Moj blog

23. marec, 2014MEDSEBOJNI ODNOSI

Drage sestre in bratje, medsebojni odnosi so zrcalo odnosa, ki ga imamo s samim seboj. Negujte jih, kot bi negovali sebe. Na ta način boste lahko začutili sebe v drugih. Videli boste resnico, ki vam jo kaže srce; vsi smo eno, vsi smo ljubezen.

Kar resnično šteje v našem življenju so medsebojni odnosi; najprej s samim sabo, nato z drugimi. Velikokrat gledamo nanje kot na izzive, včasih kot na kakšne posebne kazni, bremena, redkokdaj pa nam pomenijo tisto, kar v resnici so: zakladi. Vsak človek in vsak odnos v našem življenju šteje izključno kot zaklad. Vsak pa naredi iz zaklada tisto, kar sam želi oz. zna.

Na odnose bi morali poskusiti pogledati kot na odkrivanje in uporabljanje zaklada, ki ga najdemo v človeku.

Ljudje okoli vas so zakladi, ki jih “uporabljate”, kakor sami želite; z enim zakladom si ustvarite hišo, z drugim avto, s tretjim si lahko privoščite potovanje, ki pa vas lahko  na koncu razočara … razumeti morate, da vsak odnos – pa čeprav je dvostranski –oblikujete čisto sami. Z osebo oz. zakladom, za katero verjamete, da ste si zgradili hišo, se vam zdi, da je odnos nujen, saj brez hiše ne morete živeti, …

Poskusite razmišljati o odnosih kot o zakladih, s katerimi ustvarite bolj ali manj pozitivne zadeve. Poskusite sprejeti, da leži na vas tisto, kar ustvarite.

velika1aČe vzamemo primer, da najdemo pri človeku pravi pravcati zaklad, si bomo verjetno s tem zakladom najprej zgradili dom. Ker bo to najlepši dom, kar si ga bomo znali zamisliti, bomo začeli verjeti, da brez njega na moremo živeti. S časom bomo začeli tudi opaziti kakšne napakice v izgradnji našega doma, videli bomo, da ima nekdo še lepši vrt kot mi sami. Začeli ga bomo primerjati.

Iz tega sledi, da svoje odnose ustvarjate z mislimi: takšne kot imate, takšen odnos tudi sledi. Ne nalagajte na druge odgovornosti, ki jo sami nosite. Ker so naše misli vedno naša odgovornost. Vsako razočaranje v odnosu je razočaranje glede na vaša  pričakovanj, od vaših misli in ne od osebe, ki je v odnos stopila.

Najlažje boste to razumeli, ko boste svoje srce nosili v rokah, ker samo v tistem primeru, ga misli na bodo dohajale …

Slikovni vir: www.fanpop.com, www.fdwallpapers.com

5 komentarjev

  1. Bracken Pepperglow pravi:

    Super,spet eno dobro razmišljanje, ki ODPIRA in POSTAVLJA IZZIVE tistemu, ki jih je pripravljen sprejet!Hvala ti!

  2. Nina pravi:

    Še ena izmed neskončnih resnic,ki jih naše srce lahko sprejme ….

  3. Angel pravi:

    zelo resnično,drži,a kaj ko tko težko izvedljivo … kam naj z vsemi zamerami,ki jih imam?

    • Vita pravi:

      Če sem prav razumela so vse zamere posledice uma oz. misli.Poskusi v odnos vstopiti s srcem v rokah, tako kot predlaga Šepetalka, meni se zdi ideja prelepa!

  4. Jovan pravi:

    Nikoli ne bo dovolj poudarjanja pomena naših misli.Na vseh področjih našega življenja.