Moj blog

15. avgust, 2014ANGEL METULJ

Drage sestre in bratje, metulji, ki letijo okoli vas, vas opominjajo na našo prisotnosti in čarobnost bivanja. Ko vidite metulja, nas sprejmite v svoje srce in zadihajte v sozvočju z nami.

Ko vidim metulja pred sabo, mi je vedno prijetno pri srcu. Njihova prisotnost je tako čarobna, ko nežno poplesujejo po zraku od cveta do cveta. Polni so miline in lepote in njihovo popotovanje skozi življenje se lepo odseva v prispodobi duhovne poti. Pred kratkim me je ljubljena oseba vprašala, če so metulji lahko tudi angeli. Fizični prinašalci sporočil z neba?

Metuljev življenjski cikel nosi v sebi prvine duhovnega učenja in je pravzaprav pravi vpogled v duhovno pot posameznika. Izleže se iz jajčeca in živi svoje zgodnje dni kot gosenica. Nato se umiri in zabubi, sledi čas notranje preobrazbe, ko se nato prerodi v čudovitega metulja.

metuljčicaČudežno metuljevo življenje je zrcalo duhovne preobrazbe in priložnosti zanjo, ki jo ima vsak izmed nas. Ko se umaknemo s sveta in se osrediščimo v svoj kokon molitve, duhovnega branja in delovanja, smo pripravljeni, da se na novo rodimo. Prebujeni in sposobni letenja, se lahko preobrazimo v nov način bivanja.

Naj dodam, da kljub čudežnemu bivanju teh krilatih bitij, metulji ne živijo dolgo. Njihovo bivanje na tem svetu traja kakšen teden do maksimalno enega meseca. V tem kratkem času spregovorijo metulji tudi nam, če jih želimo razumeti. Njihovo sporočilo je enostavno:” Življenje je kratko”. Opominjajo nas naj uživamo v bivanju zdaj in tukaj.

Rada verjamem, da se metuljeva preobrazba, kot vsaka duhovna preobrazba, nadaljuje tudi v življenju po smrti. Po smrti se odmaknemo fizičnemu svetu, pa vendar se spet na novo rodimo v drugi dimenziji, kjer pridobimo svoja krila in smo zopet sposobni prepoznati našo notranjo svetlobo in se naučiti leteti.

Če ste zadnje čase videli veliko metuljev, tako podnevi kot v vaših sanjah, se vam metulj pojavlja kot vaš živalski vodnik. V kolikor vam termin ni znan; v nekaterih indijanskih plemenih je vsaka žival simbolizirala sporočilo, ki nam ga pošilja duša. Ko pogledamo kvalitete posamezne živali, njeno moč in njeno naravo, lahko dešifriramo sporočilo, ki ga prinašajo.

metulj-zadnjiKot žival vodnik je metulj simbol čarobnosti in njegova naloga je, da nas varuje. Predstavljajo namreč prerojeno dušo, preobrazbo, kreativnost, neskončni potencial, radost, spremembo in sposobnost doživljanja izkušnje čudeža življenja. Ko vidite metulja, se vprašajte, katere spremembe potrebujete, da bi živeli v skladu s svojo lastno resnico. Kaj lahko naredite, da bi živeli bolj radostno in svobodno? Ali pa mogoče že doživljate velikanske spremembe in notranjo preobrazbo ter vas metulj le opominja, da se bo vse izteklo v najlepšem redu.

Pogosto nas angeli preko metuljev opominjajo na njihovo navzočnost; preko njih nam pošiljajo znamenja in potrditve, ko nas vodijo skozi življenje. Metulji imajo neverjetno sposobnost, da nam ukradejo pozornost. Prav zato jih angeli uporabljajo, da nam iz duhovnih sveta prinesejo sporočilo v materialni svet. Ob srečanju z njimi postanite pozorni na občutke, misli, čustva in notranje vizije, ki jih v tistem trenutku lahko prejmete od svojih angelov.

Metulji so pogosto tudi simbol pokojne osebe. Ko vidimo metulje po tem, ko smo nekoga izgubili, je to pogosto znamenje, ki nam ga pošljejo angeli, da živi naša ljubljena osebe dalje v posmrtnem življenju. Rada verjamem, da lahko tudi pokojna oseba pihne nekaj svoje duše v metuljčka, da se fizično ponovno poveže z nami.

Čarobni krilati nosilci sporočil nam prinašajo vodstvo in ljubezen prav do naše duše.

Zate, ljubljena.

Če vam je današnji blog všeč, lahko svoje izkušnje in misli delite z mano na moji strani facebook .

slikovno gradivo: www. angelbackground.blogspot.com, www.pageresource.com

19 komentarjev

  1. Gaja pravi:

    Zelo zanimiva tema: živali vodniki. Metulji so vedno okoli mene,a jim ne posvečam posebne pozornosti. Zdi se mi, da so povsod okoli nas. Danes bom nanje gledala drugače. Mogoče še kaj občutim 🙂

  2. Vita pravi:

    Zelo lep blog.
    Metulje imam rada in dostikrat ko jih vidim pomislim na angele. Ko sem ta teden delala na vrtu, se mi je metuljček usedel na ramo.Bil je citrinček. Prinesel mi je sporočilo, ki ga nisem razumela. A vseeno sem se po tem dogodku počutila umirjeno. Velikokrat pišeš, da nosimo vse odgovore v sebi. Vedno bolj dojemam, kaj želiš povedati.

