Moj blog

15. marec, 2016ANGELI IN EGO

Drage sestre in bratje, angeli in ego stojijo na popolnoma nasprotnih si polih. Angeli smo ljubezen, ego je strah. Angeli smo resnica, ego je tisti, ki dvomi vanjo. A nikar ne igrajte egovih igric misleč, da ga boste premagali. Namesto odkritega boja dopustite svojemu srcu, da ljubi in ego se bo umaknil sam.

Pred kratkim me je prijateljica vprašala, kako razlikujem, kdaj prejemam angelska sporočila in kdaj gre le za igro ega. Skoraj vsak, ki prične prejemati angelska sporočila oz. sporočila svoje duše, se na neki točki vpraša, kaj je res in kaj je le plod njegove domišljije. Ne gre za to, da bi dvomili v angeli, temveč bolj za strah, da tega nismo sposobni, vredni … ali celo da predstavljajo ta sporočila samo beg pred samim sabo.

Skoraj vsak, ki prične prejemati angelska sporočila, zadrži najprej to zase. Preverja, tehta in se uči, kdo je in kakšna je njegova življenjska naloga. To lahko traja precej časa, dokler ne postane popolnoma odprt za sprejemanje in razumevanje angelskih sporočil, nato pa pride do točke, ko bi to rad delil z drugimi. Pravzaprav gre pri tem za nekakšno notranjo nujo, da bi pomagal in delil tisto dobro, kar je odkril v sebi. A nekaj moramo vedeti pred vsem: največkrat pomagamo sočloveku s poslušanjem ali pa s praktično pomočjo, malokdaj z angelskim sporočilom, ki smo ga prejeli zanj.

To je lahko precej boleče, vsaj zame je. Ko vidim situacijo nekega posameznika, ko vem, kaj bi moral narediti, a hkrati tudi vem, da mu ne morem pomagati, ker ni pripravljen razumeti, ker se ni pripravljen videti v Luči Ljubezni. V takšnih trenutkih naredimo več, če mu ponudimo roko pri reševanju kakšnega praktičnega problema ali mu le prisluhnemo ob njegovi boleči izpovedi. Zapomnite si, da so angelska sporočila, ki jih prejemate, del vašega notranjega sveta in da so ljudje okoli vas – vsaj zaenkrat še – ločeni od njega. Angeli so me naučili, da sta lahko drobna beseda ali pa le ljubeč pogled veliko bolj učinkovita kot izliv neke Resnice, ki ne pride vedno iz srca. Če želite resnično pomagati nekomu, mu najprej odprite svoje srce.

sinA vrnimo se k vprašanju prijateljice, ki zna sprejeti in razumeti sporočila njenih angelov, vendar jo še vedno spremlja občutek, da je vse samo plod njene domišljije in njenega ega. Tudi ko boste prejemali jasna angelska sporočila, se bo vedno lahko oglasil glas ega in vas pričel prepričevati, da se motite, da si vse skupaj izmišljujete ali celo, da se vam meša.

Najlažje ločimo sporočila angelov od glasu našega ega po tem, da ego potrebuje razlago, medtem ko je angeli ne. Angeli vam ne bodo nikoli rekli, kaj in kako nekaj narediti. Ko prejmete njihovo sporočilo, sami veste, kako boste sporočilu dali obliko. Angeli nam vedno ponudijo svojo pomoč le v obliki usmeritve, nikoli ne boste od njih prejeli natančnih napotkov, kot bi brali navodila. Ego po drugi strani ne more delovati brez natančnih navodil. Vaš um/ego vam bo vedno posredoval sporočila in en kup informacij, ker potrebuje razlago, dejstva in tehtanje situacije.

Še eno nalogo ima vaš ego in to je ta, da vas želi prepričati, da so angelska sporočila kratkotrajna in enkratna. Angeli nam pošiljajo večkrat ena in ista sporočila, dokler jih ne pričnemo zaznavati s svojo intuicijo ali enim od čutov, ki so bolj razviti. Nikoli nam ne ukazujejo in ne odločajo namesto nas, katero pot izbrati, medtem ko naš ego potencira in izkrivlja informacije, dokler nas ne prisili v akcijo.

Angelska sporočila radi preslišimo in nanje pozabimo, um nam te možnosti ne daje. Vedno pritiska na nas in ne odneha, dokler mu ne ustrežemo, samo za to, da se potem vrne nazaj še močnejši in bolj zahteven kot prej.

V nasprotju z glasom ega nas angelska sporočila napolnjujejo z ljubeznijo in nam dajejo moč. Angelska sporočila nas povzdigujejo, da vidimo širšo sliko našega življenja in se ne zgubljamo več v njem. A ko pričnemo dvomiti v sporočila, ki jih prejemamo, se vklopi ego in nam začne jemati energijo, nas sili v nepotrebno razmišljanje in v nepotrebno odločanje.

Dovolite si sprejemati angelska sporočila, kakor tudi dopustite egu, da dvomi. Čas in Ljubezen sta tista, ki ga premagata. Ostali boji so popolnoma nepotrebni.

