Moj blog

30. december, 2013NOTRANJA ZAZNAVA

Drage sestre in bratje, smo entitete, ki jih ne morete opisati z besedami. Prinašamo vam sporočila, ki se bodo vedno popačila, ko jih boste prelili v besede. Zbujamo čustva, ki so preprosto nepopisna. Zbudite se in prebudite svoje notranje čute, kajti prišel je čas razumevanja. Notranja zaznava je čut, s katerim nas boste razumeli.

Dobro je, da človek bere in si širi obzorja, še pa boljše je, da si po vsekem branju ustvari svoje mnenje. Pogleda na svet s svojimi očmi in ga poskuša s tem izboljšati.

Veliko sem premišljevala in se poglabljala na temo angelov. Zakaj vidim angele, zakaj jih slišim? In zakaj jih drugi ne? Odgovor je ostal skrivnost, dokler nisem dojela, s čim jih pravzaprav zaznavam.

Vsi angelski poznavalci govorijo o jasnovidnosti, jasnoslušnosti in različnih zaznavah, s katerimi prideš v stik z angeli. A če angeli niso del fizičnega  sveta, kako jih bomo potem čutili z zaznavami, ki jih uporabljamo za zunanji svet? Kako lahko z očmi, s katerimi gledam drevo pred mojim oknom, vidim tudi angele, ki nimajo fizične oblike? Kako lahko s sluhom, vidom, tipom, okusom ali vohom zaznam angele, ko pa vseh pet čutov aktivno in neumorno uporabljam za zunanji svet, v katerega angeli ne morejo vstopiti kot ljudje? Ob takšnem razmišljanju sem prišla do spoznanja, da ko pišem, da slišim in vidim angele, ne uporabljam teh dveh čutov kot glavnih čutov zaznave; v resnici delujeta sluh in vid kot stranska čuta, ki ju samo uporabljam ob drugem, glavnem čutu.

zima13bAngeli živijo v dimenziji, ki je vzporedna z našo.Nimajo stalne oblike in ne morejo obstajati v materialnem svetu z nami. Zato je eden od  načinov, ki po mojem mnenju resnično deluje, ta, da začnemo uporabljati svoje notranje zaznave. In kaj pravzaprav je notranja zaznava?

Najprej si oglejmo čute, ki jih uporabljamo v zunanjem svetu. Govorim o vidu, sluhu, tipu, okusu in vohu. In če želimo, vključimo še šestega, to je intuicija. Vse te čute uporabljamo, da se bolj ali manj uspešno prebijamo skozi družbeno življenje. Pričakovanja družbe so nas namreč pripeljala do izostritve »zunanjih čutov« in na to, da pozabljamo na svoj notranji svet.

Notranji svet so naše misli, naša čustva, … vse tisto, kar je drugim popolnoma nedostopno. Čeprav ubesedujemo svoje občutke, vemo, jih s tem pačimo, saj je bivanje v notranjem svetu primerljivo samo z glasbo in slikami – ko jih začnemo opisovati z besedami, zgrešimo njihovo bistvo. Notranji svet lahko samo čutimo in ga ne delimo. In kakšen čut pri tem uporabljamo?

Na to vprašanje bom odgovorila z vprašanjem. S katerim čutom čutimo ljubezen znotraj nas?

Razmislimo. Zadihajmo. Osrediščimo se. Osrediščiti pomeni najti svoje središče, izklopiti vse ostale čute in začutiti, kaj se v resnici dogaja znotraj nas.

S tistim čutom, s katerim čutimo ljubezen, mir in vsa ostala čustva, ki se pletejo znotraj nas.

Življenje nam je lahko ponudilo veliko negativnih izkušenj, bolečine, ki smo jo zanikali, pokopali nekam neznano v naš notranji svet, skratka izklopili smo notranje čute, da bi lahko živeli brez te bolečine. A to je največja napaka, ki jo lahko naredimo. S tem se namreč prikrajšamo ozdravitev od bolečine in hkrati zabrišemo notranje čute, s katerimi čutimo med drugim tudi angele.

Bolečina je del življenja. V sebi moramo najti mir in razumeti, da je življenje harmonija dobrega in slabega in da je v vsem dobrem nekaj slabega – in obratno – v vsem slabem je nekaj dobrega. Vse je plat iste medalje, zanikanje pa je samo beg, a tudi beg pred dobrim.

