Moj blog

31. oktober, 2014ŽIVLJENJSKO POSLANSTVO

Drage sestre in bratje, življenjsko poslanstvo je darilo, ki ga morate sami odkriti, sami odpreti in ga nato skrbno nositi v svojem srcu. Zanj je potreben čas, izkušnje, predvsem pa spoznanje, kdo smo. Ko boste enkrat sprejeli v svoje srce lepoto svojega bitja, vam bo vaše poslanstvo razodeto.

Pogosto me bralci prosite, da vprašam vašega angela varuha, naj mi pove kaj o vašem življenjskem poslanstvu. In vedno vas ob tem malček razočaram, saj sem prepričana, da je življenjsko poslanstvo nekaj, kar morate sami odkriti. Sami in ob vašem, pravem času. Čeprav angeli poznajo vaše življenjsko poslanstvo, njihova naloga ni, da vam ga tudi razkrijejo. Njihov pravi namen je namreč  ta, da vam na življenjski poti stojijo ob strani, vas spodbujajo in usmerjajo. Vaša naloga pa je ta, da vaše poslanstvo odkrijete sami, s pomočjo vašega srca.

Tudi če bi vam na tem mestu, vsakemu posebej napisala, katero je vaše poslanstvo, bi vsaka misel posebej  izzvenela v prostoru in času. Ker če vašega poslanstva še ne poznate, pomeni, da vaše srce preprosto še ne resonira z vibracijo, ki ga nosi njegova misel. Če bi komurkoli razkrila svoje poslanstvo bi bilo, kot da namesto vas odprem najlepše darilo, kar ste ga in ga boste kdajkoli prejeli v vašem življenju. In nato bi se z njim malček poigrala in ga vam čez čas vrnila. Preprosto izgubil bi na svoji vrednosti.

A vendar sem mi zdi, da obstaja nekaj uporabnih korakov,o katerih velja razmisliti in ki vam lahko pomagajo pri iskanju vašega osebnega, življenjskega poslanstva. Kot običajno niso nič posebnega, a skupek vseh, vam lahko prinese pomembno spremembo v vaše življenje.

Untitled-2Prvi  korak je mirovanje. Velikokrat pišem o meditaciji, danes pa sem se odločila, da stoji še pred meditacijo počitek. Ko počivamo, smo sproščeni in se lažje prepuščamo notranjim vzgibom. To pa nam zelo pomaga pri odkritju našega življenjskega poslanstva. Odkrivanje življenjska poslanstva lahko namreč  hitro postane stresno  – z njim se obremenjujete in mučite, če preveč razmišljate o njem. Ko pa počivate, se počasi učite »prepuščanja življenju«. Ko mirujete in ste sproščeni, vam lažje pridejo na misel ideje, ljudje in načini, kako priti do svojega cilja. Ko počivate, se lahko mirno učite prepuščanja toku. Vendar z zavestjo. Poskusite.

Po počitku pride še skrb zase. Lahko vam vse to zveni zelo nenavadno,a  vendar ste si svoje telo izbrali sami in zelo pomembno je, da se ga zavedate. Ko boste skrbeli zase, za svoje misli in svoje telo – boste lahko začeli slediti svojemu poslanstvu. Če želite priti znotraj sebe, boste morali najprej zgraditi tisto, kar je zunaj vas. Predstavljajte si, da so vaše misli in telo hiša, v katero vstopate, ko greste na svojo življenjsko pot. Če je hiša trdna, boste varno hodili po njenih prostorih. Če pa se bo kje pričela podirat, se bo vaša pot hitro končala. Posvetite večjo skrb svojemu telesu s pravilno hrano in bivanjem. Ne pozabljajte na pomen svojih misli, ki predstavljajo glavne stebre vaše duhovne poti.

Pogosto vas spodbujam, da greste med ljudi. Vendar ni tako nepomembno, s kom se potem družite. Vedite, da postajamo podobni ljudem, s katerimi se največ družimo. Pomislite, s kom se sami družite. So to ljudje, polni navdiha, ki vas vlečejo naprej k iskanju dobrega, ali so to ljudje, ki vas vlečejo nazaj? Če velja to zadnje, je resnično prišel čas, da naredite prostor novim ljudem, ki vas bodo vzpodbujali k temu, da postanete boljši človek.