  3. Mihaela pravi:

    Metulj kot žival vodnik simbolizira transformacijo in evolucijo duše na RADOSTEN način. Zelo lepo si povzela te misli. Prav uživala sem v vsaki besedi ki sem jo nato ponotranjila.
    Današnji blog deluje zelo osebno in čustveno.

  4. Nataša pravi:

    Zelo dobro napisano, ni kaj. Dodala bi še le nekaj besed o živalskih vodnikih, za tiste, ki jim to ni znano. Indijanci so verjeli, da ko se rodi otrok, se zanj javita vsaj dva živalska vodnika kot duha teh živali.Ta živalski duh je pomagal človeku in ga vodil.Kot za nas angeli, so tej živalski duhovi “živeli” znotraj človeka, ga usmerjali in mu predajali znanja, spretnosti in določene značilnosti.
    Zelo podobno kot angeli so živalski vodniki entitete, ki so si za svojo pot evolucije izbrale pot služenja človeku.

  5. Angel pravi:

    Joj, spet ena prekrasna tema. za katero upam, da bo imela nadaljevanje.Velikokrat se zazre v nebo in vidim ptice v letu. Globoko v sebi vem, da nosijo sporočilo zame.

  6. Anemone pravi:

    Z mamo sva pred njeno smrtjo sadili čebulice v vrt.Spomladi, ko je že ni bilo več,je bil poln vrt metuljev. Nikoli prej jih ni bilo toliko.Tega ne bom nikoli pozabila.
    Hvala Šepetalka angelov ker si mi prišepnila, kar sem že dolgo vedela.

  7. Bracken Pepperglow pravi:

    Kako romantično poimenovanje “Ljubljena” kakor tudi tema 😀 Like it!

  8. Nina pravi:

    Ne vem, kako ti to uspe.Vsakič, ko te berem, me napolniš z nekim nenavadnim čustvom miru, topline in neskončne nežnosti. Sem racionalka po duši, a ne morem si kaj. Si moja Bobby McGee 😉

    • Nataša pravi:

      Zame pa je Šepetalka Lennonov Imagine … ko se nemogoče stvari za trenutek zdijo več kot mogoče 🙂

  9. Meta pravi:

    angel kot metulj je čudovita misel.simbolika te živali pove veliko o sporočilu, ki ga nosijo angeli za nas. najlepše od vsega pa je misel, da lahko nekdo, ki je prešel v drugo dimenzijo, pihne nekaj svoje duše v to prelepo živalico in za nekaj trenutkov je spet z nami!od danes naprej jih bom gledala z drugačnimi očmi.Hvala,iz srca hvala.

  10. Vesna pravi:

    Zelo me je pritegnila tema živalskih vodnikov.Upam na nadaljevanje. Zanimal bi me predvsem kuščar, pred začetkom poletja sem ga nekega jutra našla na predpražniku pred hišo in je naredil en močan vtis name. Čutila sem, da gre za sporočilo, a ga nisem razumela.

  11. Nikomah pravi:

    Nisem neki ekspert v živalskih vodnikih,a sem mislil, da se duša živali naseli v človeka ob stiku z njo.Torej ko človek žival sreča ali pa se ga celo dotakne. Tako žival človeku preda modrost in znanja,ki jih potrebuje v življenju.

  12. Peru pravi:

    Pohvale tej lepi strani!

  13. Nika pravi:

    Spomnim se da ko mi je umrl bratranec je bil na našem balkonu vedno kakšen metuljček.Pred tem se jih pa sploh ne spominjam.
    Meni metuljčki zbudijo željo po potovanju, raziskovanju in uživanju v življenju. Vsakič ko ga srečam me napolni z lepoto.

  14. Utrinek pravi:

    Prav res je da nam metulji prinesejo sporočilo v globino naše duše.

  15. Lethe pravi:

    Tudi tokrat me je tema zadela direkt v srce. Všeč mi je, ker so teme bloga zelo različne,a vedno zelo blizu moji duši.

  16. Nebo pravi:

    Zanimiv blog. Tudi jaz sem pogosto videvala dva metulja po smrti mojega očeta.Opazila sem ju nisem pa razumela kaj se dogajala.Kmalu po tem sem si na rami naredila tatu v obliki metulja. Ko sem bila žalostna se je enkrat usedel metulj na ta moj tatu. Spet sta bila dva pri in na meni. Kako se stvari poklapajo. Noro.

  17. Verjamem pravi:

    Sedaj razumem zakaj so mi metulji tako všeč.Vedno so me prutegnili, zaradi barv in načina letenja. Vedno sem čutila neko povezanost s to malo živalico.
    Čestitke za res dobro delo in upam da greste samo tako naprej.

  18. Paličica pravi:

    Metulji so čudovit simbol preobrazbe, tako notranje kot tudi zunanje. Sedaj razumem njihovo povezanost z angeli in drugim svetom. Zelo lepo združene informacije in misli.Hvala.