odločitev, napačnega odnosa in omejenosti v pogledu na svoje življenje, a ne moremo viseti na krivdah in živeti v mlaki obtožb in zamujenih priložnosti prav vse svoje življenje. Težava je vedno v posameznikih, ki čakajo, da jim življenje podari tisto, o čemer sanjajo in v tistih, ki mislijo, da jim je življenje česa dolžno. V resnici nam nihče ni dolžan ničesar. Če želimo spremembe, jih moramo ISKATI, spremembe moramo USTVARITI sami.

Za to pa je najprej potrebna sprememba v naši zavesti. Vsi imamo um, s katerim lahko ustvarimo svet, ki si ga danes še predstavljati ne znamo. Um je treba pravilno uporabiti. Priložnosti ležijo povsod, le aktivirati se moramo zanje. Vlagati moramo v sebe.

Nahajamo se v dobi napredka in ne moremo si več privoščiti stati pri miru, ko smo pri miru, nam polzi svet in priložnosti skozi naše dlani. Poskusite pogledati tja, kamor drugi ne gledajo, izven zarisanih vzorcev in predstav.

Sami moramo iskati napredek, se stalno izobraževati, širiti svoja obzorja. Biti moramo aktivni, lahko tudi nori, če želimo. Ko boste začeli tako živeti, boste začeli tudi spoznavati, kdo v resnici ste. Takrat boste spoznali, da je um dar, ki ga je treba uporabljati na pravi način, za to, kar je bil ustvarjen. Z našim umom moramo podirati meje, se vključiti v igro življenja. Samo v tem primeru lahko dosežemo prave rezultate, kajti samo v tem primeru smo mi sami oblikovalci naše usode. Šele takrat dobimo v svoje roke svoje življenje.

Samo tako lahko začnemo zares slediti svojim sanjam, izbrati svojo lastno pot, najti strast v življenju, zaupati vase, dan za dnem. Ko tako osebno rastemo, se moramo vsak dan spomniti, da če smo uspeli spremeniti svoje življenje, je to samo zaradi sebe.

Vsak lahko. Le začeti mora.

slikovno gradivo: Margerita Kareva

 

5 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Navdahnila si me, ni kaj 🙂
    Se strinjam s tabo, priložnosti je traba iskati. Je pa vprašanje, česa si želimo v življenju in koliko se poznamo pred vsem tem.
    Hvala, ker deliš.

  2. Nika pravi:

    Vsak je svoje sreče kovač. Nekateri res mislijo, da so jim vsi okoli nekaj dolžni ali pa krivi za njihovo nesrečo. Potem pa ko je treba kaj naredit ni nobenga nikjer. Zelo lahko se je pritoževati nad življenjem, če ga jemljemo kot nekaj samoumevnega. Je trebe delat, 100% res.
    Prav navdihujoče pisanje!

  3. Tujka pravi:

    Zaradi tebe so moji torki nekaj posebnega. Preberm tvoj blog ko še vsi spijo. Tako si napolnim baterije za cel teden. Danes posebej 🙂

  4. Anita pravi:

    Velikokrat na svoj um gledam kot na nekega sovraznika, a to je res napacno gledanje. S svojim umom se lahko poigravamo na razne nacine, recimo kot bi se poigravali z racunalnikom, potem pa so tu se custva, ki v nasprotju z racunalnikom, vplivajo na nas. V ozadju smo tako mi, ki se poigravamo z umom in custva, ki reagirajo na to poigravanje. Ko se nam situacija zazdi se tako resna, lahko nanjo odreagiramo na prav smesen nacin, le da pogledamo na to s tega zornega kota. Z umom lahko tako igramo igro zivljenja, z meditacijo pa malo izstopimo iz igre in se odkrijemo. Kaksno igro pa bomo igrali, je nasa izbira, ce se tega zavedamo ali ne.