Še en korak poznam, ki vas bi moral pripeljati bližje k svojemu poslanstvu. Poskusite ob različnih dnevnih opravilih čutiti močna, pozitivna čustva – prav ob vsem, kar počnete. Več pozitivnih čustev, kot boste čutili, več verjetnosti boste imeli, da se boste približali vašemu življenjskemu poslanstvu. Ko boste vaše življenjsko poslanstvo enkrat odkrili, vas bodo ves čas spremljala takšna čustva, saj boste počeli stvari, ki si jih resnično želite in za katere ste prišli na ta svet. Do tedaj pa: odkrivajte in počnite čudovite stvari; pa čeprav je to samo obešanje perila ali pa branje knjige. Poskusite čutiti hvaležnost in navdušenje ob vsaki mali stvari in ne bo dolgo, ko boste potrkali na vrata vašemu poslanstvu.

Najpomembnejšo točko puščam za konec. To je zabava. Počnite stvari, ki vas veselijo in zabavajo (brez da bi se trudili, kot pri prejšnji točki). Tudi če niso produktivna ali smiselna. Več  kot boste uživali v življenju, več možnosti boste imeli, da boste med enim in drugim veseljem našli vašo življenjsko pot. Vaša življenjska pot je namreč vir vaše radosti in sreče. Do nje lahko najlažje pridete, ko vam je lepo.

Če ste v iskanju svojega življenjskega poslanstva, poskusite uvesti vse zgornje napotek v vaše življenje in mi nato sporočiti, kam vas peljejo. Hvaležna vam bom za vaš odziv.

17 komentarjev

  1. Anemone pravi:

    Na prvi pogled delujejo ti napotki zelo splošni.prav nič težki. Če pa dobro pomislim, ni tako enostavno živeti po njih. Treba je vložiti trud.Enako kot za življenjsko poslanstvo. Najbolj enostavno je vprašati katero je in si potem domišljati kako živimo v skladu z njim.
    Mislim da je blog zelo dobro napisan v svoji preprostosti.Bom prva poskusila vpeljati vse te velike-male spremembe v moje življenje in potem poročalo o njih.

  2. Luna pravi:

    Vsaka od zgornjih točk nosi pomen. So pa predstavljene na tako preprost način, da zgleda da ne zahtevajo veliko truda. V resnici je že skrb za svoje telo in pozitivne misli velik podvig povprečnega človeka.
    Se mi zdi dobro, da malček pometemo po svoji glavi, se damo v mir in poskusimo videti v vsem nekaj lepega.
    Poskusim in sporočim 🙂

  3. Surya pravi:

    Res je pomembno s kom se družimo in kaj nas veže z ljudmi.Kaj se pogovarjamo in s kom preživimo največ časa. Zdolgočaseni in naveličana ljudje nas vlečejo nazaj, takšni ki nas navdihujejo pa naprej.Zdi se mi da so vse zgoraj naštete točke zelo pomembne in jih bom poskusila izpolnit.

  4. Utrinek pravi:

    Lepo napisano.Vsak mora sam ugotoviti svoje življensko poslanstvo.Če bi bilo tako lahko ga razkriti ne bi imelo več vrednosti.

  5. Zvezda pravi:

    Prav zanimiv je ta izbor korakov ki nas popeljejo do življenjskega poslanstva.Mirovanje in skrb za naše telo ter misli.Veselje do življenja. Ta recept bi moral vsak poskusiti v življenju, ki nam ne da miru.

  6. Paličica pravi:

    Dolgo časa sem si želela spoznati svoje poslanstvo. Zato sem se obrnila na veliko različnih ljudi. Vsak mi je povedal en del zgodbe, nekaj časa sem bila celo zadovoljna z njihovimi odgovori a potem sem ugotovila, da ga moram poiskati sama ker mi noben ne more te resnice razkriti.Ne razumem točno zakaj bi zgornje točke pomagala razkriti moje poslanstvo, a zakaj da ne bi 🙂
    Hvala za navdih 🙂

  7. Ela pravi:

    Spoznati svoje življenjsko poslanstvo ni tako enostavno.Postane lahko tudi stresno, kot piše zgoraj Šepetalka angelov. Človeka nekaj žene znotraj, a ne razumeš kaj.
    Meni za razliko od ostalih nasveti ne delujejo enostavni. Se mi zdijo zelo natančni ter zahtevni.Skrb zase ni stvar, ki jo urediš v eni uri.Počivanje kot sproščanje je tudi en luksuz ki si ga ne privoščim ravno vsak dan.Nato je še pozitiven odnos ki je določene dneve vsaj meni nedosegljiv …
    Se vpišem pod seznam tistih, ki bodo poskusili te spremembe.Sporočim ko mi uspe vse veplejat v moje življenje.

