Moj blog

23. september, 2014ANGELI IN CVETICE

Drage sestre in bratje, angeli in cvetice smo tesno povezani med sabo. Narava je naš drugi dom in če nas ne najdete v svojem srcu, vas čakamo pri prvem cvetu, ki ga uzre vaše srce. Zato odprite svoje srce, zaprite oči in nam preko vonja dovolite, da vstopimo v vaša življenja.

Že nekaj časa si želim pokazati, koliko različnih načinov obstaja, preko katerih se nas angeli lahko dotaknejo. Večina jih namreč še vedno vztraja v tem, da mora biti stik z angelom po nekem v naprej namišljenem vzorcu; verjetno po vzoru kakšnega strokovnjaka ali pa osebe, ki se s tem ukvarja. A vendar mi angeli znova in znova nežno prišepetujejo, o čem bi lahko še pisala. In na vrsti je prišlo eno mojih najljubših področji, ki se zlivajo z angelskim svetom, to so cvetice.

Kot že vsi dobro vemo, so angeli povezani z Zemljo, drevesi, rožami , … pravzaprav z vso naravo, ki nas obdaja. In ravno rastline imajo -podobno kot angeli- zelo čisto in visoko vibracijo miru, harmonije in veselja. Vso zelenje okoli nas je jasen izraz božanskosti, ki se manifestira skozi naravo.

Velikokrat, ko pri svojih angelih iščem odgovore na določena vprašanja, me le-ti usmerjajo prav k cveticam. In to ne samo zato, ker vedo, kako močno jih ljubim. Čeprav najdemo angele povsod okoli nas in se pravzaprav znajo povezati z vsem, kar nas obkroža, se najlažje izražajo z vibracijami rož. Po mojih izkušnjah se najraje nahajajo v naravi in v okolici vode. Ko sem začela zaznavati angele, sem jih najlažje »ujela« med zelenjem in cveticami.

Eno misel bi sedaj rada delila z vami: ko si želite vzpostaviti stik s svojim angelom, ko razmišljate o njih,ki jih vabite v svoja življenja, si poskušajte predstavljati njihovo prisotnost v naravi, cvetovih, oblakih –  saj jih boste na takšnih krajih lažje zaznali. Na ta način vam bodo postali bolj realni in vi se boste lažje potopili k njim.

Že dolgo je znano, da nosijo vse rastline v sebi zdravilne vibracije, ki nam lahko pomagajo pri zdravstvenih težavah, pa tudi pri ovirah na naši duhovni poti. Osebno so mi  pri notranjih ovirah, ki jih nisem znala sama razbiti, veliko pomagale Bachove cvetlice in Avstralske kapljice. Vendar so vibracije cvetic zelo nežne, delujejo tako subtilno, da kdor nima potrpljenja, naj se raje obrne k drugačni pomoči.

fairyqueen2Malo izmed nas pa ve, da s svojimi vibracijami privlačijo cvetice k sebi angele, ki so jim v nihanju podobni. Nekatere rože nas bolj pritegnejo kot druge. to je ena od notranjih smernic,ki nam kaže, kaj potrebujemo v naših življenjih, kje je naša pot. S pomočjo svoje intuicije ali pa razumevanja simbola cvetic lahko sami ugotovite, kateri angel vam lahko prav v tem trenutku najbolj pomaga.

Naj vam bodo spodnje besede v navdih za iskanje notranje resnice preko rož (pomen njihovih simbolov je lahko dostopen na spletu ali v knjigi na t temo):

Kovačnik vam lahko pomaga, da se osredotočite na sedanji trenutek in črpate iz njega moč. Od njega se učite osvobajanje od preteklosti. Napoji vas z močjo, da greste v življenju naprej. Kovačnik je tesno povezan z angeli, ki nam preko njega govorijo o božanski ljubezni v življenju. Ko meditirate ob kovačniku ali na njegovo podobo, spreminjate vaše frekvence na frekvenco angelov.