Slikovno gradivo:mirellasantana.deviantart.com, sevenintentions.wordpress.com

20 komentarjev

  1. Jutro pravi:

    Kot vedno en zelo lep blog in zelo jasno (predvsem pa nepretenciozno) napisano kaj je ljubezen in kaj ni 🙂
    Da ne hvalim le besed in misli – naj pohvalim tudi tvojo držo, ki žari iz tvojih besed, mislim da je to tista skrivnost zakaj nas vse več bere tvoje bloge in ti sledi: ker si tisto, kar pišeš in ker se čuti ljubezen katera prihaja s tvojih zapisov.
    Hvala.

    • admin pravi:

      Hvala Jutro za te besede 🙂
      Objavljeni blogi so v večini kanalizirana angelska sporočila namenjena vsem nam.

  2. Miha pravi:

    Se strinjam, ne gre za to, da ne verjamemo v angele, ampak za to ker ne verjamemo v naše sposobnosti da jih slišimo/vidimo/razumemo. Odličen blog!

  3. Vita pravi:

    Ego se dostikrat poigra z mano in je res, več kot se ukvarjam z njim več moči ima nad mano. Recept je vedno in samo ljubezen. Zelo navdihujoče.

  4. Pinka pravi:

    Najbolj všeč pri tvojih blogih so mi deli, kjer pišeš o sebi, o svojih izkušnjah in občutkih. Malo nenavadno mi je da si prišla do spoznanja, da lahko človeku prej pomagaš z besedo ali praktično pomočjo kot pa z angelskim nasvetom. Mogoče bi o tem kaj več napisala, me bi zelo zanimalo kaj si hotela povedati s tem.

    • admin pravi:

      S časom sem spoznala, da potrebujemo ljudje razumevanje in ljubezen, velikokrat bolj kot angelska sporočila.

  5. Zvezda pravi:

    Ko tako berem se mi zdi da je med dvomi ega in angelskimi sporočili jasna meja. Problem je ko se mi to dogaja in me prevzemajo čustva. Takrat ne znam razločiti.

  6. Nives pravi:

    Prava vere mora biti mocnejsa od vseh dvomov!

  7. Ketu pravi:

    Meni pa se zdi kar jasno: ko se srečamo z dvomi se srečamo z odsotnostjo ljubezni. Kjer ni ljubezni ni angelov 🙂

  8. Mars pravi:

    Hvala za pomoč pri boju z egom.

  9. Tujka pravi:

    Super blog, zelo uporaben!
    Bi popravila Marsa, da se z egom nikar ne bori, Sepetalka pise: “A nikar ne igrajte egovih igric misleč, da ga boste premagali. Namesto odkritega boja dopustite svojemu srcu, da ljubi in ego se bo umaknil sam.”

  10. Hana pravi:

    Ne vem, če je tako enostavno. Občutki so včasih zelo mešani; po eni strani čutim vzhičenost in zaupanje, takoj potem dvom in strah. Mogoče bi bilo dobro poudariti, da moramo pred tem razčistiti pri sebi, poznati naše strahove in dvome, biti odkriti do sebe kot rada pišeš. Skratka da smo sposobni prejemati angelska sporočila ko imamo razčiščene stvari v glavi in v srcu.

    • admin pravi:

      Hana, imate prav. Še pred tem, ko začnemo iskati odgovore na to, kaj so angelska sporočila in kje se vklopi glas ega, moramo vedeti kdo smo in kaj si želimo.

  11. Anita pravi:

    Saj poznate prizore iz filmov, ko na eni strani prisepetuje angelcek in na drugi hudicek ter “igralec” zmedeno premisljuje. Podobno si predstavljam angele na eni in ego na drugi. Ego deluje cisto v vsakdanjih situacijah, npr pri odnosih z bliznjimi, pri odlocanju o kaj je prav in narobe, pri raznih strahovih pred spremembami ipd. Ko enkrat poslusas “pravi notranji glas” zazivis v zadovoljstvu z vsem kar se dogaja znotraj in zunaj sebe, tebe. Je pa to vsakodnevno “potovanje” v razlicnih vlogah in situacijah. Ko ze menis, da si sedaj pa res predelal vse, se zopet pojavi neka nova “situacija in vloga”, ki te znova preseneti:) Postopoma nam bo vsem uspelo:)

  12. Anita pravi:

    Sepetalka, saj ves da so vsi tvoji blogi odlicni in da sem ti hvalezna za prav vsakega ter ze komaj cakam na naslednjega:) Tako ne bom venomer samo pisala to, je pa moj “notranji glas” nekako popolnoma usklajen s tvojim “sepetanjem”, ki vsekakor nima egoisticnega pridiha. Ce smo torej v dvomih, samo prisluhnmo temu sepetanju .. 🙂 Angeli obstajajo direktno v tvojih besedah, saj te lahko tikam, a ne? 🙂

    • admin pravi:

      Hvala Anita za vsak tvoj komentar posebej. Seveda se lahko tikava; tvoj notranji glas je usklajen z mojim, ker je to skupna Resnica, ki povezuje vse nas in ki je Izvor vsega Življenja.

      • Anita pravi:

        Saj ni preveč egoistično, če kar napišem: vem 🙂 Me pa tvoji blogi vsekakor popeljejo še “globje” v to skupno Resnico.

  13. Utrinek pravi:

    S tvojo pomočjo si širim obzorja in vedno objaviš pravo temo v točnem trenutku. Tudi to da odgovarjaš komentarjem se mi zdi zelo lepo od tebe.