Moj blog

12. december, 2013ŽIVLJENJE Z ANGELI

Drage sestre in bratje, življenje na Zemlji  je čudovita izkušnja. Potopite se vanjo z vso svoj strastjo, pustite strah pred vrati in zaupajte v dobro, ki sveti okoli vas. To smo mi, vaši osebni angeli, ki skrbimo, da bo na vaši poti vedno svetloba. Spoznajte nas, zaživite z nami, delite življenje z angeli.

V zadnji objavi sem obravnavala pripravo okolja, ki spodbuja angele oz. nas, da jih slišimo oz. znamo sprejeti njihova sporočila. Danes bom obravnavala priprave na t.i. življenje z angeli.

Ko so angeli stopili v moje življenje, nisem počela nič posebej poduhovljenega, oboževala sem rdeče meso in kavo, ukvarjala sem se pretežno s precej egoističnimi mislimi, moji odnosi so bili katastrofalni. A angele to ni motilo. Angeli nas nikoli ne sodijo, angeli nas vedno spodbujajo. To je njihova osnovna naloga in prenehajmo si domišljati, da nismo dovolj dobri in da samo če bomo slepo sledili navodilom različnim poznavalcev, bomo to šele postali. Osebno se mi zdi bolje, da izhaja želja po spremembi iz nas samih, da se nam ni treba posebej truditi pri njej, da postane konec koncev del našega življenja brez da bi se tega posebej zavedali. A nekaj napotkov pa je vseeno treba pregledati, razumeti in jih sprejeti s srcem – ne glede na vse.

slika5b

Preden se lotimo dela z angeli je dobro, da prečistimo svoje misli. Razumeti moramo, katere so negativne in katere pozitivne misli. Razumeti moramo, da je srce pomembnejše od našega razuma in nenazadnje živeti moramo svoje misli. Kar pomeni, da ni dovolj, da prebiramo pravo literaturo, se z njo strinjamo, a v naših dejanjih ni sledu o tej umišljeni duhovni zrelosti. Pozitivne misli in ideje moramo spraviti v dejanja, kakor tudi ljubezen. Dokler bomo imeli v življenju nerešene medsebojne odnose, dokler bomo o duhovnosti in angeli samo razmišljali in kovali čudovite načrte – do takrat ne bomo naredili popolnoma nič. Tudi ko bomo prejeli sporočilo, ne bomo vedeli kaj z njim in pristalo bo v našem možganskem košu za smeti.

Potem je tu vprašanje prehrane in načina življenja. Nisem zagovornica nobene skrajnosti, zavedam se škodljivosti določenih izdelkov, a nikoli si ne bi drznila svetovati, kaj mora kdo jesti. Sicer so me angeli že večkrat opozorili, kaj mi škodi oz. škodi kateremu mojemu bližnjemu, je pa bilo to vedno zelo daleč od tega, da bi mi rekli to smeš – tega ne smeš. Sprememba prehrane mora izhajati iz nas samih, iz naše potrebe ali zasičenosti z njo. Naj postane naša prehrana posledica misli, odločitev in globokih čutenj, ki jih imamo ob njej.

Spomnim se moje ljube prijateljice, ki je bila vegetarijanka. A vedno, prav vedno, ko ji je človek ponudil meso, ga je sprejela. Rekla mi je: če so ga pripravile tvoje ljubeče roke, je v njem samo dobro. Žival je vedela, da bodo njeni ostanki postali tvoja ljubezen. Tvoj blagoslov je veliko močnejši od vsega trpljenja in krivic.

Verjetno se mi tudi zaradi nje zdi odnos do hrane, do tega, kako jo pripravimo in kakšne misli nas ob tem obhajajo, veliko pomembnejši od vsega ostalega. Veliko pomembnejše in močnejše od zaužite hrane so misli vezane nanjo. Tisti, ki pričakuje, da se bo znatno dvignil na duhovni ravni, ker bo brisal določene izdelke iz svojega jedilnika – in še vedno živel s svojimi starimi, negativnimi predstavami, se precej moti.

Misli, besede in dejanja. To je vse, kar šteje, vsaj v začetni fazi, ko šele iščemo način, s katerim bi prišli v stik z angeli. Angeli ne potrebujejo posebej pripravljenega prostora, dišav, spremembe v vaši prehrani … kar res potrebujejo je odprto, odkrito srce, ki je pripravljeno slišati tisti tihi glasek … angelski glas.

 

9 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Življenje z angeli je zame srečno življenje,v katerem najdem svoj notranji mir.Hrana je pomembna,je pa vedno pomembnejši odnos do nje,imaš prav.A najpomembnejše od vsega je vztrajanje.

  2. Mihaela pravi:

    Zanimivo to tvoje pričevanje.Ker hkrati govori,da se za angele ni treba posebej truditi,po drugi pa se mi zdi,kot da si jih pričela videti,ker si to potrebovala za spremeembe v svojem življenju.

  3. Fallen Angel pravi:

    Jaz bi pa rad imel takšne prijateljice kot jih imaš ti … 😉

  4. Angel pravi:

    Vsak tvoj blog nosi toliko sporočil v sebi,da lahko vsak najde nekaj zase.Mene so zadele v srce besede tvoje prijateljice,ko je hvaležno sprejela hrano,ki jo je drugače zavračala.Včasih nam mame ali pa babice pripravijo hrano,ki jo brišemo iz našega jedilnika, zaradi sočutja do živali, potem pa jo zavračamo pri ljudeh,ki nam jo pripravijo z ljubeznijo …

  5. Bracken Pepperglow pravi:

    Življenje z angeli je življenje,kjer se poglabljamo vase, kjer meditiramo,ko verjamemo v dobro,v ljubezen in zaupanje.Ko ljubimo s srcem!

  6. Nina pravi:

    Spet en srčen zapis o tvojem življenju z angeli.Tudi mene je odnos tvoje vegi prijateljice do ponujene hrane zadel direkt tam, kamor je bilo namenjeno.Hvala ti.

  7. Pinka pravi:

    Lepo, res lepo. Iz tvojih besed se vedno čuti, da RESNIČNO živiš z angeli.

  8. Miha pravi:

    Slediti svoji resnici pomeni živeti svoje življenje in se ne ozirati na pravila in resnice drugih.Prav v tem najde človek svoj mir,ker se ne obremenjuje več z ostalim svetom.Takšno je tudi tvoje razumevanje življenja z angeli,prehranjevanja in misli.V tem je čar tega bloga.