Gardenija vas podpira in spodbuja k duhovni rasti. Privlači angele, ki nam pomagajo pri osvobajanju od skrbi, pa tudi angele, ki nas spodbujajo k blagostanju; v življenje nam prinašajo ljubezen, denar, duhovnost in vse dobro. Povežite se z angeli, ki brišejo skrbi s tem, ko skrbite za gardenije.

Hijacinta prinaša umirjenost in modrost. Dviguje nam razpoloženje, saj vibrira s čisto ljubeznijo. Pomaga nam, da pritegnemo angele, ki so povezani z našo dušo. Ti angeli nam pomagajo spoznavati svojo lastno dušo.

Vrtnica nosi vibracijo ljubezni in strasti. Že po tradiciji je vrtnica znana kot roža ljubezni. Z njo prikličemo v svoje življenje angele ljubezni kot tudi ljubezenske izkušnje: romantično ljubezen, ljubezen do sebe in brezpogojno ljubezen do vseh okoli nas. To so vse vrste ljubezni, ki jih ti angeli učijo.

Španski bezeg – moj najljubši cvet- seva veselje, radost, srečo in nedolžnost. Njegov cvet vam bo pomagal se znebiti vsega, kar ne potrebujete več v svojem življenju, tako da boste naredili prostor sreči in radosti. Privlači namreč angele sreče. Ti angeli vam pomagajo najti pot do sreče (tiste prave, ki se skriva znotraj nas), učijo vas živeti v sedanjem trenutku z ljubeznijo in radostjo, kar vam prinaša najboljše v vaše življenje.

greenfairygirlVelikokrat me sprašujete, kako spoznati in začutiti svojega angela: Ustavite se in povonjajte cvetico. Takrat se spomnite na angele in jih začutite okoli sebe. Vzemite si trenutek in samo vdihujte vonj cvetlice, ki ste si jo izbrali. To je ena boljših vaj za začetek.

Angeli se manifestirajo v različnih oblikah okoli nas. Vendar je ena majhna skrivnost, ki povezuje vse te oblike: zanje potrebujete čas, umirjenost in potrpežljivost. Predvsem pa ljubezen.

Slikovno gradivo: www.appszoom.com, www.s389.photobucket.com, www.dark.pozadia.org

18 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Angeli in cvetice imajo tako nežno vibracijo, da jo lahko redki zaznajo. Kot piše zgoraj potrebni so potrpljenje umirjenost in čas.

  2. Aleja pravi:

    Meni predstavljajo vrtnice angele. Njihov vonj, lepota in nežnost me vedno asocirajo nanje.Hvala za še en čaroben prispevek poln lepote in navdiha.

  3. Vita pravi:

    Rože so resnično fizična manifestacija angelov.

  4. Nataša pravi:

    Meni pa se zdi, da prav vsaka stvar, ki nas v življenju pritegne, pove nekaj o nas samih. Če bi se spoznavala preko naših nagnjenj, bi veleli več o sebi. Tako pa delamo stalno eno in isto napako in se spoznavamo preko tega, kar nam drugi pravijo da smo. Vedno so me privlačili tulipani, zaradi čistosti in preprostosti linij njihovih cvetov. To sta dve lastnosti, ki sta mi všeč in verjetno tudi del mene.
    Povezovanje angelov s cveticami je simpatična ideja. Res potrebuješ vedeti samo to, kaj simbol cveta pomeni in ne pozabit, kakšno lepoto vidiš ti v njem. Potem pa delaj na tem 🙂

  5. Pinka pravi:

    Sem že večkrat poskusila zapreti oči in samo vonjati rože nekaj minut. priporočam vsem, ki še iščete svojega angela. Je poseben dogodek.