Ko začutite oz. odkopavate bolečino, jo preprosto zaznavajte. Opazujete jo z notranjimi očmi, ne sodite je, ne smilite se sami sebi, samo zaznavajte jo. In ko jo boste dovolj časa zaznavali – in ne ujčkali (!) – bo izginila oz. postala del življenja. Na ta način boste osvobodili notranje čute, notranjo zaznavo, prav tisto, s katero boste tudi »doživeli angele«.

Srečno.

 

11 komentarjev

  1. Luna pravi:

    Ponovno sem ostala brez besed.Sprašujem se ali ti angeli pošiljajo to znanje,ker – sem brez besed.S katerim čutom čutimo ljubezen? – najboljše vprašanje,ki mi ga lahko kdo postavi.Vem,da jo čutim s srcem,a kateri čut pri tem uporabljam?Današnji večer in prehod v novo leto bo v meni odmevalo samo še to … Še enkrat hvala!

  2. Vita pravi:

    Ponovno en zelo globok uvid ob katerem ostanem na trenutke brez sape.Se strinjam s tabo, da je treba bolečino zaznavati in ne tlačiti, ker bomo samo na ta način doživeli bivanje kot takšno.

    V Novem letu želim tebi in vsem bralcem veliko sreče, notranjega miru in jasen cilj pred sabo. Vita

  3. Ketu pravi:

    Notranja zaznava mi je povsem nov koncept,vreden premisleka. Nikoli nisem razmišljal v to smer,gledal na čute s te perspektive.Vsak tvoj blog je en biser,vsak nosi v sebi močna sporočila in informacije,ki jih bi moral bralec večkrat predelati in uporabiti.Človek se mora vse življenje učiti,širiti obzorja,to je nenazadnje naša osnovna pravica in naloga.

    Naj bo vsem novo leto predvsem nova priložnost in čas za osebno rast.

  4. Angel pravi:

    Tudi meni je zadeva čisto nova.Me na poseben način navdihuje.Tudi jaz bom o tem še veliko razmišljala in poskusila izvesti zgornje napotke.Srečno draga moja,zelo posebna prijateljica 🙂

  5. Surya pravi:

    Najprej zaželim Šepetalki angelov in vsem bralcem njenega bloga eno čudovito 2014,polno ljubezni in razumevanja.

    Potem pa MORAM pokomentirat današnji blog,ker ruši marsikaj,v kar sem v življenju verjela.najprej to,da se sploh ne poznam in posledično ne poznam mojih čutov.Pa to,da ko zanikam svojo bolečino,ubijam čut s katerim bi lahko boljše živela.

    Sem že marsikaj prebrala,prisostvovala na številnih predavanjih na temo duhovne rasti in tudi govorila z različnimi ljudmi,ki so na duhovni poti,a notranja zaznava mi je popolnoma novo področje,Hvala, ker resnično DELIŠ.

  6. Jovan pravi:

    Duša ves čas raste in se razvija.Na poti njenega razvoja pridemo vedno do novih spoznanj,a zavedati se moramo,da so vse samo stopničke,ki peljejo k razsvetljenju.
    tvoje ugotovitve so prelepa stopnička, ki te vodi visoko v življenje.

  7. Tujka pravi:

    Notranja zaznava je zaznava naših notranjih občutkov,pravzaprav naše notranje resnice.Ko sami sebi “lažemo” in sami pred sabo “skrivamo” bolečino,ki nam jo je zadalo življenje,uničujemo ta notranji čut: to je zelo podobno,kot če bi si uničili recimo voh,ker nam nekaj ne diši,a obenem pozabimo,da s tem izgubimo možnost vohanja stvari,ki bi nam bile lahko všeč.Meni se zdi zelo logično.

    Posebej to,da notranji čut uporabljamo pri stiki z angeli, ki res niso stvar fizičnega sveta.

    Zelo mi je všeč tvoj način razmišljanja.Nestrpno pričakujem tvoje naslednje bloge.

  8. Mihaela pravi:

    Notranja zaznavo lahko obodumo s pomočjo meditacije, med drugim.

  9. Bracken Pepperglow pravi:

    Kdor ni sposoben sprejeti vseh barv in odtenkov življenja se ni sposoben niti čuditi mavrici ko jo vidi.Enako je z notranjo zaznavo.Čuti jo tisti ki se za to odloči.

  10. Pinka pravi:

    Zelo resnično,a tudi zelo težko je “živeti” kot si napisala. Bolečina je del življenja in včasih je tako težka,da je preprosto ne zmoremo predelati.Vsaj ne tisti trenutek,ko nas doleti.