Moj blog

23. december, 2014ANGELSKE KARTE

Drage sestre in bratje, angelske karte so priljubljen pripomoček, s katerimi vzpostavljate stik z nami. Vendar bodite pozorni, kot vsako orodje, tudi karte potrebujejo nego, pravilen odnos in uporabo. Preko njih se približujete svoji resnici in sprejemate moč sedanjega trenutka. Vedno jih uporabljajte s srcem.

Angelske karte so tema, ki sem se je dolgo izogibala. Pa ne zaradi tega, ker bi dvomila v njih kot angelski pripomoček. Sicer je res, da se mi zdijo zelo omejene v svoji sporočilnosti in da lahko na drugačne načine pridemo do točnejših in bolj osebnih angelskih sporočil, a za večino predstavljajo prvi stik z angelskim svetom. In tako je tudi prav.

Angelske karte so meni čudovito združenje umetnosti in duhovnosti. Nekatere so prave umetnine. Pa vendar to ne pomeni, da jih lahko vsak uporablja – vsaj ne pravilno. Obstajajo določena pravila in posebni pristopi, ki so nujno potrebni za želene rezultate. Nekaj o njih je preprosto treba vedeti, preden jih pričnemo uporabljati.
Prvo pravilo je to, da angelskih kart ne beremo, temveč jih čutimo. Torej ni dovolj, da preberemo o njih knjigo ali priložena navodila. Moramo jih »začutiti« kot pravi angelski pripomoček oz. sveto vez med nami in angeli.

Jasno nam mora tudi biti, da njihov namen ni gledanje v prihodnost, temveč razumevanje sedanjega trenutka. Angelske karte morajo biti narejene za trenutek, ko jih posameznik povleče. Na nek način me angelske karte – če jih pravilno uporabljamo – spominjajo na igro šaha: pomagajo nam oceniti trenutno situacijo in s tem osvetliti naše naslednje dejanje; kar nas lahko pripelje do zmage, vendar korak za korakom. Odločitev je seveda vedno samo naša. Angeli le kažejo smer.

Untitled-5Na trgu je ogromno različnih angelskih kart. Tiste »prave« prepoznamo po tem, da so usmerjene k razumevanju sedanjega trenutka, pomagajo nam k razumevanju našega duhovnega napredka in omogočajo globoko introspekcijo. Ne pozabimo, da leži vedno odgovornost samo na posamezniku, ki vleče karte. Kar pomeni, da pri angelskih kartah ni posrednika; vedno jih vlečemo izključno in samo zase. Je kot neke vrste meditacija in nihče drug ne more meditirati namesto nas.

Prave angelske karte so narejena samo za eno vprašanje. To seveda otežuje njihovo branje, saj je potrebno združiti različna znamenja, pomene in simbole v naš končni odgovor. Zato je zelo naivno pričakovati – vsaj za pravo razumevanje – da jih lahko uporablja in interpretira vsakdo.
Menim, da je glavna naloga angelskih kart ta, da se zavedamo sedanjega trenutka in da z njihovo pomočjo delujemo v sedanjem trenutku. V tem je njihova prava moč.

Sporočilo, ki nam ga prinesejo angelske karte, nosi v sebi vrednost le, ko v nas spodbudi neko dejanje oz. spremembo. Če mi angelska karta pravi, da je sedaj pravi trenutek, da se osredotočim na svoje sanje, je od mene odvisno, kaj bom s to informacijo naredila sama. V resnici so angelske karte način, da komuniciramo s samim seboj, z našim višjim jazom. Omogočajo nam, da se bolj zavedamo samih sebe. Ko jih beremo, se moramo prepustiti naši podzavesti, ki nam govori preko njih. V resnici se preko kart pogovarjamo sami s sabo – oz. našim višjim jazom. In ta pogovor mora biti globok, duhoven in božanski.

Untitled-4Največja napaka, ki jo počnejo ljudje z angelskimi kartami je ta, da jih zreducirajo na nivo vedeževanja. Kot sem že velikokrat napisala, angeli ne napovedujejo posamezniku prihodnosti, čeprav imajo globok uvid vanjo. Naloga angelov je ta, da nam stojijo ob strani in dvigujejo frekvence. Pomagajo nam postati boljši človek. Pomagajo nam srečati in spoznati našo dušo. Pomagajo nam pri pretoku naših energij. Ob strani so nam zaradi številnih razlogov. A ravno preko angelskih kart se mi zdi, da pride na dan tista človekova narava, ko prelaga odgovornost na druge, predvsem pa pozablja na spoštovanje in hvaležnost, ki bi jo morali čutiti ob stiku z angeli.