  6. Bracken Pepperglow pravi:

    Če potegnemo povezavo z angelskimi barvami so cvetice drug obraz iste zgodbe. Le za bolj romantične duše 😛

  7. Magenta pravi:

    Rože in angeli so zame izraz lepote našega življenja.Obkrožajo nas na vsakem koraku, samo opaziti jih moramo.
    Zelo lepo povezujete naš notranji in zunanji svet! Ste izredna poznavalka duše in angelov!Hvala Vam!

  8. Elis pravi:

    Res so zanimive te povezave med angeli in vsemu kar nas obkroža. Tudi meni imajo rože posebem pomen, ne predstavljam si življenja brez njih. Samo kratko obdobje sem živela brez njih in čutila da nekaj ni vredu.

  9. Surya pravi:

    Za surfanje po duhovnih vsebinah porabim ure in ure na dan. Pregledala sem že ogromno strani, spoznala ogromno ljudi in izmenjala ogromno informacij. A najraje se vračam na to mesto. Ker vedno ko odprem to stran, me preplavi poseben mir. Ne glede na temo, ki je lahko bila že tisočkrat obdelana od drugih ljudi, najdem vedno nekaj zase, nekaj novega in tisti globok občutek ljubezni, ki izhaja iz vsake besede posebej. Pri duhovnih straneh, ki so itak vse po vrsti zelo pozitivne, se mi včasih zdi, da je odnos umeten, narejen, nepristen. Veliko misli je lepih, a zlaganih.
    Resnično in iz srca hvala za to, ker kažeš smer prav vsakemu izmed nas.

  10. Ciceron pravi:

    Prvič slišim na Avstraljske kapljice?Kakšna informacija več?

  11. Zvezda pravi:

    Tudi jaz še nisem slišala za avstraljske kapljice. mogoče gre za avstrijske?
    Precej let nazaj sem šla k osebi, ki se ukvarja z Bachovo cvetlično terapijo. Kapljice, ki sem jih dobila po srečanju so imele nek vpliv, a ga ne bi znala dobro opisati. Na žalost mi pa niso pomagale pri težavi, ki sem jo imela. Mogoče mi gospa ni dobro svetovala ali pa te kapljice niso zame. Seveda je to samo moja izkušnja in verjamem, da so marsikomu že pomagale.

    • admin pravi:

      Hvala, ker ste delili vašo izkušnjo z nami, Zvezda.
      Bachove kapljice so zelo subtilen način zdravljenja duše. Za različna psihična stanja pomagajo različne kapljice. Po spletu je veliko informacijo preko katerih se brez zadržkov lahko odločite, kakšne izbrati. Obstajajo kapljice strah,za stres, za malodušje, itd.
      Kot sem že pri Ciceronu odpisala, v blogu ne pišem o avstrijskih kapljicah, temveč o Australian Busch flowers.

  12. Slepa pega pravi:

    Zelo zanimivo je to povezovanje rož z angeli. O tem sem nekje že brala, a mi ni bilo najbolj logično. Sedaj se mi zdi, da bolj razumem. Angeli in rože nosijo podobne vibracije in kdor zna začutiti rože, bo lahko preko njih tudi angele.smiselno 🙂

  13. Gaja pravi:

    Mogoče bi bilo res dobro povezati pomen cvetic z barvam, ki jih potem imajo. Bi dobili natančnejše sporočilo in bolj celovito. Recimo, da nas pritegne vrtnica bele barve. Takšen cvet nam bo prinesel sporočilo o čisti, duhovni ljubezni. Rdeča vrtnica pa o fizični itd.

  14. Nebo pravi:

    pri razumevanju cvetic in uporabi esenc je bolj kot znanje pomembna uporaba intuicije. uporabite jo in jo razvijajte. intuicija je posebna povezava z dušo.škoda, da ima bolj prizvok magije kot pa naše resnice.

  15. sixty pravi:

    tudi meni so rože posebno pri srcu. ob njih se počutim pomirjena, v harmoniji s sabo in okoljem. žal mi je za vse, ki tega ne morejo začutiti in doživeti. resnično je že vonjanje ljubih rož prava mala meditacija!