  8. Tujka pravi:

    Težko ali ne težko, kdor želi napravit nekaj v tej smeri bo poskusil … 🙂

  9. Aleja pravi:

    Kar zjokala bi se … tudi jaz sem dolgo iskala svoje poslanstvo … spraševala vse mogoče ljudi … sedaj pa končno razumem, da je to nekaj mojega. Vsak ki bi pokukal vanj pred mano, bi mi odvzel nekaj njegove lepote!

  10. Nina pravi:

    Prav všeč mi je ta blog. Praktičen in usmerjen k duhovnosti. Predlogi za odkritje osebnega poslanstva so čudoviti.Kdor si ga želi odkriti se bo s pomočjo (in veliko truda!)dokopal do svoje skrivnosti 🙂

  11. Vita pravi:

    Na ta žalosten datum (1.11.) je prav lepo prebrati nekaj, kar te vleče naprej. vsaj mene ta datum povleče vedno v preteklost in slabo voljo.

  12. Pinka pravi:

    Vita, žalosten datum je za nami. Sedaj lahko vsi pogledamo naprej in če že ne drugega premislimo, kako se obnašamo do svojega telesa, kakšne misli dopuščamo, koliko resnično počivamo, s kom se družimo, koliko veselja občutimo ob naših delih in koliko stvari počnemo, ki nas radostijo.Tudi če ne iščemo svojega poslanstva, so vse te točke pomembne. Samo zato, da vidimo kam hodimo in kam smo prišli.
    Hvala Šepetalka 🙂

  13. Ciceron pravi:

    Zanimivo branje ni kaj.
    Ljudje kateri nas obkrožajo vplivajo na naša življenja, saj mu postavljajo nekakšen okvir. Če bi vsa naša okolica bila usmerjena v en sam šport bi prej ali slej pritegnila tudi nas k temu športu. Enako bi nas pritegnilo če bi vsi okoli nas razmišljali o duhovni rasti.
    Radost je prav tako nezanemarljiva osnova naših del…
    Prav lepo ste osvetlili pomembna področja, ki zaslužijo razmislek in delovanje.
    Bravo.

  14. Ketu pravi:

    Sam bi rekel da spoznamo svoje življenjsko poslanstvo ko smo “zreli” za to.

  15. Nataša pravi:

    Ob prvem branju zgleda ta blog precej nenavaden kot opazovanja življenjskega poslanstva, saj bi z uporabo logike morali početi čim več različnih stvari da bi ga našli. A če bi bilo odkritje osebnega poslanstva loterija, bi logika delovala. Ker pa je notranja resnica to stvar na samih: našega telesa in misli, naših spoznanj ob meditaciji (ali počitku), naših pozitivnih in dobrih del… Ko potegnemo črto vidimo, da si spet zadela v polno 😉

  16. Angel pravi:

    Pravo ponedeljkovo branje 😉
    Kup navdihujočih idej, vaših komentarjev ki naredijo to stran nekaj najbolj posebnega in zeleni čaj … sedaj lahko stopim v nov teden!

  17. Luna pravi:

    Skoraj teden dni se poskušam držati zgornjih usmeritev.Ne samo da se mi zdi življenje bogatejše: sploh ko počneš stvari in vanje vnašaš navdušenje – na začetku je vse igra, nato pa postanejo določena opravila,čeprav dolgočasna, zabavna.
    Z družbo ni tako lahko. Težko je najti koga ki bi te vlekel naprej.Pustimo času čas.
    Počitek občasno zamenjujem za meditacijo in je res blagodejna za razporejanje misli.
    Mogoče zvenijo zgornji navesti preprosti, a ko jih enkrat vpelješ v življenje … dobijo svoj pomen.