Da me ne bi kdo slabo razumel. Angeli ne pričakujejo od nas hvaležnosti ali spoštovanja. Mi sami moramo prispeti do točke, ko ob njih čutimo hvaležnost zaradi globokega izkustva, ki nam je dano. Karte pa imajo tisto posebno “napakico”, da so priročne, kar pomeni: iz kupčka jih zna povleči tudi majhen  otrok. Brez nekega zavedanja. Zato se v takšnem momentu prevečkrat izgubi tisti občutek čarobnosti. In ljudje vlečejo eno karto za drugo …

Mislim, da preden lahko posameznik prične uporabljati angelske karte, mora do njih čutiti neko vez. Dobro je, da jim poišče poseben prostor, postaviti jih mora v posebno škatlico, ki jo je sam izdelal in predvsem … vleči jih mora sam, v miru in tišini. In samo eno karto na dan. Vlečenje angelskih kart bi moral biti ritual, podobno kot je to meditacija. In nikakor naj ne bi drug drugemu to počeli. Saj s tem vlečemo nase energije, ki nam ne pripadajo. Dejansko si s tem škodimo, čeprav se mi zdi, da si največjo škodo naredimo, ko neodgovorno ravnamo s tem fizičnim angelskim pripomočkom.

Dajmo vsem angelskim pripomočkom svoj prostor ter vzpostavimo z njimi globoko vez. Prav tako naj bo z angelskim kartami. S pravo uporabo pridemo tudi do pravih rezultatov. Ljubezen in predanost.

10 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Prav pošteno si zapisala vse o angelskih kartah. Zdaj mi je veliko bolj jasno zakaj si se izogibala te teme kot praviš. Ker je preprosto res da ko začneš enkrat vlečt karte kar sledi še druga in druga. Da sploh ne omenjam vlečenja v družbi in za zabavo.
    Vedno daš stvarem svojo pravo vednost in mesto.

  2. Gaja pravi:

    Hvala za še en srčen nasvet.

  3. Mihaela pravi:

    Nikoli nisem razmišljala o angelskih kartah na tak način. Po svoje imaš prav, spoštovanje in hvaležnost bi morala biti vedno na prvem mestu. Vlečenje kart kot druženje je prijetno, s tvoje perspektive pa ni nikakor smiselno.

  4. Pinka pravi:

    Zelo so mi ljube angelske karte, Skoraj ni dneva, ko jih ne bi vzel v roke. Se strinjam s tabo: namenjene so vsem, brati jih pa ne zna vsak.

  5. Bracken Pepperglow pravi:

    Dala si mi idejo za darilo 😉
    Hvala. Ni vse za vsakega, se strinjam 100%
    So pa ene karte res čarobne … Rada bi videla tvoje.

  6. Sonce pravi:

    Zelo direktno sporočilo, ki me je predramilo. Kako malo spoštujem določene stvari v svojem življenju!

  7. Neja pravi:

    Vaš blog bi morali priložiti vsem angelskim kartam. Tako bi vsi po vrsti lahko razumeli kakšen blagoslov so.

  8. Angel pravi:

    Meni se bolj zdi, da so angelske karte povezava z angeli za vse, ki jim niso še tako blizu. Kako se jih uporablja in razlaga pa je stvar posameznika.Itak jih bi morali hraniti in vleči s spoštovanjem. To se mi zdi samoumevno.Jaz imam obdobja, ko jih vlečem vsak dan in potem kakšen mesec se jih sploh ne dotaknem. Moje angelske karte so vajene mene, mojih energij in navad. Zelo sem zadovoljna z njimi 🙂

  9. Light pravi:

    Lepo si povedala in mi še bolj odprla oči. Je pa v vsem tem navalu toliko različnih angelskih kart, da ne vem kako izbrati med njimi. Mi lahko prosim svetuješ na kaj moram paziti pri nakupu?

  10. admin pravi:

    Najbolje, da vas pri izbiri vodi notranjih glas, dopustite, da vas karte same izberejo 🙂